Η Λευκή Βίβλος της Παραψυχολογίας

Author: Γιώργος Ιωαννίδης / Labels:


Η Λευκή Βίβλος της Παραψυχολογίας
Τα παραφυσικά φαινόμενα απασχολούσαν το ανθρώπινο μυαλό από αρχαιοτάτων χρόνων, δίχως όμως να αποτελέσουν ποτέ σοβαρό αντικείμενο επιστημονικής μελέτης. Έτσι, πέρασαν σταδιακά στην αντίληψη του μέσου ανθρώπου ως κάτι συνδεδεμένο με τη λαϊκή δεισιδαιμονία.
Αυτό όμως άλλαξε το 1880, όταν δημιουργήθηκαν οι πρώτες εταιρίες ψυχικών ερευνών παγκοσμίως και ξεκίνησε να παίρνει μορφή ο κλάδος της Παραψυχολογίας. Έκτοτε, παραφυσικά και οριακά φαινόμενα άρχισαν να μελετούνται μέσα σε αυστηρά επιστημονικά πλαίσια και να συγκεντρώνονται σταδιακά αξιόπιστα δεδομένα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μία αντικειμενική αλήθεια. Τι έχει καταφέρει λοιπόν η Παραψυχολογία μετά από 120 και πλέον χρόνια ερευνών;
Μέσω της παρούσας πλούσιας του Νικόλαου Κουμαρτζή, εκατοντάδες επιστήμονες και ακαδημαϊκοί (ακόμα και νομπελίστες), δεκάδες ερευνητικά κέντρα και πανεπιστημιακά ινστιτούτα, επίσημοι φορείς και υπηρεσίες δίνουν απαντήσεις σε φαινόμενα που μοιάζουν ξένα αλλά βιώνονται καθημερινά από την πλειοψηφία των απλών ανθρώπων: από διάφορες μορφές τηλεπάθειας έως την πιο «εκλεπτυσμένη» ενσυναισθησία, από απλά deja vu έως εντυπωσιακές εμπειρίες στοιχειωμάτων (EVP, orbs κ.λπ.), από επιθανάτιες εμπειρίες έως συσκευές καταγραφής της ανθρώπινης αύρας κ.ά.
Περισσότερες πληροφορίες για το νέο αυτό βιβλίο, δείτε εδώ.

0 comments:

Post a Comment

Αγαπητέ επισκέπτη, άφησε εδώ το μήνυμα σου, μα να θυμάσαι, σχόλια που δεν αρμόζουν στο ημερολόγιο θα αφεθούν στην λήθη του κυβερνοχώρου!

Copyright 2009 | Based on a FoolBlogger's template, designed by Ophelia Nicholson.
The initial design was modified by Nikolaos Koumartzis for meta-δίκτυο and Hellenic Society of Metaphysics.