Λίστα με τα Ελληνικά Βιβλία για την Μαγεία της Wicca

Author: Γιώργος Ιωαννίδης / Labels:


09 Μαΐου: Διάβασα κάπου σε μια δημόσια συζήτηση στο Facebook σήμερα, πως δεν υπάρχει κανένα βιβλίο στην Ελλάδα που να αφορά την Wicca.
Πρόκειται ασφαλώς για ένα μεγάλο λάθος, καθώς μπορεί να μην έχουμε τον πλούτο της αγγλόφωνης βιβλιογραφίας, αλλά σίγουρα δεν στερούμαστε από τουλάχιστον τους βασικούς τίτλους.
Έτσι, ο αναγνώστης που ενδιαφέρετε πραγματικά για το θέμα, μπορεί να αναζητήσει στις προθήκες των ελληνικών βιβλιοπωλείων τους παρακάτω τίτλους:
Wicca: Ο Πλήρης Πρακτικός Οδηγός του Scott Cunningham (εκδ. Αρχέτυπο), Aradia: Το Ευαγγέλιο των Μαγισσών του Charles Leland (εκδ. Αρχέτυπο), Book of Shadows του Gerald Gardner (εκδ. Αρχέτυπο), To Πλήρες Βιβλίο της Μαγείας του Raymond Buckland (εκδ. Κονιδάρη), Η Τέχνη της Μαγείας της Sybil Leek (εκδ. Ωρόρα), και Ο Ελικοειδής Χορός της Miriam Simos (εκδ. Μακρή).
Τέλος, υπάρχουν και ορισμένοι ακόμη τίτλοι που σχετίζονται με το θέμα, όπως το κλασσικό Η Λευκή Θεά του Ρόμπερτ Γκρέιβς (εκδ. Κάκτος), και το Νεοπαγανισμός της Χαρίκλειας Μήνη (εκδ. Αρχέτυπο).

4 comments:

newbie said...

Θετικό αναμφισβήτητα το ότι υπάρχουν οι βασικοί τίτλοι που αφορούν την Wicca.Κάποιος όμως νέος αναγνώστης που θέλει να έρθει για πρώτη φορά σε επαφή με την Wicca,απο ποιό βιβλίο θα ήταν καλύτερο να ξεκινήσει;

Γιώργος Ιωαννίδης said...

Φοβάμαι πως θα πρέπει να μελετήσει όλους τους παραπάνω τίτλους και αυτό διότι ο ένας συμπληρώνει τον άλλον! Για παράδειγμα, το βιβλίο του Buckland είναι εξαίρετο για το πρακτικό του κομμάτι, η ιστορία και η φιλοσοφία της Wicca όμως, αναπτύσσεται στην «τριλογία» των εκδόσεων Αρχέτυπο (Aradia, Book of Shadows, Wicca).

Anonymous said...

fisika kai kala kanoun poy dn iparxi tetio vivlio stin elada i kai na iparxi ine mono gia atoma p exoun to xarisma kai oxi p psaxnonte na ginoun xoris na ine kati .. o kosmos tis magias ine anextimitos kai kanis dn to plisiazi etsi apla... me to na psaxnete dn tha vrite kati.. i malon mpori na vrite ton mpela sas i na ginete trofi gia tous .....!!!!

Γιώργος Ιωαννίδης said...

Σε μια εποχή που το internet βρίθει από δωρεάν ανεξέλεγκτες πληροφορίες, δεν έχει νόημα αυτό που λες ή μάλλον (και) εξαιτίας αυτού, η ανάγκη για ποιοτικά βιβλία είναι πολύ μεγαλύτερη!

Post a Comment

Αγαπητέ επισκέπτη, άφησε εδώ το μήνυμα σου, μα να θυμάσαι, σχόλια που δεν αρμόζουν στο ημερολόγιο θα αφεθούν στην λήθη του κυβερνοχώρου!

Copyright 2009 | Based on a FoolBlogger's template, designed by Ophelia Nicholson.
The initial design was modified by Nikolaos Koumartzis for meta-δίκτυο and Hellenic Society of Metaphysics.