Αφιέρωμα στου Επικυρίαρχους του Πλανήτη και τις Αλήθειες που Δεν μας Λένε...

Author: Γιώργος Ιωαννίδης / Labels:


mystery τ. 71
(Μάιος 2011)

Διαβάστε στο νέο τεύχος που κυκλοφορεί...

Οι ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΙ
Η Μυστική Ιστορία της
Αρχαίας Αδελφότητας του

Μαύρου Δράκου

Η Δυναστεία μιας Γενεαλογίας Χαρισματικών Ανθρώπων που Λατρεύτηκαν ως Θεοί! Πώς Ενεργοποιούν το Γονίδιο του Εωσφόρου και Γιατί Διεκδικούν την Παγκόσμια Εξουσία Σήμερα;
Γράφει ο Ανέστης Γεροδήμου

Η ΑΛΗΘΕΙΑ που ΔΕΝ μας ΛΕΝΕ για...
*το τι Κρύβεται στη Σκοτεινή Πλευρά της Σελήνης * τα Υποσυνείδητα Μηνύματα στην Τηλεόραση * το αν Εφαρμόζονται Σήμερα τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών
Υπάρχει ένας ανοιχτός πόλεμος ανάμεσα σε συνωμοσιολόγους και σκεπτικιστές για τα μεγάλα θέματα του μυστηρίου. Ποια είναι, όμως, η αλήθεια; Ο Γιώργος Αδαμόπουλος εγκαινιάζει μια νέα σειρά αυτοτελών άρθρων, όπου θα παρουσιάζει και τις δυο πλευρές, αλλά κυρίως την αλήθεια, έτσι όπως αυτή είναι και πολλοί δεν θέλουν -ή δεν τους συμφέρει- να την λένε!

ΧΑΟΣ: Η Μυστική Αρχή του Κόσμου
Το Χάος είναι από τις πλέον παρεξηγημένες έννοιες, καθώς στην πραγματικότητα είναι δημιουργική δύναμη μεταμόρφωσης και αλλαγής. Καθώς, λοιπόν, τίθεται το ερώτημα αν ζούμε στην Εποχή του Χάους, ο Σπύρος Κατσαντάμης, ο Γιώργος Ιωαννίδης και ο φυσικός Παναγιώτης Φωτεινός εξετάζουν την έννοια του Χάους μέσα από τρεις οπτικές: τη Mυθολογία, τη Mαγεία και την Επιστήμη.
Ποιοι είναι οι Θεοί της Αβύσσου; Τι πραγματικά είναι το Chaos Magic; Και ποια είναι η Επιστήμη του Απρόβλεπτου;

Οι Πόλεις των Κυκλώπων
& οι Γιγάντιοι Σκελετοί στην Ελλάδα

Με βάση την ελληνική μυθολογία γίγαντες κάποτε βάδιζαν στον τόπο μας. Σήμερα πολλοί υποστηρίζουν πως έχουν ξεθάψει τους σκελετούς τους. Αφύσικα μεγάλα οστά, που δείχνουν πως μάλλον πρέπει να γράψουμε από την αρχή την αρχαία ελληνική ιστορία!
Του Ανέστη Γεροδήμου

Διαβάστε επίσης στο καινούργιο τεύχος του μυστηρίου...

ΝΕΚΡΟΝΟΜΙΚΟΝ
Η Αλήθεια για το Μαύρο Βιβλίο του Λάβκραφτ
και τις Σέκτες που Λατρεύουν τον Κθούλου Σήμερα!
Του Γιώργου Ιωαννίδη

Πώς είναι η Ζωή στην 11η Διάσταση;
Ένα Ταξίδι σε Παράλληλα Σύμπαντα,
Εναλλακτικές Πραγματικότητες και το Μυαλό του Θεού...
Του Νικόλαου Κουμαρτζή

[συνέντευξη]
RONALD HUTTON
Ένας Δρυίδης Μιλάει για το Θρίαμβο των Μαγισσών
Της Δήμητρας Μπενίσης

[έρευνα]
UFOs Made in Greece
Ποιοι τα Σχεδιάζουν Μυστικά στο Βόλο και στην Κρήτη
Του Χάρη Κουτσιάφτη

Πλανητικά Φυλαχτά με Βότανα και Λιβάνια
Του Παναγιώτη Κάρδαρη

18 comments:

Γιώργος Ιωαννίδης said...

σχόλιο από Facebook

Angelic Dragon
Γιγάντιοι Σκελετοί στην Ελλάδα ♥

Γιώργος Ιωαννίδης said...

σχόλιο από Facebook

Dim Marantidis
καρα μουφα οι σκελετοι

Γιώργος Ιωαννίδης said...

Το άρθρο εξετάζει τις ποικίλες ιστορίες που κυκλοφορούν για το θέμα αυτό. Θα μείνεις έκπληκτος από τι διηγούνται οι ντόπιοι κάτοικοι σε διάφορες πόλης της χώρας μας!

Γιώργος Ιωαννίδης said...

σχόλιο από Facebook

Strange Files
enoeitai pws pao twra na to paw.....

Γιώργος Ιωαννίδης said...

σχόλιο από Facebook

Dim Marantidis
τι σχέση έχει το σύμβολο του κέλτικου σταυρού με το θέμα αυτό, η απλα τοποθετήθηκε τυχαία;

Γιώργος Ιωαννίδης said...

σχόλιο από Facebook

Sasha Non Serviat
Δεν έχω δει ακόματο τεύχος, αλλά ευχομαι ότι γράφετε για τα ΨΕΥΔΗ υποτιθέμενα πρωτόκολλα της Σιών να μη γίνουν αφορμή να αρχίσω να ουρλιάζω....
Με όλο το θάρρος, φυσικά :)

Γιώργος Ιωαννίδης said...

σχόλιο από Facebook

Angelic Dragon
χαχαχα.......

Γιώργος Ιωαννίδης said...

σχόλιο από Facebook

Sasha Non Serviat
Δεν είμαι απόλυτα σίγουρη τι εννοείς. Εν πάση περιπτώσει όμως, τον Γιώργο τον θεωρώ και φίλο και καλό συνεργάτη, κι εμπιστεύομαι την κρίση του.Αλλά αυτό που για μένα δεν είναι αστείο είναι η ανακύκλωση άκρως επικίνδυνων συνωμοσιολογιών που βασίζονται σε αποδεδειγμένες πλαστογραφίες που εχουν ως αποτέλεσμα την στοχοποίηση ενός ολόκληρου λαού για να βγάλουν ορισμένα υποκείμενα τον κρυφοφασισμό τους. Για να μην πω την άποψή μου γιοα τη συνωμοσιολαγνεια εις βαρους οποιουδήποτε αποδιοπομπαίου τράγου γενικότερα. Εννοιείται ότι δεν αποδίδω κάτι τέτοιο στο Mystery, αλλά το θεωρώ θέμα που καλό είναι επιτέλους να το αφήσουμε να κοιμηθεί γιατί μόνο κακό κάνει.

Πληροφοριακά και μόνο,τα Πρωτόκολλα της Σιών πλαστογραφήθηκαν και διαδόθηκαν από την Ρώσικη Μυστική Αστυνομία για να χτυπήσουν τις ΕΒραΪκές κοινότητες στα τέλη του 19ου αιώνα, εν συνεχεία χρησιμοποιήθηκαν ως προπαγάνδα από τους Ναζί.Έχει αποδειχθεί κατηγορηματικά ότι είναι πλαστά και ποιοί ευθύνονται για την συγγραφήκαι την διάδοσή τους από τη δεκαετία του '20, ενώ το γιατί μοιάζουν τόσο πειστικά τα "στοιχεία" που παρουσιάζει εξηγείται εύκολα αν διαβάσει κανείς πολιτική ιστορία του 19ου κ 20ου αιώνα. Δυστυχώς οι περισσότεροι βαριούνται και προτιμούν να ψάχνουν τον αποδιοπομπαίο τράγο και να πιστεύουν τις βλακείεςπου διαδίδουν διάφοροι ανεγκέφαλοι (τονίζω ότι μιλάω γενικά για τις προκαταλήψεις, όχι για το περιοδικό). Όποιος θέλει στοιχεία για τα παραπάνω και ενδιαφέρεται σοβαρά να καταλάβει την ιστορία μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου, αν και τα γράφω στο κεφάλαιο για τις συνωμοσιολογίες στο βιβλίο "Τεκτονισμός" από τις εκδ. Αρχέτυπο.

Γιώργος Ιωαννίδης said...

σχόλιο από Facebook

Angelic Dragon
οκ πολυ ενδιαφεροντα ολα αυτα :) χαλάρωσε όμως πλάκα εκανα

Γιώργος Ιωαννίδης said...

σχόλιο από Facebook

Sasha Non Serviat
Καλή μου το ξέρω αλλά το συγκεκριμένο επέτρεψέ μου να πω ότι δεν σηκώνει πλάκα.... έχει χυθεί πάρα πολύ αίμα για να μπορέσω να το βλέπω ελαφρά τη καρδία...

Γιώργος Ιωαννίδης said...

no worries Σάσα, δεν υποστηρίζουμε πως εφαρμόζονται τα Πρωτόκολλα. Αν ήταν έτσι, τότε ο τίτλος ομπρέλα «Η Αλήθεια που ΔΕΝ μας Λένε για...» θα ήταν παραπλανητικός!
Όσο για το έμβλημα που είναι στο εξώφυλλο, όχι δεν μπήκε τυχαία. Είναι το επίσημο έμβλημα της Αδελφότητας για την οποία κάνει λόγο το κεντρικό άρθρο.

Γιώργος Ιωαννίδης said...

σχόλιο από Facebook

Dim Marantidis
καρα μουφα οι σκελετοι

Γιώργος Ιωαννίδης said...

Το άρθρο εξετάζει τις ποικίλες ιστορίες που κυκλοφορούν για το θέμα αυτό. Θα μείνεις έκπληκτος από τι διηγούνται οι ντόπιοι κάτοικοι σε διάφορες πόλης της χώρας μας!

Γιώργος Ιωαννίδης said...

σχόλιο από Facebook

Dim Marantidis
οτι βλεπουν giants..συγνωμη αλλα ο τυπος του μεταφυσικου πρεπει να κανει βηματα απο 13 ετων τα ιδια θεματα βλεπω που δεν καταληγουν πουθενα με αναφορες παντα στις προγιαγιαδες μας και σε κατι τσοπανους που εβοσκαν καπου και ειδαν κατι.

Γιώργος Ιωαννίδης said...

Σχετικά με το θέμα των γιγάντιων σκελετών, μιλώντας προσωπικά πάντα, πιστεύω πως τα χώματα της Ελλάδας μας κρύβουν ακόμη πολλά μυστικά...
Όσον αφορά την επανάληψη των θεμάτων: καταρχήν υπάρχουν αναγνώστες που τώρα ξεκινούν την περιπλάνηση τους στο κόσμο της εναλλακτικής σκέψης. Λογικό είναι να υπάρχει μια επαναφορά σε «κλασικά» αινίγματα.
Όμως όλα αυτά τα χρόνια, το mystery έχει παρουσιάσει εξαιρετικά πολλά άρθρα για τα οποία κανένας ποτέ δεν έγραψε (και αυτό ισχύει κυρίως στον τομέα της μαγείας/occult). Και αν παραμένεις δύσπιστος, πιστεύω πως η θεματική του αμέσως επόμενου τεύχους, θα σε εκπλήξει πραγματικά!

Ασφαλώς όμως, είμαι πάντα ανοιχτός σε νέες προτάσεις! Δίνω μεγάλη σημασία για την γνώμη των αναγνωστών. Το πρόβλημα είναι, πως κάθε φορά που ζητάω ιδέες για άρθρα, παίρνω τα γνωστά κλασσικά θέματα!
Ξέρεις... η επιλογή των θεμάτων κάθε τεύχους δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Οι έλληνες αναγνώστες είναι πολύ δύσκολοι! Αν τους δώσεις κάτι φρέσκο δεν σε εμπιστεύονται / αν τους δώσεις κάτι γνώριμο, λένε πως επαναλαμβάνεσαι...
Οπότε και εγώ, επιδιώκω μια μέση λύση!

Γιώργος Ιωαννίδης said...

σχόλιο από Facebook

Dim Marantidis
Κανενας δεν αμφισβητει την δουλεια σας. Ολοι μας είμαστε φαν του περιοδικού, και πραγματικα ειναι το μονο που φερνει "καινουργιο" φαγητο στο τραπεζι, αλλα τα θεματα αυτα εχουν γινει ρε παιδακι μου λιγο τελειως passe..και πιο περιοδικο μεταφυσικου περιεχομενου δεν τα περασε, ασε που δεν καταληγουν πουθενα δλδ, αυτο ειναι το χειροτερο, γιατι οκ μερικα αλλα θεματα οπως αναφερεις κι εσυ το occult εχει παντα τροφη ενω αυτου του ειδους τα θεματα κουραζουν , εκτος κι αν γινομαι Φουρακηδες( καλα αν ειναι ο ανθρωπος εκει που ειναι) και τα κανουμε αχταρμα, μπηκε και ο ποσειδωνας στα ψαρια πολυ δεν θέλει. Βασικο εγω ως αναγνωστης αυτο που θα ηθελα απο ενα περιοδικο σημερα ειναι να κανει γνωστα η αν οχι γνωστα τουλαχιστον να κανει αναφορες πανω στην επακριβως θεματολογια της θεοσοφιας αλλα και γενικοτερα ττης εσωτεριστικης επιστημης και να αναφερει πχ τι ειναι αστρικο σωμα , τι νοητικο, κτλ κτλ. Θα μου πεις αν μπουν τετοια θεματα αγοραζουμε το περιοδικο αναμεταξυ μας, τρεις κι ο κουκος, αλλα δεν ξερω..αυτα ολα με τους εσωγηινους, την κουφια γη , κτλ κτλ αν και παντα ενδιαφεροντα μου μοιαζουν πια για 15 χρονους που ψαχνονται, αυτο το καναμε κι εμεις, δεν ειναι κακο..next ομως.

Anonymous said...

Δεν ξέρω αν είναι σωστό να εκφράσω άποψη, γιατί δεν ξέρω τι παίζει με τα οικονομικά σε μια επιχείρηση που εκδίδει περιοδικά με τα τέτοια θεματολογία, ούτε γνωρίζω ποιός είναι ο αριθμός των αναγνωστών στην Ελλάδα. Ωστόσο, εγώ προσωπικά δεν έχω καταλήξει αν μπορεί να υπάρξει ένα μηνιαίο περιοδικό μυστηρίου, ανεξήγητων κτλ. χωρίς να χάσει κάτι από αυτό που δηλώνει στο πέρασμα του χρόνου. Ειδικά τώρα και με το internet μια έκδοση περιοδικού σε δίμηνη ή τρίμηνη βάση θα μου φαινόταν πιο λογική. Αλλά όπως είπα δεν ξέρω ποιά είναι η εκδοτική κατάσταση στη χώρα, ούτε γνωρίζω ακριβώς ποιες είναι οι διαθέσεις που επικρατούν στο χώρο, είτε από την πλευρά των αναγνωστών είτε από την πλευρά των εκδοτών, για να είναι βιώσιμη μια τέτοια προσπάθεια.

Γιώργος Ιωαννίδης said...

Αντίθετα με άλλα περιοδικά του είδους, το Mystery είναι βιώσιμο, γι' αυτό και εκδίδεται σταθερά 6.5 χρόνια τώρα μηνιαία, και χωρίς καμία διακοπή όλο αυτό το διάστημα.
Αλήθεια είναι επίσης, πως οι αναγνώστες που ασχολούνται με την εναλλακτική αναζήτηση είναι εξαιρετικά λίγοι στην χώρα μας. Παρόλ' αυτά, δεν είναι τόσο λίγοι αφού μπορούν και συνεχίζουν να στηρίζουν τα περιοδικά που αφορούν αυτό το είδος.
Τέλος, επειδή έχω την αίσθηση πως το σχόλιο σας έχει να κάνει με το κατά πόσο το περιοδικό επαναλαμβάνετε θεματολογικά ή όχι, νομίζω πως έχω απαντήσει πιο πάνω!
Θα επαναλάβω όμως λέγοντας πως αν ξεφυλλίσετε, αν όχι όλα, τουλάχιστον τα τελευταία τεύχη μας, θα βρείτε γνώριμα ζητήματα (για να μαθαίνουν οι καινούργιοι αναγνώστες) εμπλουτισμένα όμως συχνά με νέα δεδομένα (για να ενημερώνονται για τις εξελίξεις οι παλιοί), αλλά και αρκετό πρωτότυπο υλικό! Είδατε πολλές φορές σε περιοδικά του είδους, πολυσέλιδο αφιέρωμα στο Χάος; Συνέντευξη του καθηγητή Hutton ή μια επιστημονική έρευνα για την 11η Διάσταση;

Post a Comment

Αγαπητέ επισκέπτη, άφησε εδώ το μήνυμα σου, μα να θυμάσαι, σχόλια που δεν αρμόζουν στο ημερολόγιο θα αφεθούν στην λήθη του κυβερνοχώρου!

Copyright 2009 | Based on a FoolBlogger's template, designed by Ophelia Nicholson.
The initial design was modified by Nikolaos Koumartzis for meta-δίκτυο and Hellenic Society of Metaphysics.