Ευθύνεται ο Κθούλου για το Καταστροφικό Τσουνάμι στην Ιαπωνία;

Author: Γιώργος Ιωαννίδης / Labels:


15 Μαρτίου: Λίγες ώρες μετά τον δραματικό μεγάλο σεισμό στην Ιαπωνία, την περασμένη βδομάδα, έφτασε ένα μαζικό mail και στον λογαριασμό μου στο Facebook, που απέδειδε (προς έκπληξη μου) την μεγάλη καταστροφή στο... ξύπνημα του Κθούλου! Το εν λόγω μύνημα που μοιράστηκε σε εκατοντάδες έλληνες, είχε ως εξής:

Ο ΚΘΟΥΛΟΥ ΞΥΠΝΗΣΕ
Ο τίτλος προέρχεται από το όνομα μιας μυστηριώδους οντότητας, τον Κθούλου, που «στο άντρο του στη βυθισμένη Ρ'λυέ κοιμάται και ονειρεύεται», ο οποίος ανήκει σε μία ράτσα πανίσχυρων εξωδιαστασιακών οντοτήτων που ο λαβκράφτ ονομάζει Μεγάλους Παλαιούς (the great old ones) ή Αρχαίους (the ancient ones), οι οποίοι είναι εξόριστοι από τον κόσμο μας και αγωνίζονται να επιστρέψουν με το άνοιγμα κάποιων μυστικών σφραγισμένων πυλών, ενώ ο τιτάνιος και χταποδόμορφος Κθούλου είναι ο μόνος απ' αυτούς που βρίσκεται στη γη, σε ένα είδος «χειμερίας νάρκης» στο βυθό κάποιου ωκεανού.
Ο ωκεανός αυτός είναι ο Ειρηνικός Ωκεανός. Εκεί που έγινε και ο σεισμός που έπληξε την Ιαπωνία.
Πλησιάζει η ευθυγράμιση των πλανητών του Ηλιακού μας συστήματος και με το κέντρο του γαλαξία μας, διαστημόπλοια που αλλάζουν μορφές έχουν πορεία αναχαίτησης με την Γη.
Ίσως δεν είναι διαστημόπλοια αλλά οι ίδιοι οι Μεγάλοι Παλαιοί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Κθούλου! Δεν ξέρω τι θα γίνει το 2012 ή το 2013 ή το 2020 ή και εγώ δεν ξέρω πότε. Ο Λάβκραφτ όμως μας προειδοποίησε.

Στην συνέχεια ακολουθεί το μύνημα απάντηση που έστειλα στους συντάκτες του μαζικού mail...

Αν και είναι ντροπή να αποδίδουμε την τραγωδία των συνανθρώπων μας σε αμφιλεγόμενα ευφυήματα όπως αυτά που υποστηρίζει η παραπάνω επιστολή, οφείλω να ξεκαθαρίσω πως τίποτε από όλα αυτά δεν είναι ακριβές!
Η τοποθεσία της καταποντισμένης Ρ'λύε όπου βρίσκεται παγιδευμένος ο Μέγας Κθούλου (σύμφωνα πάντα με το μυθιστόρημα The Call of Cthulhu του Χ.Φ. Λάβκραφτ), είναι αρκετά χαμηλά στον Ειρηνικό Ωκεανό, και πιο συγκεκριμένα στο γεωγραφικό σημείο 47°9′Ν. 126°43′Δ.
Αντίθετα, το επίκεντρου του μεγάλου σεισμού που συντάραξε την Ιαπωνία, ήταν αρκετά βόρεια, δηλαδή 38°322'Ν 142°369'Δ. Όπως ίσως καταλαβαίνετε, η διαφορά είναι σημαντική!
Στην περίπτωση τώρα που θεωρήσουμε πως η Ρ'λύε «μετατοπίστηκε», όπως περίπου συνέβενε με το νησί της τηλεοπτικής σειρά Lost, υπάρχει πάντα ο παράγοντας αστρολογία: με βάση το mythos, η αφύπνιση του Κθούλου θα γίνει όταν τα αστέρια είναι στην σωστή τους θέση. Το 1973 μάλιστα, ο Richard Tierney έχοντας κάνει μια σχετική έρευνα, συνέθεσε τον αστρολογικό χάρτη της στιγμής που (υποτίθετε πως) αναδύθηκε η Ρ'λύε το 1925. Αν τον συγκρίνουμε με αυτόν του μεγάλου σεισμού της Ιαπωνίας, οι διαφορές είναι ξανά αισθητές!
Περισσότερα για την έρευνα του Tierney όπως και άλλα πολλά σχετικά με τα (αληθινά) μυστήρια του Νεκρονομικόν, μπορείτε να βρείτε στο βιβλίο μου Νεκρονομικόν: Το Μονοπάτι του Μαύρου Θεού, που κυκλοφορεί σε λίγους μήνες, από τις εκδόσεις Αρχέτυπο.

2 comments:

Anonymous said...

"Λίγες ώρες μετά τον δραματικό μεγάλο σεισμό στην Ιαπωνία..." - άραγε ταιριάζει σε αυτές τις στιγμές να ασχολούνται κάποιοι με τέτοιες θεωρίες, είτε για να τις διαδίδουν είτε για να τις διαψεύδουν; Όταν υπάρχουν άνθρωποι, που ζουν αυτή τη στιγμή που μιλάμε στην κόψη του ξυραφιού στο ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ όλες αυτές οι θεωρίες. Θεωρείτε ότι ο Lovecraft της εποχής, που έγραφε όλα αυτά πάνω στα οποία βασίζονται όλοι οι σημερινοί θα ενεργούσε με αυτόν τον τρόπο; Αν εμείς ζούσαμε αυτά τα γεγονότα αυτή τη στιγμή θα ασχολούμασταν με την μαλακία του καθενός;

Γιώργος Ιωαννίδης said...

Όπως έγραψα και ποιο πάνω, το μαζικό αυτό mail (ένα από τα πολλά που εμφανίστηκαν στο internet, αν και τα περισσότερο αναφέρονται στο HAARP), κοινοποιήθηκε λίγες ώρες μόλις, μετά το τσουνάμι, όταν ακόμη το μέγεθος της καταστροφής δεν είχε γίνει ευρέως γνωστό! Συμφωνώ όμως απόλυτα, πως μπροστά σ' όλο αυτό το δράμα που μόλις την άκρη του διακρίνουμε σήμερα, όλες οι σχετικές παραφιλολογίες δεν έχουν θέση.

Post a Comment

Αγαπητέ επισκέπτη, άφησε εδώ το μήνυμα σου, μα να θυμάσαι, σχόλια που δεν αρμόζουν στο ημερολόγιο θα αφεθούν στην λήθη του κυβερνοχώρου!

Copyright 2009 | Based on a FoolBlogger's template, designed by Ophelia Nicholson.
The initial design was modified by Nikolaos Koumartzis for meta-δίκτυο and Hellenic Society of Metaphysics.