Η Μάχη με τους Εξωγήινους στο Λος Άντζελες του 1942 έγινε Ταινία!

Author: Γιώργος Ιωαννίδης / Labels:


03 Αυγούστου: Στις 24 Φεβρουαρίου 1942, ο ουρανός του Λος Άντζελες φωτίστηκε καθώς στρατιωτικοί προβολείς έψαχναν να εντοπίσουν τον μυστηριώδη εισβολέα που πέρασε στον εναέριο χώρο της πόλης. Η κυβέρνηση διέταξε να κλείσουν όλα τα φώτα της πόλης, και το ναυτικό ξεκίνησε τις βολές προς αέρος.
Τα ξημερώματα της 25ης, ο συναγερμός έλαβε τέλος. Ο εχθρός δεν βρέθηκε ποτέ, από τα «φιλικά πυρά» όμως, είχαν προκληθεί αρκετές ζημιές στα κτίρια, ενώ έξι πολίτες σκοτώθηκαν από τους πυροβολισμούς, αλλά και από τον πανικό που προκλήθηκε στον πληθυσμό.
Λίγο καιρό αργότερα, οι αρχές δηλώσανε πως το άγνωστο αντικείμενο που θεάθηκε πρέπει να ήταν κάποιο ιαπωνικό αεροπλάνο που στάλθηκε για να τρομοκρατήσει τους Αμερικάνους –που μόλις πριν τρεις μήνες είχαν πάρει μέρος στον πόλεμο– ενώ το 1983, μια ειδική έρευνα κατέληξε στο πόρισμα πως ολόκληρη η ιστορία είχε προκληθεί από κάποιο μετεωρολογικό μπαλόνι!
Αλήθεια ή ψέματα, μέχρι σήμερα η «μάχη του Λ.Α.» θεωρείται από τους απανταχού ουφολόγους, ένα από τα πλέον καλύτερα πειστήρια πως ο πλανήτης μας δέχτηκε την επίσκεψη από τους ξένους από το διάστημα!
Το Hollywood λοιπόν δεν θα μπορούσε να αφήσει ανέγγιχτο ένα τόσο καλό (αληθινό) σενάριο, και κάπως έτσι, θα δούμε τον ερχόμενο Μάρτιο την νέα blockbuster παραγωγή Battle: Los Angeles.
Στην καρέκλα του σκηνοθέτη βρίσκεται ο Jonathan Liebesman (που μας χάρισε το πετυχημένο remake The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning), ενώ ο τρόπος παρουσίασης θα είναι ένας συνδυασμός του νευρικού ρεαλισμού του Black Hawk Down με τον αμερικάνικο scifi ενθουσιασμό του Independence Day!
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το επίσημο site.
Για περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με τα αληθινά γεγονότα, δείτε εδώ.

3 comments:

Γιώργος Ιωαννίδης said...

σχόλιο από Facebook

Vasilis Scheidt
Δεν είχε περάσει απαρατήρητο από το Χόλλυγουντ αυτό το γεγονός Γιώργο. Το 1979 ο Σπίλμπεργκ γύρισε μια κωμωδία με τον τίτλο "1941" και τον Νταν Ακρόυντ στον πρωταγωνιστικό ρόλο, Φυσικά, παρόλο που μας έδειξε την μάχη, την απέδωσε σε..γήινους που προσπαθούσαν να πιλοτάρουν ένα..γιαπωνέζικο υποβρύχιο (το οποίο θεωρήθηκε σαν ΑΤΙΑ από τους πανικόβλητους κάτοικους). Την θυμάμαι καλά την ταινία, γιατί ήξερα την "πραγματική" ιστορία και απλά ήθελα να δώ πως το διαχειρίστηκε ο Σπίλμπεργκ.

Γιώργος Ιωαννίδης said...

Χμ… ομολογώ πως δεν την θυμάμαι αυτή την ταινία!

Γιώργος Ιωαννίδης said...

σχόλιο από Facebook

Vasilis Scheidt
Είχε τρομερή πλάκα, μόλις ένα χρόνο πρίν γυρίσει ο Λαντις το Blues Brothers, συμπρωταγωνίστησε εδώ ο Ακρόυντ με τον Μπελούτσι για πρώτη φορά! Κωμωδία με δράση και ξέφρενο ρυθμό, από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες εκείνης της εποχής. Στα Ελληνικά κυκλοφόρησε με τον τίτλο "Η μεγάλη Επιδρομή στο Λος Άντζελες".

http://www.youtube.com/watch?v=_WIiBnIw10Q&feature=related

Post a Comment

Αγαπητέ επισκέπτη, άφησε εδώ το μήνυμα σου, μα να θυμάσαι, σχόλια που δεν αρμόζουν στο ημερολόγιο θα αφεθούν στην λήθη του κυβερνοχώρου!

Copyright 2009 | Based on a FoolBlogger's template, designed by Ophelia Nicholson.
The initial design was modified by Nikolaos Koumartzis for meta-δίκτυο and Hellenic Society of Metaphysics.