Μπορούν οι Αρχαίοι Θεοί να Σώσουν την Ελλάδα Σήμερα; (Οι Συνεντεύξεις)

Author: Γιώργος Ιωαννίδης / Labels:


31 Μαίου: Όταν αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε την έρευνα για το κεντρικό αφιέρωμα του τεύχους 61, οι πολιτικές και οικονομικές καταστάσεις της χώρας μας δεν συμπεριλάμβαναν την εμπλοκή του ΔΝΤ και των σκληρών μέτρων που πάρθηκαν στην συνέχεια.
Ούτε κανείς τότε περίμενε πως τα πράγματα θα εξελιχθούν όπως ξέρουμε σήμερα. Νιώθαμε παρόλ’ αυτά πως κάτι δυσάρεστο σχηματίζετε, μια ατμόσφαιρα που έχει αντίκτυπο στην ψυχολογία της καθημερινής ζωής των Ελλήνων.
Ταυτόχρονα είχα παρατηρήσει πως το ελληνοκεντρικό στοιχείο ήταν έντονο στις νεώτερες κινηματογραφικές προβολές, και κάπως έτσι σκεφτήκαμε πως θα ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον να κάνουμε ένα μεγάλο άρθρο-αφιέρωμα στους αρχαίους θεούς της Ελλάδας, αφήνοντας να μιλήσουν για το θέμα αυτό, εκείνοι που σήμερα ακολουθούν πιστά τις διδαχές της πατρώας θρησκείας.
Ο διάλογος μαζί τους ήταν διαφωτιστικός, όμως κάθε συνέντευξη κράτησε πολύ περισσότερο από όσο πιστεύαμε, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η παρουσίαση ολόκληρων των κειμένων στις σελίδες του περιοδικού.
Γι’ αυτό και στην συνέχεια παραθέτω μια προς μια τις συνεντεύξεις που πήραμε εγώ και ο Μηνάς Παπαγεωργίου από ορισμένους εκλεκτούς συνομιλητές για ένα θέμα διαχρονικό, αλλά και πραγματικά επίκαιρο.
Μπορούν λοιπόν οι αρχαίοι θεοί να σώσουν την Ελλάδα του 21ου αιώνα; Για να μάθετε την απάντηση, στείλτε απλά μήνυμα στο arpokratis@yahoo.com, δηλώνοντας μαζί το όνομα και το τηλέφωνο σας, και θα σας αποστείλω ηλεκτρονικά το υλικό που είχαμε συγκεντρώσει...

0 comments:

Post a Comment

Αγαπητέ επισκέπτη, άφησε εδώ το μήνυμα σου, μα να θυμάσαι, σχόλια που δεν αρμόζουν στο ημερολόγιο θα αφεθούν στην λήθη του κυβερνοχώρου!

Copyright 2009 | Based on a FoolBlogger's template, designed by Ophelia Nicholson.
The initial design was modified by Nikolaos Koumartzis for meta-δίκτυο and Hellenic Society of Metaphysics.