Η Κρίση, ο Πύργος των Ταρώ & ένα Βιβλίο Μαγικών Απαντήσεων

Author: Γιώργος Ιωαννίδης / Labels:

XVI
The Tower
Τα γεγονότα που χαρακτηρίζουν την εποχή μας εκφράζονται ίσως με τον καλύτερο τρόπο στην 16η κάρτα της τράπουλας Ταρώ, Ο Πύργος.
Ένα συμπαγές κτίριο, όπως ο κόσμος τον οποίο οικοδομήσαμε, κλυδωνίζετε και καταρρέει.
Μετά την πτώση δυο πραγματικών Πύργων στις 11/09/01, ο Δυτικός κόσμος πέρασε σε μια νέα περίοδο όπου γκρεμίζονται όλα τα γνώριμα στοιχεία του παρελθόντος. Ο Πύργος στα Ταρώ άλλωστε –όπως και ο πολιτισμός μας– συνδέεται άμεσα με τον Πύργο της Βαβέλ, που χτίστηκε από την διογκωμένη ανθρώπινη υπερηφάνεια μας.
Αν όμως η κρίση που βιώνουμε σήμερα απεικονίζεται στο γκρέμισμα των συστημάτων, τότε η ίδια κάρτα μας δίδει ταυτόχρονα την υπόσχεση για την ανοικοδόμηση μιας αρμονικής τάξης από το χάος και ως έτσι, την αποκατάσταση του σχεδίου που έχασαν οι πεσμένες μορφές!
Αυτό ακριβώς είναι το πνεύμα που διαχέει μια νέα και άκρως επίκαιρη έκδοση από τον βρετανικό οίκο Scarlet που δημοσιεύει μια συλλογή 16+1 κειμένων με θέμα την κρίση του πολιτισμού μας υπό το φως της 16ης κάρτας των Ταρώ.
Στο βιβλίο αυτό, γίνεται μια αιονική ερμηνεία της ιστορίας, αναλύονται τα τρέχοντα γεγονότα μέσα από την μαγική σκέψη, και προσφέρονται λύσεις σύμφωνα με τον αποκρυφισμό και την εσωτερική φιλοσοφία.
Στους συγγραφείς που συμμετέχουν σ’ αυτή την μοναδική έκδοση, υπάρχουν γνωστά ονόματα του αποκρυφισμού, όπως ο James Wasserman, ο Dr. Dave Evans, ο Peter Carroll και πολλοί άλλοι.
Το βιβλίο κυκλοφορεί μόνο σε 700 αντίτυπα και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

7 comments:

Γιώργος Ιωαννίδης said...

Σχόλιο από Facebook

ΘΕΟΣ ΘΕΟΣ
ΚΑΤΑΡΡΕΙ! ΣΑΣ ΤΟ ΕΓΓΥΩΜΑΙ! ΗΡΘΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΩΡΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ ΦΥΛΑΚΗ ΣΑΣ!

Γιώργος Ιωαννίδης said...

Στην οποία μετέχεις και εσύ φυσικά, διαφορετικά δεν θα χρησιμοποιούσες το Facebook για να μεταδώσεις αυτό σου το μήνυμα!

Γιώργος Ιωαννίδης said...

Σχόλιο από Facebook

Savvas Dimitriadis
Εάν βγούμε απο την ψεύτικη φυλακή μας θα μας περιμένει απο Έξω ο Παράδεισος του Θεού;
Ποιού θεού ακριβώς;
Και ποιός μας φυλάκισε Εδώ;
Κάποιος άλλος Θεός;
Και γιατί αν βγούμε απο Εδώ να είμαστε υποχρεωμένοι να μπούμε κάπου Αλλού;

Γιώργος Ιωαννίδης said...

Η πραγματική φυλακή είναι αυτή του μυαλού μας. Ο κόσμος αυτός καθέ αυτός είναι άπειρος και ως έτσι εμπεριέχει κάθε πιθανότητα. Αν αλλάξουμε τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο, που επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα και που συμμετέχουμε στην ζωή, τότε θα αποκαλυφθούν πιστεύω οι πραγματικές διαστάσεις της ελευθερίας μας. Γι’ αυτό ο εσωτερισμός μπορεί να προσφέρει μια ισχυρή απάντηση στην τρέχουσα κρίση: αναγνωρίζει την πηγή των προβλημάτων στον άνθρωπο και προτείνει την αλλαγή στο Είναι του ανθρώπου για να επιτευχθεί η πραγματική «έξοδος».

Γιώργος Ιωαννίδης said...

What man is at ease in his Inn?Get out!
Wide is the world and cold.
Get out!
Thou hast become an in-itiate.
But thou canst not get out by the way thou camest in.
The way out is the way!
Get out!
If thou hast T already,first get UT.Then get O.And so at last get OUT!

Άλιστερ Κρόουλι.

Με καλύψατε πλήρως κ.Ιωαννίδη.

Γιώργος Ιωαννίδης said...

Σχόλιο από Facebook

Sidhe Domina
Το κακό είναι ότι αυτό προσπαθούν να κάνουν..Να στενεύσουν ακόμη περισσότερο το μυαλό μας..Και το καταφέρνουν αλλιώς αυτός ο κόσμος θα ήταν αλλιώς..Αλλά πάντα κάποιοι θα΄ναι οι Leaders όπως και να το κάνουμε και πάντα κάποιοα πράγματα θα πρέπει να παρεμένουν κρυφά..για ένα καλό πια που δεν ξέρουμε αν ύπάρχει!Είμαστε ο ''πύργος'' στα ταρώ εξαιτίας του ''διαβόλου''..

Γιώργος Ιωαννίδης said...

Σχόλιο από Facebook

John Sdralis
Το ερώτημα είναι τί ακριβώς εννοούμε όταν λέμε "ο πολιτισμός μας"; Αναφερόμαστε μόνο στο δυτικό πολιτισμό, που μια ενδεχόμενη κατάρρευσή του ίσως δώσει τον αναγκαιο χώρο που χρειάζονται οι υπόλοιποι για να αναπτυχθούν, ή βλέπουμε την ανθρωπότητα ως αδιάσπαστο σύνολο; Στην δεύτερη περίπτωση μήπως αντικρίζουμε την πιθανότητα αν όχι του αφανισμού, ίσως της τρομαχτικής συρρίκνωσης του ανθρωπίνου είδους;

Post a Comment

Αγαπητέ επισκέπτη, άφησε εδώ το μήνυμα σου, μα να θυμάσαι, σχόλια που δεν αρμόζουν στο ημερολόγιο θα αφεθούν στην λήθη του κυβερνοχώρου!

Copyright 2009 | Based on a FoolBlogger's template, designed by Ophelia Nicholson.
The initial design was modified by Nikolaos Koumartzis for meta-δίκτυο and Hellenic Society of Metaphysics.