Κινδυνεύει να Κλείσει το Occult Βιβλιοπωλείο Watkins!

Author: Γιώργος Ιωαννίδης / Labels:


28 Φεβρουαρίου: Κινδυνεύει να κλείσει το παλαιότερο και μεγαλύτερο occult βιβλιοπωλείο της Αγγλίας! Πρόκειται φυσικά για το Watkins που τα χρέη του έχουν αγγίξει τις πεντακόσιες χιλιάδες λίρες, αφήνοντας τους τρεις ιδιοκτήτες του σε απελπιστική κατάσταση!
Τα δυσάρεστα προβλήματα οφείλονται αφενός μεν στην οικονομική κρίση, αφετέρου στην κατακόρυφη αύξηση αγορών από το internet! (πηγή)
Αντίστοιχα άσχημα είναι τα νέα για το Bodhi Tree Bookshop, το μεγαλύτερο ίσως occult βιβλιοπωλείο του Λος Άντζελες, ενώ πριν λίγο διάστημα έκλεισε και στην δική μας Αθήνα το Occult Shop Ishtar αφήνοντας πίσω του ένα μεγάλο κενό...
Το βιβλιοπωλείο Watkins βρίσκετε στην καρδιά του Λονδίνου, στο στενάκι Cecil Street. Θα το βρείτε στα αριστερά, αφού προσπεράσετε και το τελευταίο παλαιοβιβλιοπωλείο της Charing Cross. Εκεί, ανάμεσα στα καταστήματα με τις γκραβούρες, τις αντίκες και τα παλαιά βιβλία βρίσκεται το γνωστό παγκοσμίως βιβλιοπωλείο Watkins.
Ιδρύθηκε το 1901 από τον θεοσοφιστή John Maurice Watkins και ήταν το πρώτο βιβλιοπωλείο στην πόλη αποκλειστικά αφιερωμένο στην εσωτερική βιβλιογραφία.
Η ιδέα της δημιουργίας του ανήκει στην H. P. Blavatsky και πολύ γρήγορα έγινε αποδεχτό με ενθουσιασμό από όλη τη μαγική σκηνή του Λονδίνου. Στο μέρος αυτό σύχναζαν τα μεγάλα ονόματα της Χρυσής Αυγής, όπως ο W. B. Yeats που ήταν και προσωπικός φίλος του Geoffrey Watkins, κληρονόμου και συνεχιστή της παράδοσης που ξεκίνησε ο John.
Αν θέλετε να βοηθήσετε στην προσπάθεια των ιδιοκτητών να κρατήσουν την επιχείρηση ή να την πουλήσουν σε μια μεγάλη αλυσίδα που όμως θα διατηρήσει το ύφος του καταστήματος, απλά επισκεφτείτε το επίσημο site και γραφτείτε στο NewsLetter – κάπως έτσι, οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες θα δούνε πως οι αναγνώστες του εσωτερισμού είναι πολλοί περισσότεροι από τα χρέη!
Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα αποκρυφιστά βιβλιοπωλεία της αγγλικής πρωτεύουσας, αναζητήστε πληροφορίες, σ’ αυτόν τον απόλυτο οδηγό.

1 comments:

Γιώργος Ιωαννίδης said...

Τελικά η ζωντανή παράδοση που εκπροσωπούσε το βιβλιοπωλείο θα διατηρηθεί ανέπαφη! Όπως έμαθα χθες βράδυ (thanks Sasha), ο Αμερικάνος Etan Ilfeld, ο ιδιοκτήτης μιας γκαλερί που βρίσκεται στον ίδιο δρόμο με το βιβλιοπωλείο, αγόρασε την επιχείρηση, σώζοντας από τον αφανισμό αυτό το τόσο σημαντικό κομμάτι της βρετανικής ιστορίας.

Post a Comment

Αγαπητέ επισκέπτη, άφησε εδώ το μήνυμα σου, μα να θυμάσαι, σχόλια που δεν αρμόζουν στο ημερολόγιο θα αφεθούν στην λήθη του κυβερνοχώρου!

Copyright 2009 | Based on a FoolBlogger's template, designed by Ophelia Nicholson.
The initial design was modified by Nikolaos Koumartzis for meta-δίκτυο and Hellenic Society of Metaphysics.