Έρχονται οι Πρώτοι Έλληνες Ghostbusters

Author: Γιώργος Ιωαννίδης / Labels:


16 Δεκεμβρίου: Την άνοιξη του 2008, είχα την χαρά να συναντήσω μια παρέα που γεμάτη ενθουσιασμό και ζήλο για την έρευνα του παραφυσικού, συγκροτήσανε μια ομάδα για ghost hunting.
Θέλοντας να φέρουν στην χώρα μας αυτό που μια δεκαετία τώρα έχει συναρπάσει Αμερική και Αγγλία, η παρέα αυτή εργάστηκε σκληρά για να μεταφέρει τις έρευνες της στην Ελληνική τηλεόραση, και όπως έμαθα σήμερα, τα κατάφερε!
Συνέντευξη της άλλοτε Ο.Μ.Ε.Α. (πλέον AlphaResearchTeam), είχαμε φιλοξενήσει με τον φίλο και συνεργάτη, Γιώργο Αδαμόπουλο, στο mystery τ. 42.
Σήμερα ο Αλκιβιάδης Αϊβάζης και η ομάδα του, επιστρέφουν δυναμικά με την υπόσχεση πως πολύ σύντομα θα τους δούμε στο γυαλί της μικρής οθόνης προσφέροντας μας βέβαιες αποδείξεις για την ύπαρξη του παράξενου πέρα από το πέπλο του ορατού!
Αν θέλετε να δείτε ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό και αντιπροσωπευτικό δείγμα της δουλειάς τους, παρακολουθήστε εδώ την πρώτη εκπομπή.
Μετά τον Κώστα Χαρδαβέλλα και τον Γιούρι Γκέλλερ, ήρθε η σειρά για τους πρώτους έλληνες Ghostbusters… από πλευράς μου, τους εύχομαι τα καλύτερα!

4 comments:

Γιώργος Ιωαννίδης said...

Κατάφερα να ξεκλέψω λίγο χρόνο και να δω ολόκληρο το οπτικό υλικό. Επιτρέψτε μου λοιπόν να κάνω ορισμένα (καλοπροαίρετα πάντα) σχόλια πάνω στα δυο video: νομίζω πως είναι λάθος να προβληθεί η σκηνή όπου ο Άγγελος κλωτσάει την πόρτα καθότι εύκολα μπορεί να παρανοηθεί αυτή η κίνηση, πως δηλαδή η ομάδα βανδαλίζει παρά εξετάζει τον χώρο που ερευνά! Όσον αφορά την δυσκολία του να ανοίξει… μπορεί πολύ απλά να έχει μαγκώσει από τον χρόνο.
Σχετικά με την κάτω πόρτα που κινείτε μόνη της… δυστυχώς η κάμερα δεν δείχνει όλες τις πλευρές της πόρτας παρά εστιάζει στο χερούλι, οπότε δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την περίπτωση μιας φυσικής αιτίας!
Σχετικά με την κίνηση της φωτεινής σφαίρας, στην εν λόγω διεύθυνση (http://parapsychology-gr.blogspot.com/2009/05/orbs.html) μπορείτε να βρείτε ένα πλήρες επεξηγηματικό άρθρο σχετικά με τα orbs! Ίσως αυτό να δυσαρεστήσει κάποιους, αλλά είναι καλό να ερμηνεύουμε το φαινομενικά ασυνήθιστο πρώτα με όρους φυσικής παρά απευθείας να ζητάμε να προσαρμόσουμε το γεγονός σε παραφυσικές έννοιες!
Τέλος… (όπως κουβεντιάζαμε νωρίτερα με τον Νίκο Κουμαρτζή) μας προβλημάτισε κάτι: γιατί ενώ είναι να δούμε –όπως ειπώθηκε– πολύ σύντομα το ντοκιμαντέρ αυτό στην τηλεόραση, σηκώθηκε το πιλοτικό επεισόδιο ελεύθερα στο δίκτυο;
Πέρα πάντως από τις παραπάνω παρατηρήσεις, θεωρώ πως είναι μια αρκετά καλή δουλειά που με ορισμένες προσθήκες θα μπορούσε να γίνει ισάξια με τις αντίστοιχες τηλεοπτικές σειρές του εξωτερικού.

Anonymous said...

Αγαπητέ Νικόλαε Κουμαρτζή,
σε ευχαριστώ πολύ που μου δίνεις την ευκαιρία να απαντήσω σε κάποια ερωτήματα σας.
Πρίν 5 χρόνια μια ομάδα 3 ανθρώπων συγκρότησαν μια ομάδα και την ονόμασαν Ο.Μ.Ε.Α(ΟΜΑΔΑ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ Α'Ι'ΒΑΖΗΣ),αυτη η ομάδα συγκροτήθηκε για έναν και μόνο λόγο!Γιατί βαρεθήκαμε να ακούμε και να βλέπουμε τα ίδια και τα ίδια!Βαρεθήκαμε να βλέπουμε εκπομπές και να μην παίρνουμε απαντήσεις!Αυτή λοιπόν η ομάδα εξελίχθηκε με τον χρόνο και πίστεψε με..έχει τέτοια γνώση και εμπειρία στο αντικείμενο επάνω που λίγες ομάδες έχουν όσο υπεροπτικό και να ακούγεται!
Δεν είναι τυχαίο που 5 χρόνια είμασταν στην αφάνεια!Ήταν καθαρά επιλογή μας,έπρεπε να ωριμάσουμε σαν ομάδα.Δεν είμαστε ουτε medalist ουτε έχουμε πτυχία παραψυχολογίας,είμαστε απλοί Άνθρωποι που τολμήσαμε το κάτι παραπάνω.Η ομάδα λοιπόν εξελίχθηκε και με ομόφωνη γνώμη ονομάστηκε AlphaResearchTeam,παραμένω λοιπόν Αρχηγός και ιδρυτής της ομάδας και εκπρόσωπος αν θές!
Ότι αφορά το θέμα του Πιλότου που έχει ανέβει στο διαδίκτυο δεν είναι όλο το επεισόδιο που είναι 42 λεπτά αλλά 2 κομμάτια συνολικής διάρκειας 15 λεπτών,αποφασίσαμε απο κοινού να δώσουμε τον Πίλοτο διότι δεν θα χρησιμοποιησουμέ καθόλου τον Ξενία στις μετέπειτα τηλεοπτικές προβολές.
Το κανάλι έχει πάντα το λόγο για το πώς θα γυριστεί αυτη η εκπομπή και ποιά θα είναι η ροή της!Και οχι εμείς!Εμείς όμως έχουμε αποκλειστικά και αμετάκλητα το κομμάτι της έρευνας.Αυτό το γράφω για να μην κατηγορηθούμε για αντιγραφή των ξένων εκπομπών.
Θέλω επίσης να πω οτι οποιοσδήποτε επιστήμονας ή αναλυτής μπορεί να έρθει σε έρευνα μας και όχι εκ του ασφαλούς απο ενα πάνελ ή απο την καρέκλα του να εξηγεί γιατι χτυπάει μία πόρτα(συγχώρεσε με Γιώργο που σε ένα κτίριο 10.000m2 σε 2 υπόγεια κάτω απο τη γή δεν έβαλα 4 κάμερες σε μια πόρτα απο τις 50 που έχει να δω το λόγο που χτυπάει!)!
Τέλος θα πω οτι καλό είναι να χαιρόμαστε όλοι σαν κοινότητα που πάμε 3 βήματα παραπάνω και οχι να μένουμε στάσιμοι και κακοπροαιρετοι για κάτι που δεν έχουμε δεί στην τελική του φάση;)

http://www.youtube.com/user/AlphaResearchTeam#p/a/f/1/J_StzvZz-RY
http://www.youtube.com/user/AlphaResearchTeam#p/a/f/0/2g09kTJ_Wkc

Με Εκτίμηση
Αλκιβιάδης Α'ι'βάζης


υγ:Ότι αφορά τον Γ.Αδαμόπουλο έχει ιδιαίτερη θέση στην Ομάδα και στην καρδιά όλων μας Κε Κουμαρτζή.

Γιώργος Ιωαννίδης said...

Άλκι, καταρχήν αυτό το ηλεκτρονικό ημερολόγιο είναι δικό μου και όχι του Νίκου, αν και οι πολύτιμες τεχνικές του γνώσεις το έκαναν εφικτό. Κατά δεύτερον, οποιαδήποτε σχόλια γίνονται, τουλάχιστον από το πρόσωπο μου δεν έχουν σκοπό να θίξουν την ομάδα σας! Είναι σκέψεις που μοιράζομαι με εσένα και τους εκατοντάδες φίλους που διαβάζουν αυτή την σελίδα με σκοπό την βέλτιστη και όσο το δυνατόν πιο σφαιρική αντιμετώπιση του θέματος. Η κριτική υφίσταται σε οτιδήποτε κάνουμε και δημοσιοποιείτε, και είναι σημαντικό να μαθαίνουμε από αυτή. Άλλωστε, όταν με το καλό θα βγει η εκπομπή στην τηλεόραση (αλήθεια, πότε και από πού;) θα δεχτείς πολύ πιο σκληρά σχόλια και με πιο άγριο τρόπο – όχι γιατί αυτό που κάνετε δεν είναι καλό, αλλά διότι πάντα υπάρχουν αυτοί που θα βρουν κάτι.
Και εν τέλει, όταν κάνεις μια έρευνα, από την φύση της πρέπει να γίνεται με όσο τον δυνατόν πιο αυστηρά ελεγχόμενο τρόπο διαφορετικά θα καταλήγεις με ότι ξεκίνησες: αμφιλεγόμενα δεδομένα! Οπότε το θέμα είναι να αποφασίσεις μέσα σου αυτό που θέλεις να κάνεις, πόσο τηλεόραση θέλεις να είναι και πόσο επιστημονικό research…
Και επειδή δεν θέλω να παρεξηγήσεις τα λεγόμενα μου, έχε στο μυαλό σου πως σε όλο το team της Κοινότητας του Μεταφυσικού θα βρεις φίλους και συνεργάτες, όχι εχθρούς! Αρκεί το ενδιαφέρον σας για το παράξενο να είναι αυθεντικό μεράκι και όχι μια προσπάθεια ρηχής εκμετάλλευσης όπως έχουμε δει να κάνουν διάφοροι με περίεργους τίτλους και ανύπαρκτα χαρτιά…

Anonymous said...

Γιώργο,εάν πιστεύαμε ότι η κοινότητα του μεταφυσικού θα μας έκανε κακό δεν θα είμασταν μέλη στο site!Όσον αφορά το δημοσιογραφικό σου δαιμόνιο Πού και Πότε;Θα σου απαντήσω <>.
Έκανά paste την απάντηση που έδωσα στον Κό Ν.Κουμαρτζή στην προσωπική σου σελίδα γιατί μαζί είχατε κάποιες ευλογές απορίες!Αφήστε πρώτα να δείτε όλη τη δουλεία που εχουμέ κάνει και να'σαι σίγουρος πως όλοι μαζί θα είμαστε!
Τέλος θα ήθελα να σας παρακαλέσω, όπως και ο Γ.Αδαμόπουλος, οτιδήποτε θέλετε ή ανοίξτε ένα θέμα για να συζητάμε τα περι ομάδας μας ή στείλτε οποιαδήποτε απορία έχετε στο e-mail μας alpharesearchteam@yahoo.gr για να πάψει να γίνεται αυτή η συγκεκριμένη κατάσταση στο post του metafysiko.gr


Με απόλυτη εκτίμηση και εμπιστοσύνη στο πρόσωπο σου,

Αλκιβιάδης Α'ι'βάζης

Post a Comment

Αγαπητέ επισκέπτη, άφησε εδώ το μήνυμα σου, μα να θυμάσαι, σχόλια που δεν αρμόζουν στο ημερολόγιο θα αφεθούν στην λήθη του κυβερνοχώρου!

Copyright 2009 | Based on a FoolBlogger's template, designed by Ophelia Nicholson.
The initial design was modified by Nikolaos Koumartzis for meta-δίκτυο and Hellenic Society of Metaphysics.