Είναι αυτή η Πυραμίδα του Dan Brown;

Author: Γιώργος Ιωαννίδης / Labels:


15 Οκτωβρίου: Μετά από κόπους πολλών μηνών, ολοκλήρωσα σήμερα το νέο συλλογικό βιβλίο των εκδόσεων μας. Πρόκειται για μια νέα εργασία για την οποία είμαι περήφανος για το περιεχόμενο της όσο και για την ιδιαίτερη εικονογράφηση της. Μα ασφαλώς θα αναρωτιέστε για το τι ακριβώς αφορά… well, υπομονή λίγο ακόμη και σύντομα θα μάθετε μέσα από τις σχετικές διαφημίσεις στο περιοδικό αλλά και φυσικά, από τις ανανεώσεις στο προσωπικό μου ημερολόγιο.
Στο μεταξύ, συνεχίζοντας την έρευνα μου στα αινίγματα που θίγει το νέο μυθιστόρημα του Dan Brown, ανακάλυψα στο ηλεκτρονικό μουσείο Phoenixmasonry μια μικρή μεταλλική πυραμίδα που ανοίγει αποκαλύπτοντας μια σειρά από σύμβολα. Ασφαλώς η πυραμίδα που περιγράφει ο Brown είναι περισσότερο γοητευτική, αλλά το εν λόγω λεπτοδουλεμένο αντικείμενο αποδεικνύει πως στον πραγματικό κόσμο, οι τέκτονες κατασκευάζανε παρόμοιες συσκευές.
Όσον αφορά τέλος την σημασία όλων αυτών των συμβόλων… πρόκειται για γνωστά σύμβολα που συναντά ο μύστης στους τρεις πρώτους βαθμούς και αφορούν την ερμητική σχέση μικρόκοσμου-μακρόκοσμου, τον θάνατο και την επαναγέννηση κ.α.

0 comments:

Post a Comment

Αγαπητέ επισκέπτη, άφησε εδώ το μήνυμα σου, μα να θυμάσαι, σχόλια που δεν αρμόζουν στο ημερολόγιο θα αφεθούν στην λήθη του κυβερνοχώρου!

Copyright 2009 | Based on a FoolBlogger's template, designed by Ophelia Nicholson.
The initial design was modified by Nikolaos Koumartzis for meta-δίκτυο and Hellenic Society of Metaphysics.