Σχετικά με τα Δεκεμβριανά

Author: Γιώργος Ιωαννίδης / Labels:

9 Δεκεμβρίου: Περίεργες μαύρες παλίρροιες φαίνεται να αναστατώνουν το συλλογικό μας ασυνείδητο. Ο Διονυσιακός χαρακτήρας όλου αυτού του ξέφρενου ξεσπάσματος που έχει κατακλύσει τους νέους σε όλη την χώρα, θυμίζει τον τυφλό χορό που σέρνει ο μύστης στους ήχους του αυλητή Αζαθώθ.
Ζούμε στην εποχή του Χάους, δεν υπάρχει αμφιβολία γι΄αυτό! Και αν τις πρώτες ημέρες τα γεγονότα που ακολούθησαν την άδικη δολοφονία του νεαρού Αλέξη διακατέχονταν από μια κάποια δικαιολογημένη γενικευμένη αίσθηση οργής, σήμερα πια μιλάμε για τυφλό παραλογισμό. Η μακροχρόνια αστική σιωπή έμοιαζε για λίγο να αφήνει τους ιδρωμένους καναπέδες και η ανώνυμη μάζα για λίγες στιγμές φάνηκε να αποκτά φωνή υψώνοντας ένα ηχηρό και αγανακτισμένο «φτάνει πια» στο πολιτικό θέατρο. Πολύ γρήγορα όμως, κάθε σκοπός δικαιοσύνης αντικαταστάθηκε από μια εξίσου άδικη καταστροφολαγνεία. Από την μια οι γνωστοί ανώνυμοι παραδόθηκαν σε ένα εκστατικό πανηγύρι ενώ από την άλλη ο τηλεουπνωτισμένος όχλος παρακολουθεί καθηλωμένος τις εξελίξεις στην μικρή οθόνη προβάλλοντας τις ανομολόγητες επιθυμίες τους στους ανώνυμους του πεζοδρομίου.
Άραγε, γιατί οι ακτιβιστές του δρόμου φοράνε κουκούλες; Ίσως για να λειτουργούν ως αντικείμενα μιας συλλογικής προβολής, μια tabula rasa όπου ο κάθε ανώνυμος θα μπορεί να δει πίσω από την μαύρη κουκούλα το δικό του πρόσωπο.
Αναρωτιέμαι γιατί όλα να συμβαίνουν τώρα; Υπάρχει άραγε κάποια σχέση με την κίνηση του ήλιου που το φως του έχει λιγοστεύει παραδόξως τους τελευταίους μήνες; Προσέξτε επίσης τις διεθνής στατιστικές για την αύξηση στις εμφανίσεις περίεργων φωτεινών αντικειμένων όλο το 2008. Ο άνθρωπος στρέφει ξανά το βλέμμα του ψηλά αναζητώντας μεσσίες!! Η πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα καθρεπτίζεται στην κάρτα XVIII των Ταρώ! Πίσω από τους δίδυμους πύργους υψώνετε το μελαγχολικό φεγγάρι. Μια μικρή στάλα φωτός στην πνιγερή νύχτα του χάους που φαίνεται να καλύπτει τον ανθρώπινο νου.
Περίεργες μαύρες παλίρροιες αναστατώνουν το συλλογικό μας ασυνείδητο ακολουθώντας τους ρυθμούς του τρελού αυλητή…

0 comments:

Post a Comment

Αγαπητέ επισκέπτη, άφησε εδώ το μήνυμα σου, μα να θυμάσαι, σχόλια που δεν αρμόζουν στο ημερολόγιο θα αφεθούν στην λήθη του κυβερνοχώρου!

Copyright 2009 | Based on a FoolBlogger's template, designed by Ophelia Nicholson.
The initial design was modified by Nikolaos Koumartzis for meta-δίκτυο and Hellenic Society of Metaphysics.