Σαν Σήμερα Γεννήθηκε ο Χ. Φ. Λάβκραφτ

Author: Γιώργος Ιωαννίδης / Labels:


20 Αυγούστου: Σαν σήμερα, το 1890, γεννήθηκε ο μεγάλος συγγραφέας του φανταστικού, Χ. Φ. Λάβκραφτ. Περισσότερο γνωστός για την θεμελίωση της Μυθολογίας Κθούλου, ο Λάβκραφτ έγραψε μια πολύτιμη σειρά από έργα τρόμου και ονειρικής φαντασίας, τα οποία δικαίως συγκαταλέγονται στους τίτλους των μεγάλων κλασσικών.
Δεν είναι λίγοι δε, εκείνοι που αναζητούν βαθύτερα νοήματα στις απόκοσμες περιγραφές των αλλόκοσμων για τους οποίους έγραφε, όπως και μεταφυσικές αλήθειες πίσω από τις ιστορίες του.
Όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για την ζωή και το έργο αυτού του λαμπρού συγγραφέα, μπορούν να αναζητήσουν την δίτομη μελέτη μου, Νεκρονομικόν (2008) και Νεκρονομικόν: Το Μονοπάτι του Μαύρου Θεού (2011) που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αρχέτυπο. Όπως επίσης τις μεταφράσεις των διηγημάτων του, από τον Γιώργο Μπαλάνο (εκδ. Locus 7) και τον Θωμά Μαστακούρη (εκδ. Αίολος).
Επίσης, μπορείτε να δείτε εδώ το πολύ αξιόλογο ντοκιμαντέρ Lovecraft: Fear of the Unknown, μια παραγωγή του 2008, με την συμμετοχή γνωστών συγγραφέων και δημιουργών, όπως τον Neil Gaiman, John Carpenter, κ.α.

2 comments:

Anonymous said...

Το είδα το ντοκυμαντέρ, δεν μου φάνηκε τίποτα το ιδιαίτερο. Αν και υπήρχαν πολλές συμμετοχές περισσότερο σαν ΣΚΑΙ ντοκυμαντέρ μου έμοιαζε...μου ψιλοέκοψε και την όρεξη σε αντίθεση με κάποια βίβλια που είχα διαβάσει πρόσφατα...

Anonymous said...

Ο H.P.Lovecraft ήταν ο λόγος για τον οποίο σπούδασα Αγγλική Φιλολογία. Ελπίζω ότι στη διάσταση που βρίσκεται από το 1937 που μας άφησε, να είναι πιο ευτυχισμένος από όσο υπήρξε σε αυτή τη γωνιά του σύμπαντος..

Post a Comment

Αγαπητέ επισκέπτη, άφησε εδώ το μήνυμα σου, μα να θυμάσαι, σχόλια που δεν αρμόζουν στο ημερολόγιο θα αφεθούν στην λήθη του κυβερνοχώρου!

Copyright 2009 | Based on a FoolBlogger's template, designed by Ophelia Nicholson.
The initial design was modified by Nikolaos Koumartzis for meta-δίκτυο and Hellenic Society of Metaphysics.