Προέβλεψαν οι Κάρτες των Ιλλουμινάτι το Τσουνάμι στην Ιαπωνία;

Author: Γιώργος Ιωαννίδης / Labels:


29 Μαρτίου: Και ενώ οι δραματικές εξελίξεις στην Ιαπωνία συνεχίζουν επιβεβαιώνοντας τα χειρότερα σενάρια για τους κατοίκους και το περιβάλλον, φαίνεται πως η κοινή γνώμη όχι απλά δεν συγκινήθηκε, όσο συνεχίζει να καλλιεργεί σενάρια συνωμοσίας συνδέοντας τα... ασύνδετα.
Έτσι, μετά το μαζικό mail για το ξύπνημα του Κθούλου (ως υπεύθυνο του μεγάλου σεισμού), σειρά έχουν οι Ιλλουμινάτι. Και πιο συγκεκριμένα, μια από τις κάρτες του γνωστού παιχνιδιού Illuminati του Steve Jackson (που μας χάρισε την εξαίρετη σειρά Munchkin).
Το εν λόγω καρτοπαίχνιδο κυκλοφόρησε το 1982, γνωρίζοντας μεγάλη απήχηση, καθώς ήταν βασισμένο στα μυθιστορήματα του Robert A. Wilson. Μέχρι σήμερα όμως, έχει προκαλέσει πολλές φορές την προσοχή των συνωμοσιολάγνων, οι οποίοι διακρίνουν σ' αυτό, σημάδια και προφητείες.
Το πιο πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η κάρτα που αφορά τον συνδυασμό καταστροφών. Απεικονίζει άραγε το τραγικό γεγονός που χτύπησε την Ιαπωνία; Πιστεύω πως όχι!
Αν προσέξετε καλά, η εικονογράφηση της συγκεκριμένης κάρτας ΔΕΝ δείχνει Ιάπωνες, πουθενά στο κείμενο ΔΕΝ γίνεται λόγος για τσουνάμι ή/και πυρηνική μόλυνση και το ρολόι στην εικονογράφηση (αν υποθέσουμε πως είναι πράγματι αυτό στο Τόκιο) κάπως δύσκολα μπορεί να σχετίζεται με την καταστροφή στην Φουκουσίμα, περιοχή που απέχει χιλιάδες χιλιόμετρα από την Ιαπωνική πρωτεύουσα!
Το μόνο κάπως ασυνήθιστο στην όλη εικόνα, είναι οι δείκτες του ρολογιού που δείχνουν τους αριθμούς 3 και 11 -ο σεισμός πραγματοποιήθηκε στις 11 Μαρτίου 2011- αν θεωρήσουμε όμως πως οι ίδιοι αριθμοί κατέχουν σημαντική σημασία στον αποκρυφισμό, δεν μας κάνει εντύπωση γιατί οι δημιουργοί της εικόνας επέλεξαν την συγκεκριμένη χρονική στιγμή.
Κατά συνέπεια, δεν υπάρχει κάτι στην εικόνα που να μαρτυρά την συγκεκριμένη ημερομηνία, ούτε και το εν λόγω δραματικό συμβάν...

6 comments:

Παναγιώτης Κάρδαρης said...

Προφανώς το 3 αναφέρεται στην τριαδική ολοκλήρωση του 11 του αριθμού των κλιφώθ συμβολίζωντας δεισιδαιμονικά την Καταστροφή!!!! Αλλά αυτό αφορά τον γενικότερο συμβολισμό μιας κατάστασης, σε τι μπορεί να έχει σχέση με την Ιαπωνία?????? Αγαπητέ Γιώργο έχουμε καταντήσει να είμαστε ή πρόβατα της καθεστηκίας τάξης η πρόβατα των συνομοσιολόγων που (Οποιος ξέρει τι συμφέροντα εξυπηρετούν) συγκεντρώνοντας οπαδούς κάνουν τον ψέμα να μοιάζει αλήθεια!!!!

Φώτης Μπαλτούμας said...

Κοίτα Γιώργο, κάθε φορά που συνέβαινε, συμβαίνει και θα συμβαίνει μια καταστροφή τέτοιου - ή και μικρότερου - μεγέθους, όλο και κάποιος θα βγαίνει και θα λέει το μακρύ του και το κοντό του, ότι η τάδε προφητεία εκπληρώνεται, ότι "ερχεται το τέλος", ότι πλησιάζει η "Αρπαγή" και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Το ότι υπάρχει αναισθησία σε πολύ κόσμο, ώστε να χρησιμοποιεί τη δυστυχία του άλλου για να βγάλει τα δικά του μανιφέστα δεν είναι κάτι καινούριο. Το θέμα όμως είναι, πόσο αξίζει πια να τους δίνουμε τόση σημασία και να τους προωθούμε; Γιατί στην ουσία διαφημίζουμε τέτοιες κινήσεις και συμπεριφορές, ακόμα και με επικριτικά προς αυτές κείμενα.

Γιώργος Ιωαννίδης said...

Συμφωνώ Φώτη μου, αλλά με μια γρήγορη έρευνα στο google, θα βρεις περισσότερες αναρτήσεις που να επαναλαμβάνουν τις παραπάνω αστήριχτες συνδέσεις, παρά post με την αντίθετη θέση! Είναι βλέπεις, πιο εύκολο να φοβόμαστε από το να σκεπτόμαστε, και στην περίπτωση της παραπάνω (ψευδο)συνωμοσίας, η κοινή λογική μπορεί να δώσει ασφαλείς απαντήσεις... έλα όμως που τόσο σπάνια χρεισιμοποιήτε!!

Γιαννης said...

Η κοινή λογική λέει ότι το ρολόι που απεικονίζει η εικόνα είναι ακριβώς το ίδιο με το αντίστοιχο που υπάρχει στην Ιαπωνία. Αυτό είναι αυταπόδεικτο και δεν χωράει αμφιβολία.
Μπορείς αν θέλεις να συγκρίνεις τις δύο εικόνες και να ψάξεις να βρείς αντίστοιχο ρολόι που να μοιάζει, να το ερευνήσεις πρώτα. Σημαντικό είναι επίσης να γνωρίζουμε πως δεν πρόκειται για φόβο παρά για αφύπνιση. Να μην παρασυρόμαστε από κουλτούρες και τάσεις και να εξετάζουμε το κάθε θέμα τόσο ατομικά όσο και συλλογικά. Η άποψή μου είναι ότι έχουν μαζευτεί πολλά ανεξήγητα φαινόμενα για να είναι συμπτωματικά. Πιστεύω ότι και αυτή η κάρτα προστίθεται σε αυτά. Την είχα δεί και παλιότερα και πίστευα ότι θα εννοούσε το Λονδίνο και ομολογώ ότι σοκαρίστηκα λίγο τώρα που την ξαναείδα, αλλά ας συνεχίσουμε την κουβέντα χωρίς όμως να επικαλούμαστε ξανά την κοινή λογική και πως αυτή χρησιμοποιειται. Ας μοιραστούμε τις απόψεις μας απλά.

Γιώργος Ιωαννίδης said...

Γιάννη, θα επιμείνω στο επιχείρημα της κοινής λογικής διότι πολύ απλά, είναι σαν λες πως μια κάρτα που σχεδιάστηκε στην Αμερική πριν κάποιες δεκαετίες, προφητεύει ένα συμβάν που είναι να συμβεί στην Ελλάδα... κάποια στιγμή. Και ναι, κάποια στιγμή, γίνεται κάτι στην Αθήνα, αλλά η κάρτα έδειχνε τον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης! Αλλά δεν πειράζει...
Σου υπενθυμίζω λοιπόν ότι, η Φουκοσίμα βρίσκεται περισσότερο από 170 μίλια μακριά από το Τόκιο το οποίο δεν χτυπήθηκε από σεισμό ώστε να γκρεμιστεί το ρολόι, όπως δείχνει η κάρτα!
Αξίζει να σου αναφέρω επίσης, πως μέχρι και το 1921, στο συγκεκριμένο κτίριο υπήρχε ένα άλλο ρολόι (Hattori Clock Tower) που γκρεμίστηκε για να μπει αυτό που ξέρουμε μέχρι σήμερα. Ο μεγάλος σεισμός του 1923 όμως (7.9 ρίχτερ) καθυστέρησε την κατασκευή που ολοκληρώθηκε τελικά μόλις το 1932. Είναι μια λογική υπόθεση λοιπόν, οι δημιουργοί της κάρτας, αν ήθελαν να παραπέμψουν στην Ιαπωνία, να εμπνεύστηκαν από το εν λόγω ιστορικό συμβάν. Μπορεί όμως και όχι.
Δεν έχω πρόβλημα να δεχτώ την ισχύ μιας συνωμοσίας, απλά θέλω hard evidence, και στην συγκεκριμένη περίπτωση, διακρίνω περισσότερο νοηματικά άλματα από υπαρκτές συνδέσεις!

7th SickDog said...

Γιωργο η κάρτα λέει combined disasters δεν αναφέρει πουθενά πυρηνική καταστροφή για να το συνδέσω με τη Φουκοσιμα(υπάρχει άλλη κάρτα γι'αυτό στο παιχνίδι), το συνδέω όμως με το τσουνάμι. Προσωπικά είμαι λάτρης των συμπτώσεων απλά έχω παρατηρήσει τόσες πολλές που αρχίζω να αμφιβάλλω. Η αλήθεια συνήθως κρύβεται κάπου στις λεπτομέριες στις οποίες δυστυχώς δεν μπορούμε να έχουμε πρόσβαση. Υπάρχουν τόσες πολλές ανακρίβειες και γκρίζες ζώνες στην καταγεγραμμένη ιστορία αυτού του πλανήτη που είναι μάλλον απαραίτητο να κάνουμε και κάποια νοηματικά άλματα με τη συναίνεση πάντα της λογικής, αν θέλουμε έστω να πλησιάσουμε την αλήθεια. Υπάρχουν μυριάδες άλλες παρόμοιες συμπτώσεις οι οποίες συνθέτουν μια γενική εικόνα τουλάχιστον περίεργη. Hard evidence δεν θα βρούμε ποτέ νομίζω. Παρά την πολύ ενδιαφέρουσα λογική αν μη τι άλλο υπόθεση, δε μπορώ να θεωρήσω τυχαίο ότι οι περισσότερες κάρτες του πρώτου παιχνιδιού έχουν γίνει πραγματικότητα στις μέρες μας. Και φυσικά το ποιό σημαντικό σε όποια υπόθεση-εικασία κι αν κάνουμε πρέπει να συμπεριλαμβάνουμε και κίνητρο έτσι δεν είναι; Η λογική δεν μπορεί πάντα να προσεγγίσει το κίνητρο και οι αφορμές να ερευνήσουμε περισσότερο τα πράγματα είναι πάμπολλες. Προσωπικά πιστεύω ότι πολλά δεν συνάδουν με τη λογική μας και χαίρουν έρευνας και υπόθεσης μήπως και καταφέρουμε να βάλουμε τα κομμάτια σε σειρά.

Post a Comment

Αγαπητέ επισκέπτη, άφησε εδώ το μήνυμα σου, μα να θυμάσαι, σχόλια που δεν αρμόζουν στο ημερολόγιο θα αφεθούν στην λήθη του κυβερνοχώρου!

Copyright 2009 | Based on a FoolBlogger's template, designed by Ophelia Nicholson.
The initial design was modified by Nikolaos Koumartzis for meta-δίκτυο and Hellenic Society of Metaphysics.