Λέμε ΟΧΙ στην Κατάχωση του Βωμού των 12 Θεών

Author: Γιώργος Ιωαννίδης / Labels:


11 Μαρτίου: Δυστυχώς (ή ευτυχώς) ζούμε σε μια εποχή μεγάλων δοκιμασιών. Μόνο που οι προκλήσεις αυτές δεν αφορούν μονάχα την τσέπη μας (την κρατική ή την ατομική), αλλά προεκτείνονται και σε άλλους εξίσου σημαντικούς (αν όχι σπουδαιότερους) τομείς, όπως είναι ο πολιτισμός.
Στα μέσα Φεβρουαρίου λοιπόν πραγματοποιήθηκε μια εξαιρετικά σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη, που σήμερα κάποιοι θέλουν να θάψουν ξανά προς όφελος του μοντέρνου «πραγματισμού», αποφεύγοντας τα φώτα της δημοσιότητας, και φυσικά, την (εύλογη) αντίδραση του κόσμου.
Πρόκειται για τον Βωμό των 12 Θεών, ένα από τα αρχαιότερα μνημεία της Αθήνας, το πρώτο ίσως αληθινό άσυλο στην γνωστή ιστορία. Μονάχα που αυτό το μοναδικό εύρημα, δεν επιδέχεται άσυλο στην σύγχρονη εποχή μας!
Επειδή όμως, τον τελικό λόγο τον έχουμε εμείς, έχουμε την δύναμη και την ευκαιρία να καταθέσουμε την διαφωνία μας σε μια πανελλαδική συγκέντρωση για την διάσωση και την ανάδειξη του Βωμού.
Η συνάντηση θα γίνει την Κυριακή 13 Μαρτίου, στις 11 π.μ. στην Αρχαία Αγορά των Αθηνών. Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε εδώ και εδώ.
Διότι η ιστορία σε μια εποχή κρίσης, πρέπει να αποτελεί διδακτικό παράδειγμα και όχι υλικό για μπάζωμα!

3 comments:

Pandion said...

Να ευχαριστήσω για την συμπαράσταση. Η επίσημη σελίδα της πρωτοβουλίας
www.bomos.gr

Γιώργος Ιωαννίδης said...

σχόλιο από Facebook

Μάριος Π. ‎.
συμφωνώ.

Γιώργος Ιωαννίδης said...

σχόλιο από Facebook

Zisis Kakoylidhs A
ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΙΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΧΑΘΟΥΝ , ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ.ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΓΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!

Post a Comment

Αγαπητέ επισκέπτη, άφησε εδώ το μήνυμα σου, μα να θυμάσαι, σχόλια που δεν αρμόζουν στο ημερολόγιο θα αφεθούν στην λήθη του κυβερνοχώρου!

Copyright 2009 | Based on a FoolBlogger's template, designed by Ophelia Nicholson.
The initial design was modified by Nikolaos Koumartzis for meta-δίκτυο and Hellenic Society of Metaphysics.