Μύθος ή Πραγματικότητα τα 3 Διαστημόπλοια που θα Φτάσουν στη Γη το 2012;

Author: Γιώργος Ιωαννίδης / Labels:


04 Ιανουαρίου: Είναι καιρός τώρα που μια περίεργη είδηση αναδημοσιεύεται σε πολλά ιστολόγια, σχετικά με κάποιον αστροφυσικό της NASA που εντόπισε και φωτογράφισε τρία μεγάλα διαστημόπλοια, να κατευθύνονται προς την Γη. Μάλιστα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του εν λόγω ερευνητή, οι εξωγήινοι αναμένεται να φτάσουν στην γειτονιά μας, τον Δεκέμβριο του 2012!
Πρόκειται άραγε για μια συνταρακτική ανακάλυψη ή για μια ακόμη απάτη στην οποία πέσανε θύμα εκατοντάδες δημοσιογράφοι και χιλιάδες κόσμος σε ολόκληρο τον πλανήτη;
Δυστυχώς, πρόκειται για το δεύτερο! Αν και η είδηση έγινε γνωστή στα τέλη Δεκεμβρίου του 2010, σχετικές αναφορές είχα εντοπίσει πολύ νωρίτερα, ξεκινώντας από τον Σεπτέμβρη σε διάφορα αγγλόφωνα συνωμοσιολογικά forum. Κάθε φορά βέβαια, οι λεπτομέρειες διαφέρανε, γι' αυτό και δεν έδωσα περισσότερη σημασία.
Όταν πρόσφατα όμως, έφτασε και στην ελληνική ειδησιογραφία -κάνοντας μάλιστα πολλούς να μιλάνε πάλι για την επιστροφή των ΕΛ από το διάστημα!- μέσω των σχετικών δημοσιευμάτων της Pravda, κατάλαβα πως το θέμα αγγίζει το Φ2012.
Η αλήθεια λοιπόν έχει ως εξής: ο υποτιθέμενος επιστήμονας Kasnov υπάρχει, μόνο που ονομάζεται Craig Kasnoff, δεν είναι αστροφυσικός αλλά συνδημιουργός του προγράμματος SETI@home, και όπως ο ίδιος δηλώνει κατηγορηματικά, δεν σχετίζεται με κανένα τρόπο με τα εν λόγω δημοσιεύματα!
Όσον αφορά τώρα την φωτογραφία με τα διαστημόπλοια, ναι υπάρχει εξίσου, μόνο που πρόκειται για σκαναρισμένη εικόνα μιας φωτογραφικής πλάκας που λόγο της επεξεργασίας που υπέστη έχει αλλοιωθεί σε σημείο να παρουσιάζει κάτι που δεν υπάρχει στην αρχική εικόνα! Και αυτό είναι το πόρισμα του αστρονόμου και λέκτορα Phil Plait, ο οποίος μας βεβαιώνει πως τίποτα τρομακτικό δεν πλησιάζει την Γη μας. Τουλάχιστον όχι ακόμη...

24 comments:

Γιώργος Ιωαννίδης said...

σχόλιο από Facebook

Nubit Awi
Καλά πλάκα κάνεις; Φυσικά και είναι πραγματικότητα! Τώρα, όπου να 'ναι φτάνουν.

Γιώργος Ιωαννίδης said...

σχόλιο από Facebook

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΛΑΨΑΤΗ
Να αναρωτηθώ πώς γνωρίζουν ότι είναι ''εχθρικά'' και ότι δεν έχουν ''καθόλου φιλικές διαθέσεις''; Τους πήραν διαγαλαξιακή συνέντευξη;

Γιώργος Ιωαννίδης said...

σχόλιο από Facebook

Theodore Kefalopoulos
Είναι ένας πραγματικός μύθος...

Γιώργος Ιωαννίδης said...

σχόλιο από FAcebook

Νίνο Αυγέρης
Σίγουρα δεν το πιστεύω.. ποιος ο λόγος να διαλέξουν αυτήν την Ημερομηνία και γενικός αυτόν τον χρόνο? Αρκετά έχουμε ακούσει για το 2012... λίγοι όμως γνωρίζουν για το τι θα γίνει!!!

Με εκτίμηση
Νίνο Αυγέρης!!!

Γιώργος Ιωαννίδης said...

σχόλιο από Facebook

Dino DasVirus
Giwrgo na deis pou sto telos tha erthoun sthn pragmatikothta kai de tha tous pisteuoumai..!!

Γιώργος Ιωαννίδης said...

Να έρθουν! Ειλικρινά και με μεγάλη χαρά θα τους υποδεχτώ! Έχουμε ανάγκη σαν είδος να αναγνωρίσουμε πως δεν είμαστε μόνοι. Έχουμε την ανάγκη να επαναπροσδιορίσουμε την ταυτότητα μας και την θέση μας στο σύμπαν. Πίσω από τα προβλήματα που προκαλούμε και βιώνουμε, υπάρχουν σοβαρά υπαρξιακά ζητήματα που η επαφή με τους ξένους από το διάστημα θα μπορούσε να τα αλλάξει δραστικά.

Γιώργος Ιωαννίδης said...

σχόλιο από Facebook

Tasos Banakos
tha erthoun...alla oxi apo panw...apo katw...

Γιώργος Ιωαννίδης said...

σχόλιο από Facebook

Alexandros Fox Boufesis
Nai re paidia, to dhmosieuse to www.defencenet.gr alla originally eixe dhmosieutei sthn Pravda, 8elw na pisteuw pws den einai alh8eia

Γιώργος Ιωαννίδης said...

σχόλιο από Facebook

Red Moon Μυθος
tipota den 8a ginei aplos ston an8ropw aresei na exei ena telos tou aresei na fobatai o fobos exei mia hdonh kai se kanei na ton 8es otan den ton exeis kai to antistrofo

Γιώργος Ιωαννίδης said...

σχόλιο από Facebook

Gayane Sargsyan
pragmatikotita.....merikes fores leme kati kai panta einai psema all kamia fora mporei kai to psema na gini alithia.....

Γιώργος Ιωαννίδης said...

σχόλιο από Facebook

Manos Bot.
πέφτει κατά καιρούς πολύ μανιπουλάρισμα...και στοχεύει μερικές φορές στο υποσυνείδητο...και αυθυποβάλει...υπάρχει και η τεχνολογία των ολογραμμάτων...τι είναι πραγματικό και τι όχι δεν το γνωρίζουμε ακόμη και στις μέρες μας....η αρχή έγινε με την διαφήμιση της coca cola πριν μερικά χρόνια...απαγορεύτηκε τυπικά ,αλλά ποιός ξέρει πόσο έχουν προχωρήσει και προσχωρήσει....θα δείξει όπως σωστά αναφέρατε

Γιώργος Ιωαννίδης said...

σχόλιο από Facebook

Anna Apostolidou
Ψάξαμε σε άλλες ηπείρους τη λύση στα υπαρξιακά μας, ψάξαμε κάτω από τη γη, τώρα περιμένουμε τη λύση από το διάστημα...
Λέω να ρίξω μια ματιά μέσα μου, έτσι, για αλλαγή. ;)

Γιώργος Ιωαννίδης said...

η αναζήτηση του εαυτού στα εσώτερα είναι ότι πιο προφανές. Έχουμε μάθει όμως να το υπεκφεύγουμε, πόσο δε σήμερα που ο πολιτισμός μας βασίζεται περισσότερο στην ικανοποίηση των (επιδερμικών) επιθυμιών μας και όχι της αληθινής μας θέλησης. Η διαφορά είναι λεπτή, αλλά εξαιρετικά σημαντική!

Γιώργος Ιωαννίδης said...

σχόλιο από Facebook

Panos Panagopoulos
Μαλλομ για φαρσα προκειται, διοτι:
1ον) Ειναι απιθανο να εντοπισαμε κατι τοσο μικρο και συναμα τοσο μακρινο με τα σημερινα μεσα παρατηρησης μας.
2ον) Εαν ηθελαν καποιοι εξωγηινοι να μας κανουν ντου, φανταζομαι οτι θα μπορουσαν να το κανουν κα...ι χωρις να τους παρουμε χαμπαρι.
3ον) Λιγο πρωτογονα τα μεταφορικα τους μεσα... απο που ερχονται??? Πρεπει να ξεκινησαν πριν καμια 500αριΑ χιλιαδες χρονια νωριτερα. Εμεις τοτε ακομα με πετρες παιζαμε! Το τους φταιξαμε??
Παντως, εαν ειναι αληθινο το σεναριο (τπτ δεν μπορεις να αποκλεισεις σε αυτη τη ζωη, παναθεμα τη!!!), τοτε μαλλον προκειται για αυτοματα/ μηχανες που ερχονται μεκαποιο προαποφασισμενο εδω και χιλιετιες σκοπο (εδω κολλαει και το 2012).
Ηδομεν! Ο καιρος γαρ εγγυς....ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!

Γιώργος Ιωαννίδης said...

σχόλιο από Facebook

Viki Giovi
Μα το θεο!(?)θα ριχνουν παντως κατι γελια με ολα τα σεναρια που εχουμε φτιαξει για αυτους!!!Δηλαδη σαν να τους βλεπω μπροστα μου να δακρυζουν απο τα γελια!!!!ΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!Οχι τιποτα αλλο,αλλα επειδη τοσες χιλιαδες χρονια ακομα να το χωνεψουμε οτι μεσα στις βασικες "ρυθμισεις"(το μανουαλ που λεμε)της κατασκευης μας ειναι και αυτη η ρυθμιση:του να περιμενουμε παντα κατι απο εκει εξω!!

Γιώργος Ιωαννίδης said...

σχόλιο από Facebook

Dim K Affi
Makaroi na ftasune,na einai exthrikoi kai na zisume enan tetoio polemo...to mono sigouro einai oti tha einai sinarpastikos kai ethistikos gia pollus..as nikisei o kaliteros!!!!

Γιώργος Ιωαννίδης said...

σχόλιο από FAcebook

Ckris Phoenix
pes ta pesta :P toulaxiston na zisoume kati epiko edo pera

Γιώργος Ιωαννίδης said...

προσέχετε τι εύχεστε :))

Anonymous said...

Οτι Θελει ας γινει

Anonymous said...

συμφωνω με το παραπανω κειμενο..!!!
ολα ειναι ψεματα οσον αναφορα το 2012..!!

Δουδακμανης Αποστολος said...

Ποτε λεει το δημοσιευμα οτι θα ερθουν;
Τα χριστούγεννα του 2012 ;

μμμμμμμ

Μηπως ξερει κανεις ποσοι θα ερθουν για να προλάβω να παραγγείλω μελομακάρονα ;

Anonymous said...

makari na erthoyn epiteloys na ksipnisoyn oli

Anonymous said...

e kapote sa erxotan i ora na tous gnorisoume epitelous.kai min anarotieste pos kseroun i amerikani oti erxonte gia polemo.i amerikani exoun bali pali to xeraki tous opos panta eki pou den eprepe.kai apo ti fenete tora sa to plirosoume oli eksetias tous.pantos aliens nato kserete ime me to meros sas.kai .m.agg.

Anonymous said...

kitakste ufo erxontai edw kai xiliades xronia stin gi akoma kai twra se olo ton kosmo ufo vlepoun kathe mera ... to parakseno einai pos poles megales xwres tou kosmou exoun idi ftiaksi ypogies kataskeves kato apo tin gh opos rosi amerikani kinezi ktl...giati ta ftiaxnoun ayta ti exoun katalavei ti vlepoun ta tileskopia tous ti mas krivoun arage

Post a Comment

Αγαπητέ επισκέπτη, άφησε εδώ το μήνυμα σου, μα να θυμάσαι, σχόλια που δεν αρμόζουν στο ημερολόγιο θα αφεθούν στην λήθη του κυβερνοχώρου!

Copyright 2009 | Based on a FoolBlogger's template, designed by Ophelia Nicholson.
The initial design was modified by Nikolaos Koumartzis for meta-δίκτυο and Hellenic Society of Metaphysics.