Ο Μαγικός Μύθος της Ατλαντίδας

Author: Γιώργος Ιωαννίδης / Labels:


22 Δεκεμβρίου: Ο Joscelyn Godwin είναι καθηγητής πανεπιστημίου και διάσημος συγγραφέας πολλών αριστουργιμάτων, ανάμεσα στα οποία οφείλω να ξεχωρίσω την μελέτη του Arktos: The Polar Myth in Science, Symbolism, and Nazi Survival, Music, Mysticism and Magic, The Pagan Dream Of The Renaissance και πολλά πολλά άλλα.
Σήμερα λοιπόν, ο σπουδαίος αυτός ερευνητής με το γνώριμο homo universalis τρόπο γραφής του, διερευνά την φιλολογία που αναπτύχθηκε γύρω από το μυστήριο της Ατλαντίδας, εξετάζοντας το όμως μέσα από το πλαίσιο του εσωτερισμού.
Ξεκινώντας λοιπόν από τον Πλάτωνα, περνάει στις νεώτερες αποκρυφιστικές ερμηνείες της Αντλαντικής ουτοπίας και πτώσης, έτσι όπως παρουσιάστικαν στο έργο της Μπλαβάτσκυ, της Dion Fortune, του Julius Evola κ.α. Για να καταλήξει τέλος, στις θεωρίες περί του κυκλικού χρόνου και της Αιωνικής, των τεσσάρων Yugas και του σύγχρονου Φαινομένου 2012.
Δίχως αμφιβολία, πρόκειται για μια ακόμη διεισδιτική εργασία ενός πολυγραφότατου καθηγητή.
Για περισσότερες πληροφορίες για την ζωή και το έργο του J. Godwin, δείτε εδώ.

0 comments:

Post a Comment

Αγαπητέ επισκέπτη, άφησε εδώ το μήνυμα σου, μα να θυμάσαι, σχόλια που δεν αρμόζουν στο ημερολόγιο θα αφεθούν στην λήθη του κυβερνοχώρου!

Copyright 2009 | Based on a FoolBlogger's template, designed by Ophelia Nicholson.
The initial design was modified by Nikolaos Koumartzis for meta-δίκτυο and Hellenic Society of Metaphysics.