Γιατί Συνεχίζω και Παρακολουθώ το Φαινόμενο 2012;

Author: Γιώργος Ιωαννίδης / Labels:


09 Νοεμβρίου: Όπως μάλλον θα έχετε παρατηρήσει οι περισσότεροι, στα τελευταία τεύχη του mystery έχω αναλάβει μια καινούργια, (και επιτρέψτε μου να θεωρώ) εντελώς πρωτότυπη στήλη, αφιερωμένη στο φαινόμενο 2012.
Δέχομαι πολλά μηνύματα τελευταία όμως, σχετικά με το σκοπό αυτής της στήλης. Γι' αυτό και ίσως θα ήταν καλό να δώσω μερικές εξηγήσεις...
Όπως έχω γράψει και στο παρελθόν, είναι αλήθεια πως το παγκόσμιο ενδιαφέρον για το 2012 έχει μειωθεί αισθητά.
Αυτοί που σταμάτησαν να ενδιαφέρονται όμως, είναι εκείνοι που γνώρισαν το φαινόμενο μονάχα μέσα από την τελευταία (μέτρια προς χάλια) ομότιτλη ταινία του Roland Emmerich. Οι πραγματικά «υποψιασμένοι» δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν το θέμα αυτό τόσο εύκολα. Γιατί;
Διότι πολύ απλά, αποτελεί ένα κομβικό κεφάλαιο στη νεώτερη ιστορία των μυστηρίων. Είναι ίσως πρώτη φορά τους τελευταίους αιώνες, που μια ημερομηνία έχει δεχτεί τόσες πολλές, έντονες και συχνά αντικρουόμενες θεωρίες! Πρώτη φορά στην σύγχρονη ιστορία, υπάρχει μια προφητεία για μια χρονική στιγμή, όπου τόσες διαφορετικές ομάδες ανθρώπων αποδίδουν διαφορετικές μεταφυσικές, εσχατολογικές, κλιματολογικές, πολιτικές κ.ο.κ. ερμηνείες!
Είναι σαν ένας πρωτόγνωρα μεγάλος κομήτης να πλησιάζει τη Γη. Να ξέρουμε την τροχιά του, το χρονικό σημείο συνάντησης, αλλά να αγνοούμε ακόμη τον ακριβή αντίκτυπο που θα έχει επάνω μας. Τι πιο λογικό λοιπόν, από το να φτιάξουμε ειδικά παρατηρητήρια που θα μελετάν την πορεία αυτού του φαινομένου.
Ένα τέτοιο watchtower είναι και η στήλη αυτή, που σκοπό έχει να καταγράφει τις εξελίξεις που αφορούν όλες τις θεωρίες περί 2012 – είτε αυτές αναφέρονται στο τέλος του κόσμου, είτε στην αυγή ενός νέου. Ποιος αληθινά μπορεί να αντισταθεί σ' ένα τόσο μεγάλο ψυχοϊστορικό γεγονός; Εγώ πάντως, σίγουρα όχι!

4 comments:

Γιώργος Ιωαννίδης said...

σχόλιο από Facebook

Fotis Mpaltoumas
Αντε, σιγά σιγά πλησιάζει. Θα δούμε...

Γιώργος Ιωαννίδης said...

η όλη «ομορφιά» του θέματος είναι το πριν και το μετά! Αν πρόκειται για μια μαγική στιγμή, τότε ναι, η στιγμή μηδέν θα αποτελούσε σημείο τομής... αλλά αμφιβάλω πως θα αποτελέσει έτσι, τουλάχιστον όχι για το σύνολο του κόσμου. Όπως έχω γράψει πολλές φορές, το 2012, είναι μια ακόμη ευκαιρία για αλλαγή. Το κατάλληλο μαγικό πλαίσιο έχει κατασκευαστεί, αυτό που μένει είναι τα άτομα που θέλουν να αρέσκονται σ' αυτού του είδους την Αιωνική, να χρησιμοποιήσουν το όλο σκηνικό για να επιτύχουν την εναλλαγή που ζητάνε....

Γιώργος Ιωαννίδης said...

σχόλιο από Facebook

Anna Apostolidou
Τι θα κάνουμε όταν περάσει το 2012? :)

Παλιά είχε ακουστεί και μια παρόμοια θεωρία για το 2016...

Γιώργος Ιωαννίδης said...

του στυλ... τι θα κάνουμε τώρα χωρίς τους βαρβάρους ε; :)

καμία άλλη ημερομηνία στους νεώτερους χρόνους δεν έχει την ίδια δυναμική. Παρόλ' αυτά, και για να απαντήσω στο προηγούμενο ερώτημα, πιστεύω πως μετά το 2012 θα προκύψει ένα νέο μεγάλο μυστήριο που θα τροφοδοτήσει την ανθρώπινη ανάγκη για αναζήτηση... λεπτομέρειες έχω γράψει στο σχετικό βιβλίο που εκδώσαμε για το 2012.

Post a Comment

Αγαπητέ επισκέπτη, άφησε εδώ το μήνυμα σου, μα να θυμάσαι, σχόλια που δεν αρμόζουν στο ημερολόγιο θα αφεθούν στην λήθη του κυβερνοχώρου!

Copyright 2009 | Based on a FoolBlogger's template, designed by Ophelia Nicholson.
The initial design was modified by Nikolaos Koumartzis for meta-δίκτυο and Hellenic Society of Metaphysics.