Απάντηση στην Παραφιλολογία για το Phoenix Rising

Author: Γιώργος Ιωαννίδης / Labels:


18 Οκτωβρίου: Με επιτυχία άνοιξε ο Φοίνικας τα φτερά του πριν λίγες ημέρες στην Αθήνα, και ενώ με ενθουσιασμό περιμένουμε τις αντίστοιχες εκδηλώσεις σε Θεσσαλονίκη (19/11) και Αλεξανδρούπολη (20/11), πληροφορήθηκα (με θλίψη) το παρασκήνιο που διαδραματίστηκε - έτσι κάποιοι καλοθελητές διέδωσαν πως πίσω από την διοργάνωση της Ακαδημίας βρίσκομαι προσωπικά ο ίδιος και πως μέσω αυτής, προσπαθώ να συνθέσω μια κάποια Μαύρη Στοά που να προωθεί διάφορες σκοτεινές ιδεολογίες του αποκρυφισμού!
Γνωρίζω καλά πως είτε απαντήσω, είτε όχι, οι ίδιοι καλοθελητές και οι ευκολόπιστοι ακόλουθοι τους, θα πούνε πως ρίχνω στάχτη στα μάτια τους ή πως με την σιωπή μου αποδέχομαι τις κατηγορίες.
Και έτσι γι' αυτούς οποιαδήποτε κίνηση μου είναι κατακριτέα και αντικείμενο αρνητικών σχολιασμών. Κατά συνέπεια δεν απευθύνομαι σε όσους έχουν ξεχάσει να σκέφτονται, αλλά σ' όσους έχοντας ακούσει τις ίδιες φήμες, έχουν αγνό ενδιαφέρον να μάθουν το τι πραγματικά συμβαίνει:
Με κανένα τρόπο λοιπόν δεν εμπλέκομαι με την Ακαδημία Phoenix Rising, πέρα από την θερμή φιλία που έχω με τον εμπνευστή της όλης ιδέας, ιδρύτρια και διευθύντρια της Ακαδημίας, κ. Σάσσα Τσέιτοου.
Εκτιμώ, σέβομαι και ως εκ τούτου υποστηρίζω την προσπάθεια της, αλλά με κανέναν τρόπο δεν βρίσκομαι πίσω (μέσα ή και μπροστά) στο οργανωτικό, διευθυντικό και οικονομικό κομμάτι της Ακαδημίας. Και φυσικά, δεν χρησιμοποιώ με οποιονδήποτε τρόπο την Ακαδημία και το διδακτικό προσωπικό της για την δημιουργία οποιουδήποτε Μαύρου Αδελφάτου!
Οι σκοποί της Ακαδημίας είναι ξεκάθαροι και απλοί, προσφέρει δηλαδή ακαδημαϊκές σπουδές στην ιστορία και την φιλοσοφία των δυτικών εσωτερικών παραδόσεων, και με κανέναν τρόπο δεν είναι μια κάποιας μορφής σχολή μαγείας!
Δυστυχώς στην χώρα μας, στο τόπο που γέννησε τον φιλοσοφικό διάλογο, την έννοια της Ακαδημίας και των μορφωτικών σχολών, μια προσπάθεια όπως αυτή του Phoenix Rising, αντί να χαιρετίζεται με ενθουσιασμό και ενεργή συμπαράσταση, πετροβολάται από την ημιμάθεια.
Αν θέλετε λοιπόν να μείνετε στις εντυπώσεις σας, συνεχίστε ελεύθερα. Απλά να θυμάστε πως παιδί της άγνοιας είναι ο φόβος. Κατά συνέπεια, δεν εκπλήσσομαι που βλέπετε παντού δαίμονες και θεωρίες συνωμοσίας!

11 comments:

Γιώργος Ιωαννίδης said...

σχόλιο από Facebook

Minas Papageorgiou
Αναμενόμενα όλα αυτά. Ασχοληθείτε με τα του έργου σας που είναι σοβαρό και αξιόλογο. Θυμάμαι πως το 2002 που ξεκινούσαμε ως 17χρονα το metafysiko ήμασταν για κάποιους μασώνοι! :p

Γιώργος Ιωαννίδης said...

σχόλιο από Facebook

Fotis Baltoumas ‎
"κάποια Μαύρη Στοά που να προωθεί διάφορες σκοτεινές ιδεολογίες του αποκρυφισμού"... και φυσικά πίσω από όλα αυτά κρύβονται οι φιδόμορφοι Νεφιλιμ!!!!!!! Ασε τους να λένε, μην σε νοιάζει τίποτα από όλα αυτά. Ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά είναι που θα τα ακούσεις, κι εσύ και όλοι μας...

Γιώργος Ιωαννίδης said...

Φώτη, η αλήθεια είναι πως πίσω από εμένα κρύβονται οι Έψιλον του Λαγού που στον πόλεμο τους με τους Δρακονιανούς στείλαμε στην Σάσσα τηλεπαθητικά μηνύματα ώστε με τον Phoenix να δημιουργήσει το κατάλληλο πνευματικό στρατόπεδο για τον επερχόμενο πόλεμο με τις ορδές της Τάκλα Μακάν... επιτέλους, η αλήθεια έπρεπε να ακουστεί!

Γιώργος Ιωαννίδης said...

σχόλιο από Facebook

Sasha Non Serviat Ναι, έτσι, έτσι. Παιδιά δεν φαντάζεστε τί έχει ακουστεί και τα περισσότερα είναι όντως για γέλια και αδιαφορία. Αλλά πήρε διαστάσεις τις τελευταίες μέρες και από διάφορες μεριές, και ανάθεμά με κι αν θα επιτρέψω στον καθένα να φτύνει κάτι που εκπροσωπεί αν μη τι άλλο πάρα πολύ κόπο και κατάθεση ψυχής. Ας το καλοσκεφτούν την επόμενη φορά. Μέχρι και για πολιτικές σκοπιμότητες έχω κατηγορηθεί.... ξέρετε, θα κατέβω με το Κόμμα του Μεγάλου Φοίνικα κι άλλα τέτοια....

Γιώργος Ιωαννίδης said...

σχόλιο από Facebook

Vasilis Scheidt
Σάσσα, εάν το Πνεύμα δεν έρχονταν σε αντίθεση με τις πολιτικές ίντριγκες και συμβιβασμούς, θα σου έλεγα πως το Κόμμα του Μεγάλου Φοίνικα θα ήταν μια καλή ιδέα!
Γεώργιε, να ευθυμήσεις, όχι να λυπάσαι με αυτές τις φήμες. Η (επιτυχημένη) πορεία... σου έχει εγείρει τον φθόνο ανάμεσα στους μικρόνοους και τους εκμεταλλευτές, ήταν αναμενόμενο. Keep walking.
Μηνά...

Γιώργος Ιωαννίδης said...

thanks, αν και το αν η πορεία μου είναι πετυχημένη ή όχι, θα φανεί από το αποτέλεσμα, και από αυτούς που μετά από εμάς θα έρθουν για να μας «κρίνουν». Το θέμα μας όμως, δεν είμαι εγώ...

Γιώργος Ιωαννίδης said...

σχόλιο από Facebook

Christos Pandion Panopoulos
Ρε σεις δεν γινεται να δινεται σημασια για ακαδημαικου επιπεδου οργανισμο σε τετοια φαινομενα ειναι αστειο. Εξ' αλλου κ στο φακ μια χαρα εξηγει τι ειναι κ τι δεν ειναι ο φοινιξ.

Γιώργος Ιωαννίδης said...

σχόλιο από Facebook

Sasha Non Serviat
Χρήστο κανονικά θα είχες απόλυτο δίκιο - το πρόβλημα ξεκινά όταν αυτά διαδίδονται από στόμα σε στόμα σε ανθρώπους που κατα τ'αλλα ήθελαν να ασχοληθούν και ξαφνικά τους είπαν ότι είμαστε διάφορα άλλα πράγματα από αυτό που είμαστε - εκείνοι φοβήθηκαν, αλλά και το διέδοσαν. Αν δεν κάνω λάθος ήσουν εκεί τη Παρασκευή και μας άκουσες... αρκετοί δεν ήρθαν γιατί δυστυχώς πίστεψαν τις φημολογίες. Ας πιστέψουν ότι θέλουν, αλλά τουλάχιστον ας κρίνουν με όλα τα στοιχεία και όχι με τη κάθε βλακεία που θα κατέβει το κάθε καλοθελητή!!

Γιώργος Ιωαννίδης said...

σχόλιο από Facebook

Christos Pandion Panopoulos
Χμ οκ τωρα καταλαβα. Θεωρουσα πως ανθρωποι που θελουν να ασχοληθουν με τετοιο γνωστικο αντικειμενο εχουν αν μη τι αλλο ξεπερασει καποια πραγματα. Προφανως η σφαλω η οντως καποιος που πτοειται απο φημες δεν κανει για αυτα.

Γιώργος Ιωαννίδης said...

σχόλιο από Facebook

Sasha Non Serviat
Όπως λες είναι Χρήστο.... και δεν θα είχαμε ασχοληθεί αν δεν είχαν εμπλακει ονόματα και πρόσωπα. Άλλο να τα βάλουν μαζί μου, άλλο να εμπλέκουν το Γιώργο (και τον κάθε Γιώργο) επειδή μας προώθησε. Πράγματι "καποιος που πτοειται απο φημες δεν κανει για αυτα" - αλλά είναι κρίμα να μην έχουν τη δυνατότητα να σκέφτονται ανεξάρτητα τόσοι πολλοί....

Γιώργος Ιωαννίδης said...

σχόλιο από Facebook

Shattered Heavens
Αφήστε τις δήθεν ευγενικές απαξιώσεις κύριε Ιωαννίδη, όλοι γνωρίζουν το ποιόν σας. Υπάρχουν άφθονα στοιχεία που σας συνδέουν τόσο με τους ΑμερικανοΕβραίους, τους ΑγγλοΕβραίους και τους ΒουλγαροΕβραίους των Βαλκανίων, όσο και με την ανάδυση ...της ανίερης πόλης της R'Lyeh τον περασμένο Αύγουστο στη Μεσόγειο, αλλά και με την καταστροφή του πλανήτη Aldeeran από την Διαγαλαξιακή Αυτοκρατορία των Μασόνων το 4000 ΒΒΥ!

Ε ρε τι πάθαμε...δεν τολμάς να πεις την λέξη "απόκρυφο" σε αυτό τον τόπο, το ίδιο βράδι έρχεται ο όχλος με τις πηρούνες και τις δάδες για να σε κάψει ζωντανό μέσα στο σπίτι σου...Καλό κουράγιο, και πάνω από όλα χιούμορ, γιατί αυτά τα πράγματα δεν αντιμετωπίζονται αλλιώς

Post a Comment

Αγαπητέ επισκέπτη, άφησε εδώ το μήνυμα σου, μα να θυμάσαι, σχόλια που δεν αρμόζουν στο ημερολόγιο θα αφεθούν στην λήθη του κυβερνοχώρου!

Copyright 2009 | Based on a FoolBlogger's template, designed by Ophelia Nicholson.
The initial design was modified by Nikolaos Koumartzis for meta-δίκτυο and Hellenic Society of Metaphysics.