Ειδικό Αφιέρωμα στην Κεκαλυμμένη Γνώση του Ενώχ!

Author: Γιώργος Ιωαννίδης / Labels:


Mystery τ. 65
(Οκτώβριος 2010)

Διαβάστε στο Νέο Τεύχος που Κυκλοφορεί

Η Απαγορευμένη Γνώση του Ε Ν Ω Χ
Όλα όσα η Εκκλησία ΔΕΝ θέλει να Μάθετε!
Ένα άρθρο αποκάλυψη για τον Πόλεμο στον ουρανό, τον άνθρωπο που έγινε Άγγελος και την μυστική (αλλά αληθινή) ιστορία του κόσμου.
Διαβάστε για την πραγματική ταυτότητα των Νεφελίμ, για τον μυστηριώδη Μέτατρον, για την γνώση που αποκαλύφτηκε μόνο στον Τζον Ντι, για τα μαγικά πειράματα του Άλιστερ Κρόουλυ, και μάθετε την αληθινή αποστολή του ανθρώπου, το μέλλον μας, που όμως κάποιοι δεν θέλουν να γνωρίσουμε ποτέ!
Του Γιώργου Ιωαννίδη και Παναγιώτη Καρδάρη

Απλές Οδηγίες για 5 Παραφυσικές Εμπειρίες
Πώς να Κάνεις Αστρική Προβολή / Πώς να Μετακινήσεις Πράγματα με την Σκέψη / Πώς να Φωτογραφήσεις ένα Φάντασμα / Πώς να Αποκτήσεις Τηλεπάθεια / Πώς να Μιλήσεις με Πνεύματα
Του Σπύρου Κατσαντάμη

Ο Τυφώνειος Κόσμος του KENNETH GRANT
Ο Γιώργος Ιωαννίδης επισκέπτεται το Τυφώνειο Τάγμα και σε μια αποκλειστική συνέντευξη με τον Michael Staley, παρουσιάζει τον παράξενο κόσμο του πιο αινιγματικού συγγραφέα της εποχής μας, Kenneth Grant.

Ήχοι Φαντάσματα
Παράξενοι ήχοι ακούγονται στις πόλεις, φωνές από το πουθενά και ghost calls στοιχειώνουν τα σπίτια μας. Τι συμβαίνει;
Γράφει ο Ανέστης Γεροδήμου

Μαγικές Θεραπείες
Τα Ενεργειακά Φυτά & η Άγνωστη Δύναμη των Κρυστάλλων
Γράφει η Αζίμα Λιάνα Ραφαήλ

Φωτόσπαθο: Πώς να Φτιάξεις το Δικό σου Ξίφος των Jedi
Η επιστήμη των Star Wars είναι εφικτή!
Γράφει ο Νικόλαος Κουμαρτζής

HEKA: Τα Μυστικά της Αιγυπτιακής Μαγείας
Της Άντζυ Ντρούλια

Τα 6 Σενάρια Καταστροφής του Πλανήτη το 2012
Γράφουν οι Κώστας Μαυραγάνης & Γιώργος Ιωαννίδης

Μπορεί ο Άνθρωπος να Περάσει Μέσα από την Ύλη;
Του Νικόλαου Κουμαρτζή

34 comments:

Γιώργος Ιωαννίδης said...

ERRATA
Δυστυχώς ο δαίμονας του τυπογραφείου χτύπησε ακόμη δυο φορές το περιοδικό μας. Πιο συγκεκριμένα, στο τ. 64 «εξαφάνισε» το όνομα του αρθρογράφου (Γιώργος Ιωαννίδης) από το άρθρο του για τον Βασιλιά με τα Κίτρινα, ενώ στο τ. 65, ξανά σε άρθρο του αρχισυντάκτη μας, «αλλοίωσε» μια ολόκληρη παράγραφο!

Το κείμενο λοιπόν που θα έπρεπε να ολοκληρώνει το 6ο υποκεφάλαιο στην σελ. 41 είναι: «Η γνώση που δόθηκε στον Ενώχ θεωρήθηκε από τους μετέπειτα ραβίνους και Χριστιανούς ιερείς κυριολεκτικά απαγορευμένη, διότι ανέτρεπε την εικόνα που πρόσφεραν οι ίδιοι στις μάζες. Το μοντέλο ενός στατικού κόσμου, όπου ο άνθρωπος μπορεί να ανέλθει μόνο μέσω της υποταγής, παρά μέσω της γνώσης του ότι και εμείς μπορούμε να γίνουμε… άγγελοι!»

Να είσαι βέβαιοι πως οι συντελεστές του περιοδικού έχουν αναλάβει τον άμεσο εξορκισμού του δαίμονα προς αποφυγή οποιουδήποτε μελλοντικού λάθους!

Γιώργος Ιωαννίδης said...

σχόλιο από Facebook

Περσένιος Ελλην Υπέρμαχος ‎
..Γιώργο, το παραχοντρένεις το πράμα..(!) ..Θα μας κηνυγίσουνε.... :-Ρ

Γιώργος Ιωαννίδης said...

Εκτός από τα πάγια δόγματα θα πρέπει να ακούγονται και οι εναλλακτικές φωνές. Τα βιβλία του Ενώχ ξεχειλίζουν από σοφία και σκιαγραφούν διαφορετικά τα πράγματα. Και προσοχή... δεν επαναλαμβάνω Λιακοπουλ-like θεωρίες περί Νεφελίμ και τα σχετικά... τα συμπεράσματα του άρθρου είναι άκρως εσωτερικά!

Γιώργος Ιωαννίδης said...

σχόλιο από Facebook

Panagiotis Kardaris
Οντως Εσωτερικά και ερμηνευμένα αναλόγως

Γιώργος Ιωαννίδης said...

Ασφαλώς! Η εσωτερική γνώση κρύβει σημαντικό βαθμό υποκειμενισμού, δεν επιδιώκει (όχι πάντα τουλάχιστον) να γίνει αντικειμενική αλήθεια των πολλών.
Παρόλ' αυτά, και πέρα από τις όποιες ερμηνείες, τα βιβλία του Ενώχ παρουσιάζουν μερικά (ιστορικά;) εξαιρετικής σημασίας αινίγματα που απλά καταχωνιάστηκαν πίσω από την στιγματική ταμπέλα του απόκρυφου/αιρετικού!

Γιώργος Ιωαννίδης said...

σχόλιο από Facebook

Περσένιος Ελλην Υπέρμαχος
‎..Βρε Γιώργο, εγώ συμφωνώ μαζί σου! ..Aπλά το face εχει γεμίσει ορθόδωξα αντιαιρετικά τσιράκια, γι'αυτό στο λέω.. Και επιτήθωνται με δόλιους τρόπους.. Γι'αυτό έκοψα τα τυχαία adds.. (συγχωρίστε με αν βγήκα απ το θέμα)

Γιώργος Ιωαννίδης said...

Δεν θα είναι πρώτη φορά που θα με επιτεθούν, ήδη υπάρχει κάποιος παλαιοημερολογίτης ιερωμένος που με ανεβάζει και με κατεβάζει Σατανιστή, χωρίς καν να έχει μπει στον κόπο να διαβάσει τα βιβλία μου... στην άγνοια και την οχλαγωγία δεν έχω διάθεση να απαντήσω. Στην διάθεση για διάλογο και στην επιχειρηματολογία όμως ναι!
Έπειτα, αν τα θεμέλια της Εκκλησίας τρέμουν από το δημοσίευμα του Mystery που το διαβάζουν 5000 άνθρωποι, τότε δεν φταίω εγώ! Μάλλον αλλού είναι το πρόβλημα ;)
Όπως και να έχει... τπτ στο αφιέρωμα μας δεν είναι προσβλητικό. Ποτέ άλλωστε δεν μου άρεσαν οι λάσπες. Παρουσιάζουμε απλά την άλλη πλευρά, για να ενημερώνονται οι δε, και να πληροφορούνται οι καινούργιοι! Η τελική επιλογή ανήκει στον καθένα.

Γιώργος Ιωαννίδης said...

σχόλιο από Facebook

Ved Buens Ende
ωραιο εξωφυλλο...!

Γιώργος Ιωαννίδης said...

Thanks, εκφράζει την τραγικότητα της πτώσης με τον καλύτερο τρόπο! Το ερώτημα είναι ποιοι και γιατί εκπέσανε!

Γιώργος Ιωαννίδης said...

σχόλιο από Facebook

Περσένιος Ελλην Υπέρμαχος ‎
..Εμένα μού άνοιξε θρυσκευτική συζήτιση, άτομο που παρουσιαζώταν ώς 22 (γεννιθίσα το 88), μετά άλλαξε την ηλικεία της αφού και τα είπαμε κάνωντάς την την 16 και μετα απειλούσε να με μηνίσει για προσυλητισμό! Μηλάμε έχουν ξεφύγει τελείως!

Γιώργος Ιωαννίδης said...

σχόλιο από Facebook

Fotis Baltoumas
Όταν πρωτοανέβασα το Necronomicon Magic Website έλαβα ένα mail, του οποίου ο αποστολέας ούτε λίγο ούτε πολύ με κατηγορούσε ότι προωθώ τον Σατανισμό (οκ, αυτήν την παρεξήγηση την καταλαβαίνω), τον Εβραιοσιωνισμό (??) και τη Μασονία (???????...?). Ξέρω πώς είναι δυστυχώς αυτές οι καταστάσεις...

Γιώργος Ιωαννίδης said...

Μα ως γνωστόν Φώτη μου, οι Τέκτονες είναι εκπεσώντες Δρακονιανοί που επικαλούνται τον Γιογκ-Σοθώθ για να ανοίξει η πύλη μπας και γυρίσουν σπίτι τους στο Σύριο. Αλλά εξαιτίας της έλλειψης της βαρύτητας από τον χαμένο Νιμπιρού, έχουν χάσει τον μυστικό Λόγο, και έτσι βρίσκονται σε διαρκή πάλη με την Λευκή Αδελφότητα που έκρυψε τον Λόγο μέσα στον Τάφο του Χ. Ροδόσταυρου το οποίο καημένο παλικάρι αυτοκτόνησε όταν έμαθε πως ήταν παιδί του Ιησού και της Μαγδαληνής. Και φυσικά, όλα αυτά τα έμαθε ο LaVey (από ένα φάντασμα όταν το έβγαλε φωτογραφία την εποχή που δούλευε στην αστυνομία) και προσπάθησε να τα αποκαλύψει. Αλλά οι Εβραίοι του φίμωσαν το στόμα (τον καταράστηκαν γι' αυτό του πέσανε τα μαλλιά) και του γκρεμίσανε το μαύρο σπίτι (εσύ σε ποιους νόμιζες πως ανήκει το σούπερ μάρκετ που είναι σήμερα στην θέση του!) για να μην φανεί πως ο Ιησούς άφησε απογόνους και πως ίσως ένας από αυτούς γίνει ο Μεσσίας, όπως είπε η Σίβυλλα που ήταν σταλμένη από τους Έψιλον του Κενταύρου... Τελικά, όλα συνδέονται ;))

Γιώργος Ιωαννίδης said...

σχόλιο από Facebook

Helen Tsobanidis
trexoume na to agorasoume !!!

Γιώργος Ιωαννίδης said...

σχόλιο από Facebook

Fotis Baltoumas
Αν και όλο το τεύχος φαίνεται απίστευτα ενδιαφέρον, θα σταθώ στο εξής:
"Φωτόσπαθο: Πώς να Φτιάξεις το Δικό σου Ξίφος των Jedi"

Και μόνο με αυτό το άρθρο πιάνετε όλους τους Star Wars geeks.... προβλέπω ατυχήματα με λάμπες νέον σε όλη την Ελλά...δα...
DON'T TRY THIS AT HOME...

Γιώργος Ιωαννίδης said...

Η αλήθεια είναι πως η τεχνολογία υπάρχει, το πραγματικό πρόβλημα είναι η πηγή ενέργειας, αλλά και αυτό λύνετε... μα περισσότερα θα βρεις στο άρθρο ;)

Γιώργος Ιωαννίδης said...

σχόλιο από Facebook

Manuel Nikolas Marakakis
Τα θεματα φαινετε να εχουν εξερετικο ενδιαφερων! Δεν περιμενα αλλωστε τιποτα λιγοτερο...

Anonymous said...

Agapite k. Ioannidi,
Mia mono erwtisi an tha mporousate na me diafotisete:

Oi evraioi ravinoi kai oi xristianoi iereis pothen synagetai oti omonooun?

Mia thriskeia san tin evraiki aggelokentriki kai me teleiws diaxwrismena strwmata antilipsews kai epignosews analoga me tin myisi einai safws apokryfistikou prosanatolismou.

Apo tin alli i xristianiki thriskia idiws prin to sxisma epireasmeni apo tin kyriarxia tou ellinikou pnevmatos einai safws prosanatolismeni sta mystiria tou Logou kai kathe allo para didaskei tin tyfli ypotagi stin authentia tou mysti.

Panta vevaia yparxoun oi exousiomaneis ravinoi, oi autokratorikoi despotes, oi vasileis magoi, kai oloi osoi theoroun me perisi oiisi oti to thelima tous mporei na ginei nomos.

Tha hthela tin thesi sas sto thema.

Me ektimisi

Anonimos anagnostis sas

Γιώργος Ιωαννίδης said...

Αγαπητέ ανώνυμε αναγνώστη μου, για να είμαι ειλικρινής, δεν καταλαβαίνω καλά το ερώτημα που μου θέτεις!
Επίσης, ο Ιουδαϊσμός δεν είναι αγγελοκεντρική θρησκεία - ίσως ο ρόλος των αγγέλων να είναι μεγαλύτερος από ότι στον Χριστιανισμό, στην ουσία του όμως, το κέντρο της θρησκείας των Προφητών είναι το Ισραήλ και ο Θεός όπως αποκαλύφτηκε στους Προφήτες!
Από την άλλη ο Χριστιανισμός, και ανεξάρτητα από τις διδαχές του Ιησού και ορισμένων Πατέρων, στην πράξη λειτούργησε και λειτουργεί πολλές φορές δυναστικά, κατευθηντικά και απόλυτα!
Αν το επιθυμείτε πάντως, θα ήθελα να ξετυλίξετε την σκέψη σας, ώστε να μπορέσω να αντιληφθώ την απορία σας και να τοποθετηθώ...

Γιώργος Ιωαννίδης said...

σχόλιο από Facebook

Michael Philippou
Giwrgo, thelw mia paraklisi gia to kainourgio teuxos tou mystery, wthoumenos apo ena sxolio tou Nikou sto arthro gia tin anaptuksi parafusikwn empeiriwn. I alithia einai oti den kseroume tous suxronous orous pou xrisimopoiei i parapsuxologia gia to thema ton fantasmaton i tis pio prosfates eksigiseis. Opote, tha itan wraio kai kalo pisteuw, ena megalo afierwma oxi toso sta steixiomata oso sto ti einai fantasma, pneuma, poltegeist, omixli, skia, poia eksigisi dinoun oi kuries epistimes tis zois gia to thema auto, poia o eswterismos. ktl. Genika mia se kalo bathos kai olistiki parousiasi tou thematos. Ti les kai esu?

Γιώργος Ιωαννίδης said...

Καλή η πρόταση σου Μιχάλη, και να πω την αλήθεια με χαροποιεί. Όμως, όπως ίσως ξέρεις, υπάρχει μια πληθώρα λέξεων και ορισμών που χρησιμοποιούνται διαφορετικά και από διαφορετικούς συγγραφείς. Στο περιοδικό προσπαθούμε να διατηρούμε μια κοι...νή ορολογία να πω την αλήθεια, όμως συχνά προσθέτουμε δικές μας έννοιες (όπως Σκιεροί, υπερ-γεωμετρία, υπόδραση, εφαρμοσμένη παραψυχολογία κτλ). Αν θέλεις τώρα να μάθεις περισσότερα για τους όρους που χρησιμοποιεί η ακαδημαϊκή κοινότητα στα δικά της journals, μπορείς να αναζητήσεις το πολύ καλό A Glossary of Terms Used in Parapsychology (2003) του Μ. Thalbourne που αποτελεί βασικό μας εγχειρίδιο για αυτό το ζήτημα.
Όπως και να έχει, θα μιλήσω και με τον Νίκο να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε...

Γιώργος Ιωαννίδης said...

σχόλιο από Facebook

Despina Bellos
Δεν χανω κανενα!

Γιώργος Ιωαννίδης said...

σχόλια από Facebook

Dimitra Kardakaris
πως μπορω να κάνω συνδρομή??. αν γίνεται...

Γιώργος Ιωαννίδης said...

Φυσικά και γίνεται! Οι απαραίτητες πληροφορίες βρίσκονται στην σελ. 81 του περιοδικού ή στείλτε απλά e-mail στο syn@metaekdotiki.gr και η γραμματεία θα σας ενημερώσει για τις λεπτομέρειες.

Γιώργος Ιωαννίδης said...

σχόλιο από Facebook

Kostas Vlahos
Εξαιρετική η συνέντευξη με τον Michael Staley!

Γιώργος Ιωαννίδης said...

σχόλιο από Facebook

Fotis Baltoumas
Μακάρι να καταφέρνατε και τον ίδιο το Grant να μιλήσει... χλωμό βέβαια...

Ξεχώρισα αυτήν τη συνέντευξη, τα δυο άρθρα για τον Ενώχ και το θέμα της Heka απο αυτό το τεύχος. Και φυσικά, σαν γνήσιος "φύτουλας" και sicence nerd, το Lightsaber...

Γιώργος Ιωαννίδης said...

Αχ… είχα δοκιμάσει και στο παρελθόν μέσω ενός Άγγλου καθηγητή, αλλά δεν γίνεται, η μόνη μου επαφή με τον Grant, είναι μέσω του Staley ο οποίος και έχει συνεισφέρει σημαντικά στην νεώτερη μελέτη μου για το Νεκρονομικόν!

Γιώργος Ιωαννίδης said...

σχόλιο από Facebook

ΔΙΟΓΕΝΗΣ ΚΥΝΙΚΟΣ
ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟ ΤΕΥΧΟΣ!!! ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ!!!

Γιώργος Ιωαννίδης said...

σχόλιο από Facebook

Ved Buens Ende
χμ το πηρα γιατι θελω να ακουσω τα παντα περι Ενωχ και Αζαζελ. κυριε Ιωαννιδη πιστευω, ειμαι σιγουρος, οτι θα μπορουσατε να κανατε καλυτερη δουλεια. περισσοτερες πληροφοριες .. ειναι τοσες πολλες οι θεωριες και οι αποψεις, ακομα και απο διαφορα ταγματα, που θα μπορουσε να γινει ενα ειδικο πολυσελιδο αφιερωμα στην πτωση και κατ επεκταση στο Αποκρυφο του Ενωχ.

Γιώργος Ιωαννίδης said...

σχόλιο από Facebook

Fotis Baltoumas
Αν γράφονταν όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες, τότε δεν θα αρκούσε ένα άρθρο ή ακόμα κι ένα έντυπο, αλλά θα έβγαινε βιβλίο 400+ σελίδων! Για άρθρο περιοδικού, μια χαρά ήταν...

Γιώργος Ιωαννίδης said...

σχόλιο από Facebook

Ved Buens Ende
ναι ενταξει, αυτη η αποψη ειναι μια καραμελα που πιπιλαμε απο την εποχη του απαγορευμενου περιοδικου. μια ερευνα σε βαθος ζητησα και οχι βιβλιοθηκες ολοκληρες.

Γιώργος Ιωαννίδης said...

Ο σκοπός του άρθρου είναι διπλός: αφενός μεν να απομακρύνει την προσοχή μας από τα (δύσμοιρα από τις λιακοκαιόχιμόνο θεωρίες) Νεφελίμ, αφετέρου να δείξει πως υπάρχει ένα κοινό μοτίβο: πως η γνώση έρχεται από Αλλού, η γνώση πως ο άνθρωπος μπορεί να αλλάξει, να ανέλθει και σαν τον Ενώχ να γίνει άγγελος. Ασφαλώς και οι προσεγγίσεις που θα μπορούσα να αναπτύξω είναι περισσότερες, όμως ένα περιοδικό έχει από την φύση του περιορισμούς, πόσο δε ένα περιοδικό περιπτέρου! Έπειτα αν δω ότι η ανταπόκριση του κοινού είναι τέτοια, δεν θα έχω ενδοιασμούς (ίσα ίσα θα είναι χαρά μου) να επανέλθω με περισσότερα στοιχεία... αλλά πραγματικά, οι δεσμεύσεις της αγοράς είναι μεγάλες, και ήδη το γεγονός πως το περιοδικό είναι τόσο occult friendly είναι ένα θέμα που πολλοί δεν το βλέπουν με καλό μάτι!
Αντίστοιχα σχόλια είχα δεχτεί και όταν είχα κάνει το αφιέρωμα για τον Σατανισμό (τ.54), του οποίου ο πλούτος πιστεύω μπορεί άνετα να συγκριθεί με το μεγάλο αξιομνημόνευτο αφιέρωμα που είχε κάνει προ ετών το Θεός & Θρησκεία. Δυστυχώς όμως, η ανταπόκριση που έλαβα από τους αναγνώστες ήταν (προ εκπλήξεως) μικρή! Ενώ το αντίθετο ακριβώς είχε γίνει όταν έγραψα το άρθρο για τον Σιωνισμό (τ. 50) με εντυπωσιακή αντίδραση του κοινού... δυστυχώς γι' αυτούς όμως, δεν αντέχω άλλο τις θεωρίες συνομωσίας...

Γιώργος Ιωαννίδης said...

σχόλιο από Facebook

Dimmi Stargater
Fantastiko teuxos!Kathe fora p to teliwnw den antexw na perimenw mexri to epomeno!!;)

Γιώργος Ιωαννίδης said...

το επόμενο τεύχος θα βρίσκεται ανάμεσα μας 03 Νοεμβρίου... αν και όσοι προσέλθουν στο Halloween που διοργανώνουμε στις 31 του μηνός στην Αθήνα, θα έχουν την χαρά να το πάρουν νωρίτερα :))

Anonymous said...

exeis dikaio gia tous periorismous enos periodikou,apla oi apaithseis panta einai para polles,alla entx ayto me tis "vivlio8hkes" me vriskei anti8eto.Borei ena ar8ro na einai periektiko k na leei polla k me liges selides kai ena vivlio na xei 400 selides kai na mhn leei tipota!!

H posothta den synepagetai panta kai oysia.
Diladi den prepei na milame gia tipota,to 1 8elei mia vivlio8iki to allo 10 tomous.
Ayto einai to syberasma?
Ayta einai karameles apotyxhmenwn apagorevmenwn periodikwn!!
As milhsoume gia to 5%,alla oso pio periektika k me kainouria dedomena ka8e fora!

Post a Comment

Αγαπητέ επισκέπτη, άφησε εδώ το μήνυμα σου, μα να θυμάσαι, σχόλια που δεν αρμόζουν στο ημερολόγιο θα αφεθούν στην λήθη του κυβερνοχώρου!

Copyright 2009 | Based on a FoolBlogger's template, designed by Ophelia Nicholson.
The initial design was modified by Nikolaos Koumartzis for meta-δίκτυο and Hellenic Society of Metaphysics.