Κυκλοφόρησε το Βιβλίο των Σκιών του Gerald Gardner!

Author: Γιώργος Ιωαννίδης / Labels:


30 Σεπτεμβρίου: Μετά από πολλούς μήνες αναμονής, κυκλοφόρησε επιτέλους σήμερα το αυθεντικό Βιβλίο των Σκιών του πατέρα της Wicca, Gerald Gardner!
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα κυκλοφορεί το βιβλίο των μυστικών της μαγείας της Wicca. Το Book of Shadows του Gardner παρέμενε απόκρυφο για δεκαετίες, και παραδίδονταν από δάσκαλο σε μαθητή, σήμερα όμως εκδίδεται για πρώτη φορά, πλήρες και ολοκληρωμένο.
Στις σελίδες του θα βρείτε τα τυπικά για τους 3 Βαθμούς Μύησης στη Wicca, μεθόδους για να ανοίγετε τον Κύκλο, οδηγίες για τα Σάμπατ, και όλα όσα χρειάζεται ένας μάγος ή μάγισσα!
Εκτός από το πρωτότυπο κείμενο, το βιβλίο συνοδεύεται από πολλά σύγχρονα ξόρκια, συνταγές για φίλτρα, τρόπους για την ανάγνωση της τράπουλας Ταρώ, μυστικά της Αστρικής Μαγείας, μαγικά αλφάβητα, και πολλά επεξηγηματικά σχόλια.
Η μετάφραση του αυθεντικού κειμένου έγινε από την Βάγια Ψευτάκη, ενώ ο ίδιος ανέλαβα τον γενικότερο συντονισμό του έργου, την συγγραφή μιας πολυσέλιδης εισαγωγής που παρουσιάζει όλο το ιστορικό παρασκήνιο, σχόλια στο πρωτότυπο κείμενο, καθώς και πολλά επιπλέον κεφάλαια για την επίδραση του Άλιστερ Κρόουλυ στο Book of Shadows, όπως και άλλα θέματα που αφορούν πρακτικά και θεωρητικά ζητήματα της Wicca.
Να σημειώσω εδώ, πως το παρών βιβλίο, αποτελεί τον τρίτο τόμο της γουικανικής σειράς των εκδόσεων Αρχέτυπο, ακολουθώντας το Wicca: O Πλήρες Οδηγός (του Scott Cunningham) και Aradia: Το Ευαγγέλιο των Μαγισσών (του Charles G. Leland).

24 comments:

Anonymous said...

Θα το πάρω οπωσδήποτε γιατί εκτός των άλλων οι εκδόσεις Αρχέτυπο έχουν σταθερή πολιτική ως προς τις τιμές. Όχι σαν κάτι άλλους που μετά από κάποιο καιρό που βλέπουν ότι τελικά οι τιμές τους είναι δυσανάλογες σε σχέση με το προσφερόμενο τις αλλάζουν διπλασιάζοντάς τες και δίνουν και καλά έκπτωση 50% θεωρώντας όλους εμάς ηλίθιους. Πρέπει να στηρίζουμε την σοβαρότητα και όχι την αγυρτεία, έστω κι αν το θέμα δεν είναι στα άμεσα ενδιαφέροντά μας.

υ.γ.πολύ καλός ο οδηγός των βιβλιοφάγων :)

pyramid

Anonymous said...

poso einai i timi tou kai apo pou mporume na to agorasume?

Γιώργος Ιωαννίδης said...

Το βιβλίο αποτελείτε από 256 σελίδες, με πλούσια εικονογράφηση και η τιμή του είναι 16 ευρώ. Μπορείτε να το βρείτε σ' όλα τα βιβλιοπωλεία της χώρας. Σε περίπτωση που δεν έχει φτάσει στην περιοχή σας (γεγονός που οφείλεται στις πρόσφατες απεργίες των φορτηγών) μπορείτε να το παραγγείλετε κανονικά μέσω του εκδοτικού οίκου: www.metaekdotiki.gr

Fotis Baltoumas said...

Επιτέλους. Και χαίρομαι που η τιμή του είναι λογική... δεν είμαστε για μεγάλα έξοδα τώρα.

Anonymous said...

Πρωτα απο ολα να πουμε ενα ευχαριστω στην κυρια Βαγια ψευτακη για την μευαφραση και ενα ευχαριστω στις εκδοσεις ΑΡΧΕΤΥΠΟ που μας φερανε ενα τοσο χρησιμο βιβλιο ! Συνεχιστε ετσι την καλη δουλεια !! Ευχαριστουμε πολυ !!!! Σωτηρης Πετρου

litl angel! said...

Καλησπερα παιδιά! να σας ρωτήσω λίγο εγώ θέλψ να ασχολειθώ με την μαγεία την αγγελική μαγεια οχι να κανω κακο σε κάποιον απλα να τον απομακρύνω ή να προστατευτώ.. Μου το πρωτείνετε το βιβλίο ή οχι? Σας ρωτάω γιατί το κσέρεται απότι βλέπω... Σας ευχαριστώ πολύ.!

Γιώργος Ιωαννίδης said...

Το συγκεκριμένο βιβλίο δεν ασχολείται με την αγγελική μαγεία, μπορείς όμως να βρεις πρακτικές οδηγίες γι' αυτό που ψάχνεις, καθώς υπάρχουν συγκεκριμένα ξόρκια και φίλτρα για την προστασία και την απομάκρυνση αρνητικών ενεργειών και προσώπων.

Light_Soul said...

κ.Ιωαννίδη καλησπέρα σας!
μόλις πήρα το Βιβλίο των Σκιών και έχω αρκετές απορίες..
μία από αυτές είναι:για το Τελετουργικό Ατομικής Μύησης.Λέτε στο επεξηγηματικό σχόλιό σας ότι αν είναι αδύνατο να βρούμε ή να εμπιστευτούμε κάποιον ήδη μυημένο Γουικανό,τότε να ανατρέξουμε στο βιβλίο της Doreen Valiente,Witchcraft For Tomorrow..
Θέλω να σας ρωτήσω λοιπόν,αν έχει μεταφραστεί; Και από πού θα μπορούσα να το βρω..
Σας ευχαριστω..

Γιώργος Ιωαννίδης said...

Δυστυχώς όχι, κανένα βιβλίο της Valiente δεν έχει κυκλοφορήσει στην Ελλάδα! Κάτι που ελπίζω να αλλάξω στο μέλλον... Για την ώρα, θα σου πρότεινα ανεπιφύλαχτα να αναζητήσεις την αγγλόφωνη έκδοση.

Anonymous said...

mporoume mipos na to paragkeiloume apo bibliopwleio?

Γιώργος Ιωαννίδης said...

Ναι ασφαλώς!

Anonymous said...

sigoura einai to authentiko ???

Anonymous said...

sigoura einai to authentiko???

Γιώργος Ιωαννίδης said...

Ασφαλώς! Στην εισαγωγή εξηγώ τα πάντα σχετικά με το περιεχόμενο αυτής της έκδοσης.

Anonymous said...

ειναι στα ελληνικα?

Γιώργος Ιωαννίδης said...

Ναι, είναι μετάφραση των αγγλικών κειμένων.

Anonymous said...

το εχω παραγγειλει....αλλα οι σελιδες των κειμενων φενονται ετσι παλιες και λιγο τσαλακωμενες ή ισιες και κανονικες????

Γιώργος Ιωαννίδης said...

! κανονικές φυσικά ! είναι καινούργιο βιβλίο...

nikki said...

uparxei periptwsh na mporw na vrw to vivlio sta agglika?? alla sthn ellada epidi eimai apo ameriki sugekrimena kai 8a mou htan polu pio eukolo na mporousa na to diavasw sthn mitriki mou glwssa...

Γιώργος Ιωαννίδης said...

Αν και το δικό μας βιβλίο περιέχει πολλά πολλά περισσότερα, πιστεύω πως η μελέτη του Aidan A. Kelly "Inventing Witchcraft" θα σε ικανοποιήσει, καθώς αποτελεί μια βήμα προς βήμα εξέταση του BoS του Gardner.

Anonymous said...

Όπως λέει και ο άλλος για τις σελίδες,εννοεί αν φαινονται σαν παλιές σελίδες ,σαν παπυρο ή άσπρες σαν σχολικό βιβλιο;....αυτό θα ήθελα να ρωτήσω κι εγώ

Γιώργος Ιωαννίδης said...

Είναι ένα κανονικό βιβλίο, με ιδιαίτερο περιεχόμενο, αλλά κανονικές σελίδες :)

Anonymous said...

το ελαβα επιτελους!!!! τελειο.....εμαθα χιλιαδες νεα πραγματα για την wicca...συγχαρητηρια συνεχιστε ετσι!!!

Anonymous said...

η wicca εχει kai επικλυσεις μεσα σε πνευματα

Post a Comment

Αγαπητέ επισκέπτη, άφησε εδώ το μήνυμα σου, μα να θυμάσαι, σχόλια που δεν αρμόζουν στο ημερολόγιο θα αφεθούν στην λήθη του κυβερνοχώρου!

Copyright 2009 | Based on a FoolBlogger's template, designed by Ophelia Nicholson.
The initial design was modified by Nikolaos Koumartzis for meta-δίκτυο and Hellenic Society of Metaphysics.