Το Μανιφέστο του Τρανσχιουμανιστικού Μυστικισμού

Author: Γιώργος Ιωαννίδης / Labels:


Η 5η Εποχή της Τεχνομαγείας
ή αλλιώς
Το Μανιφέστο του Τρανσχιουμανιστικού Μυστικισμού

Σαμανισμός, Πολυθεϊσμός, Μονοθεϊσμός, Χαοσοφία. Αυτή συνοπτικά είναι η πορεία πλεύσης της ανθρώπινης μεταφυσικής. Και κάθε φορά ισχύει η ίδια αλήθεια: Πως όλοι οι τύποι μαγείας επιδιώκουν την Αλλαγή. Για να το επιτύχουν αυτό απαιτείται από τον μάγο να κατέχει την Γνώση, όπως και αν νοείται αυτή – διαίσθηση, πληροφορίες, αφυπνισμένη σπίθα, διορατικότητα, διευρυμένη παιδεία κ.ο.κ.
Όταν όμως οι βιολογικοί αισθητήρες κι οι επεξεργαστές μας είναι περιορισμένων δυνατοτήτων, η Γνώση δεν μπορεί παρά να είναι αντίστοιχα περιορισμένη!
Ως εκ τούτου, εξαρτόμαστε από εξωγενείς αποκαλύψεις και επίλεκτους (από ποιον;) προφήτες-διάμεσα για να κατανοήσουμε τα μυστικά του κόσμου – και εδώ τα παραδείγματα είναι πολλά: Ενώχ, Μωυσής, Ιησούς, Μωάμεθ, Τζον Ντι, Μπλαβάτσκυ, Κρόουλυ κ.ο.κ.
Δίχως αμφιβολία, η Γνώση που προκύπτει από όλες αυτές τις σχολές που οικοδομήθηκαν με βάση τα μηνύματα που δόθηκαν από Αλλού, έχουν ιδιαίτερη αξία. Δεν παύουν όμως να είναι αμφιλεγόμενα, όπως και να διατηρούν τον άνθρωπο σε μια σχέση εξάρτησης από το Άλλο.
Έφτασε η εποχή που το πέρασμα του ανθρώπου στα απροσπέλαστα πεδία, μπορεί να γίνει εφικτό!
Μέχρι πρόσφατα οι μάγοι πίστευαν πως η αλλαγή μπορεί να συμβεί στον αντικειμενικό κόσμο. Η Χαοτική Μαγεία όμως έδειξε πως ο αντικειμενικός κόσμος δεν αλλάζει. Αυτό που αλλάζει είναι η ιδέα που έχουμε γι’ αυτόν. Αλλάζοντας την ιδέα, αλλάζουμε τον κόσμο – και η αλλαγή αυτή έχει αισθητά αποτελέσματα.
Όμως ξανά, αυτό δεν είναι αρκετό! Άλλοτε οι αλλαγές που επιτυγχάνονται είναι μικρές ενώ πιο συχνά, καλλιεργείται η πίστη πως όλα είναι και συμβαίνουν μονάχα μέσα στο μυαλό του μάγου!
Αυτό λοιπόν που μέχρι σήμερα οι μάγοι και οι αποκρυφιστές κατόρθωναν με τα σύμβολα, τις ναρκωτικές ουσίες και το σεξ –αλλά το αποτέλεσμα τους ήταν ισχνό σε διάρκεια και ποιότητα– θα το πετύχει αύριο και καλύτερα η τεχνολογία.
Η τεχνολογία μπορεί να ενισχύσει το μερικό, να καθαρίσει το μολυσμένο, και να προσθέσει ότι δεν υπάρχει ήδη! Ποια επιστήμη μπορεί να είναι αυτή; Ποια τεχνικά μέσα θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν; Όλες και όλα – από την γεννητική και την νανοτεχνολογία μέχρι την ψυχομηχανική και την κβαντική φυσική.
Μην φοβάστε όμως, οι Τεχνομάγοι της 5ης Εποχής δεν θα μεταφέρουν κάτω από το δέρμα τους επικίνδυνα εμφυτεύματα, δεν θα προεξέχουν απ’ αυτούς καλώδια, δεν θα είναι ενδεδυμένοι με βραδυκίνητους εξωσκελετούς, ούτε θα είναι συνδεδεμένοι με κυκλοπιαίες μηχανές.
Αυτά μπορεί να είναι τα πρώτα (αναγκαία) βήματα προς ένα σύστημα αλλαγών που θα προκληθούν στο ίδιο το ανθρώπινο σώμα και την μοριακή του κατασκευή. Εν ολίγοις, ο ύστατος Τεχνομάγος θα είναι βιολογικά αναπρογραμματισμένος να ακούει, να βλέπει, να αγγίζει, να γεύεται, να μυρίζει και να σκέφτεται περισσότερα!
Αλλάζοντας τον άνθρωπό, αλλάζοντας την ιδέα, αλλάζουμε τον κόσμο! Και για να επιτευχθεί αυτό, χρειάζεται το σώμα και ο νους του Τεχνομάγου να βρίσκεται σε ισορροπία, σε συνεχή αυτοέλεγχο, να είναι κύριος του εαυτού του, για να μπορεί να τον υπερβεί.
Μπορεί όμως ο Τεχνομάγος να δρασκελίσει και στις ανώτερες υποστάσεις του υπερβατικού ή η Γνώση που θα κερδίσει περιορίζεται ξανά στον δικό μας υλικό πεδίο; Η απάντηση είναι κατηγορηματικά ναι!
Κάθε ημέρα δεχόμαστε περίπου 400 δισεκατομμύρια δεδομένα από το περιβάλλον από τα οποία επεξεργαζόμαστε μονάχα τα 2.000! Αν ο εγκέφαλος μας δημιουργεί την πραγματικότητα, τότε είναι βέβαιο πως αγνοούμε τις παράλληλες υπάρξεις που βαδίζουν ανάμεσα μας. Μπορεί στο λεξιλόγιο μας, αυτές να αποκαλούνται Θεοί ή/και Σκιές και οι διαστάσεις τους, αστρικοί κόσμοι, αλλά στην πραγματικότητα γνωρίζουμε ελάχιστα αν όχι τίποτα για την φύση τους.
Η βασική αρχή της Τεχνομαγείας είναι η σχετικότητα σε ότι ορίζουμε ως πραγματικό. Και αυτό διότι η τεχνολογία της υπέρβασης θα μπορεί να αναδομεί την ύλη με βάση την Θέληση του μάγου. Κάπως έτσι, τα δόγματα των περιορισμών θα καταρρέουν μπροστά σε μια νέα μορφή ελεύθερης και άμεσης μυστικιστικής επαφής με το Σύμπαν αφού μέσω της τεχνολογίας θα μπορούμε να τριπλασιάσουμε την αντίληψη μας για τον κόσμο, να διευρύνουμε την κατανόηση μας για την θέση που κατέχουμε στο σύμπαν, όπως και να γεφυρώσουμε με καινούργιους τρόπους (που υπήρχαν ήδη αλλά αγνοούσαμε) τα διαφορετικά επίπεδα του υπερβατικού καθώς η φυσική αυτών των επιπέδων σταδιακά θα μας αποκαλυφθεί!
Έτσι, μια μέρα ο Τεχνομάγος θα μπορέσει να σταθεί ως μια ενοποιημένη οντότητα απέναντι στο Έν-Ον, και να βιώσει για πρώτη φορά στην ανθρώπινη ιστορία, πλήρως συνειδητοποιημένα, την ενότητα που κυριαρχεί σ’ ολόκληρο το σύμπαν, και που ο ίδιος είναι αναπόσπαστο κομμάτι της!
Μέχρι σήμερα πιστεύαμε πως μόνο μέσω ειδικών ασκήσεων και πολλαπλών μετενσαρκώσεων (παθητική δράση) μπορεί ο άνθρωπος να γνωρίσει το Άλλο και ίσως ακόμη να γίνει ένα μαζί Του.
Πλέον έχουμε μια καινούργια επιλογή (ενεργητική δράση) καθώς μπορούμε να μεταβάλουμε την ίδια μας την φύση ανεβάζοντας μας ένα γονιδιακό σκαλί πιο ψηλά!
Η σχέση με τον εαυτό μας και με το Άλλο θα αλλάξουν στο μέλλον. Το πρόβλημα δεν έγκειται στο αν πρέπει ή στο πως ακριβώς μπορεί να συμβεί αυτό, αλλά στο πότε! Οι πρώτοι θεμέλιοι λίθοι αυτής της επιταχυνόμενης εξέλιξης έχουν στρωθεί ήδη, και πολύ σύντομα αυτό που κάποτε ήταν επιστημονική φαντασία και μυστικιστικό παραλήρημα, θα υλοποιηθεί.

Διαβάστε περισσότερα για την φιλοσοφία της Τεχνομαγείας, εδώ.

3 comments:

Anonymous said...

Oh well... you know you expected this ;)


"The Union would like to thank you for your cooperation."

Motto of the Technocratic Union, the technomagic faction in the contemporary roleplaying game setting, MAGE the ascension, by White Wolf.

Very interesting post.

Γιώργος Ιωαννίδης said...

σχόλιο από Facebook

Δημήτρης Αργασταράς
«Ένα όργανο περισσότερο ένα λιγότερο να περιείχε ο οργανισμός μας και θα είχαμε μια εντελώς άλλη αντίληψη των πραγμάτων. Κοντολογίς, όλοι οι νόμοι που ισχύουν για την τωρινή διάρθρωση του οργανισμού μας θα ήταν τελείως διαφορετικοί αν ο οργανισμός μας είχε μια εντελώς άλλη διάρθρωση»
- Montesquieu

Γιώργος Ιωαννίδης said...

Εντελώς υποθετική η ερώτηση, αν και την έχω σκεφτεί πολλές φορές: άραγε πως θα ήταν ο κοινωνικός μας πολιτισμός (πρότυπα, δεσμοί, σύμβολα κ.α.) αν αντί για μια σελήνη (παθητικό, γιν) και έναν ήλιο (ενεργητικό, γιανκ) είχαμε περισσότερους συνδυασμούς! Μήπως θα είχαμε ζευγάρια των τριών γυναικών και ενός ανδρός (3 φεγγάρια + 1 ήλιος) κ.ο.κ.

Post a Comment

Αγαπητέ επισκέπτη, άφησε εδώ το μήνυμα σου, μα να θυμάσαι, σχόλια που δεν αρμόζουν στο ημερολόγιο θα αφεθούν στην λήθη του κυβερνοχώρου!

Copyright 2009 | Based on a FoolBlogger's template, designed by Ophelia Nicholson.
The initial design was modified by Nikolaos Koumartzis for meta-δίκτυο and Hellenic Society of Metaphysics.