Κυκλοφόρησε ο Ροδοσταυρικός Διαφωτισμός της Yates

Author: Γιώργος Ιωαννίδης / Labels:


Μια εκδοτική έκπληξη κυκλοφόρησε πρόσφατα στα ράφια των Ελληνικών βιβλιοπωλείων. Πρόκειται για το κλασσικό έργο της Frances Yates, Ροδοσταυρικός Διαφωτισμός (The Rosicrucian Enlightenment) σε μετάφραση Γιάννη Καστανάρα, και τις εκδόσεις Κουκίδα.
Το βιβλίο εξετάζει ιστορικά και φιλοσοφικά την προϊστορία, την ιστορία και την επίδραση του Ροδοσταυρικού κινήματος στην Δύση, και αν και γράφτηκε το 1972 αποτελεί μέχρι σήμερα μια από τις πλέον κλασσικές και έγκυρες πηγές πληροφόρησης για το εν λόγω θέμα.
Στην χώρα μας κυκλοφορούν αρκετά ακόμη Ροδοσταυρικά έργα, στο ίδιο μήκος κύματος όμως, βρίσκεται μονάχα το Οι Ροδόσταυροι του Κρίστοφερ Μάκιντος, από τις εκδόσεις Πύρινος Κόσμος.
Όσοι θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ζωή και το έργο της μεγάλης συγγραφέας, ιστορικού και γνώστη των εσωτερικών μυστηρίων F. Yates, πατήστε εδώ.

3 comments:

Γιώργος Ιωαννίδης said...

σχόλιο από Facebook

Fotis Baltoumas
Είναι καλό που η ελληνική βιβλιογραφία αρχίζει να εμπλουτίζεται από καλά βιβλία πάνω στο θέμα, ακόμα κι αν είναι απλά μεταφράσεις...

Γιώργος Ιωαννίδης said...

σχόλιο από Facebook

Phoenix Rising
Καιρός ήταν!!!

Γιώργος Ιωαννίδης said...

σχόλιο από Facebook

Nikos Malk
ΑΤ ΛΑΣΤ!!! Όντως καιρός ήτανε...(λίγα ροδοσταυρικά βιβλία υπάρχουν -σε αντίθεση με τα σχετικά πολλά τεκτονικά...)!

Post a Comment

Αγαπητέ επισκέπτη, άφησε εδώ το μήνυμα σου, μα να θυμάσαι, σχόλια που δεν αρμόζουν στο ημερολόγιο θα αφεθούν στην λήθη του κυβερνοχώρου!

Copyright 2009 | Based on a FoolBlogger's template, designed by Ophelia Nicholson.
The initial design was modified by Nikolaos Koumartzis for meta-δίκτυο and Hellenic Society of Metaphysics.