Νέα Επιστολή των Έψιλον – Φτάνει Πια η Εξαπάτηση!

Author: Γιώργος Ιωαννίδης / Labels:


25 Αυγούστου: Παρέλαβα χθες στο γραφείο του περιοδικού μια επιστολή που με έκανε να γελάσω όσο και να θυμώσω.
Αποστολέας: Νέα Ομάδα «Ε» Ελλήνων – συνεχιστές Γεωργίου Γκιόλβα και Σπυρίδωνος Νάγου. Υπογράφει (ή τουλάχιστον έτσι φέρεται – βλέπε σημείωση παρακάτω) ο καθηγητής (θεολογίας και τέκτονας) Δρ. Νικόλαος Χ. Χαρακάκος.
Από την 7σέλιδη επιστολή ξεχώρισα τις εξής φράσεις: «Εμείς, η Νέα Ομάδα «Ε» Ελλήνων, ενεργοποιούμενοι τώρα ως Νέα Ομάδα «Ε», ενσαρκώνουμε το όραμα του πανελληνισμού του Σπυρίδωνας Νάγου. […] Έχουμε υπερόπλα. Θα χρησιμοποιηθούν όταν οι σαθρές κοινοβουλευτικές δυνάμεις μας παραδώσουν την εξουσία. Σας ενημερώνουμε ότι βρίσκεται στην κατοχή μας το μυστικό σχέδιο οικονομικής αξιοποίησης του οσμίου των Ιμίων. […] Το Ιχώρ υπάρχει. Είναι η μυστική Ελληνουσία. Εκφράζει την Ελληνική Πατριωτική Εθνική Άμεση Δημοκρατία».
Προφανώς ο αποστολέας δεν γνώριζε την επίσημη στάση του mystery που μετά το μεγάλο αποκαλυπτικό αφιέρωμα –τεύχη 48 & 49, Ιανουάριος και Φεβρουάριος 2009– προσωπικά ο ίδιος έβαλα φρένο σ’ όλη αυτή την παραμυθολογία στο περιοδικό μας.
Διότι, αν πραγματικά υπάρχουν αυτοί οι περίφημοι ελληναράδες, πως γίνεται να έχουμε φτάσει σ’ αυτό το στάδιο;
Βλέπετε, ακόμη και το σενάριο πως οι 3 ή 4 Ομάδες Ε (που υπάρχουν αυτή την στιγμή σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη) περιμένουν στο παρασκήνιο για να δράσουν όταν πραγματικά η χώρα μας θα φτάσει στο σημείο 0 και η όλη κοινονικοπολιτική κατάσταση έχει μετατραπεί σ’ ένα εκ βαθέων μηχανισμό ξεκαθαρίσματος, θεωρώ πως είναι ένα εξαιρετικά σκληρό αν όχι ανόητο σχέδιο που θυμίζει παλαιότερες εποχές και αμφιλεγόμενα απολυταρχικά κυβερνητικά συστήματα.
Από την άλλη πλευρά, δεν είναι ψέμα πως υπάρχουν «παρέες» ανθρώπων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό που υπό διάφορες ονομασίες δρουν με ποικίλους τρόπους υπέρ του ελληνικού πνεύματος! Αλλά όχι, δεν υπάρχει εκείνη η αόρατη Ομάδα των θαυμάτων και της απίθανης τεχνογνωσίας.
Όλες αυτές τις θεωρίες συνωμοσίας είναι όμορφο να τις διαβάζεις, αλλά δεν είναι υγιές να τις ασπάζεσαι!
Πρόκειται για ατεκμηρίωτες κουβέντες που υποδηλώνουν ιστορική άγνοια, έλλειψη κριτικής σκέψης, ενώ ικανοποιούν άτομα συγκεκριμένης παθολογίας!
Προσέχετε λοιπόν τι διαβάζετε. Βάλτε φίλτρα ανάμεσα σ’ εσάς και τις φήμες. Και ούτε για ένα λεπτό μην σταματάτε να αμφιβάλετε…
Στην τελική, τι σημασία έχει αν υπάρχει ή όχι Ομάδα «Ε»; Γιατί δίνουμε τόση μεγάλη σημασία σ’ αυτήν; Είναι κρίμα που οι συζητήσεις μας αναλώνονται σ’ ένα τόσο κίτρινο θέμα και όχι στα πνευματικά όπλα που χρειάζεται ο Έλληνας για να αντεπεξέλθει στους σκιερούς καιρούς που ζούμε!
Ίσως έφτασε η στιγμή που θα πρέπει να σταματήσει μια για πάντα όλη αυτή η παραφιλολογία. Ίσως πρέπει επιτέλους να βάλουμε φρένο σ’ αυτό το παιχνίδι κρυφτού και να αναλάβουμε τις ευθύνες μόνοι μας. Διότι αν θέλουμε πραγματικά να αλλάξει κάτι σ’ αυτόν τον τόπο, θα πρέπει να σταματήσουμε τις υπεκφυγές και να δούμε την αλήθεια με το αληθινό της πρόσωπο!
Αρκετά πια με τους ψευδο-μεσσίες. Όχι άλλη Ομάδα Έψιλον!

Σημείωση (30 Αυγούστου): Από την ημέρα που ανάρτησα το παραπάνω post, έχω δεχτεί μηνύματα από φίλους και συνεργάτες του κ. Χαρακάκου (όπως και απο τον ίδιο!) ο οποίος ισχυρίζεται πως δεν έχει συντάξει ποτέ του την επιστολή που έχω λάβει! Μάλιστα, υποψιάζεται πως το όνομα του παγιδεύεται με αυτό τον τρόπο από άτομα εχθρικά προσκείμενα προς τον ίδιο!
Προσωπικά δεν γνωρίζω ούτε υποστηρίζω πως την συγκεκριμένη επιστολή έχει συντάξει ο κ. Χαρακάκος. Το δακτυλογραφημένο κείμενο που έχω λάβει αναφέρει ευανάγνωστα προσωπικά στοιχεία του ίδιου που έχω διασταυρώσει πως ισχύουν, και μια ιδιόχειρη υπογραφή… αλλά όπως όλα δείχνουν, είναι ψευδεπίγραφο!
Πλέον επιφυλάσσομαι για το ποιος είναι ο αληθινός συντάκτης αυτού του κειμένου, αλλά είναι προφανές ότι κοροϊδεύει όλους μας! Κλείνοντας, αυτό που θέλω να τονίσω είναι πως η εν λόγω επιστολή, στο mystery ουδέποτε πρόκειται να δημοσιευτεί! Αληθινά, έχουμε και πιο σοβαρά πράγματα για να ασχοληθούμε…

16 comments:

Γιώργος Ιωαννίδης said...

σχόλιο από Facebook

Christos Kastamonitis
ΓΙΩΡΓΟ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΠΑΣΕΙ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ....

Γιώργος Ιωαννίδης said...

Χρήστο, η καλύτερη αντίδραση πιστεύω είναι η έντυπη αδιαφορία! Είναι καιρός να αναλάβουμε μόνοι μας τις ευθύνες και το έργο. Αρκετά τόσα χρόνια ήμασταν καθηλωμένοι στην παιδική ηλικία όπου περιμέναμε με φόβο και δέος τους γονείς-«Ε». Καιρός να απογαλακτιστούμε…

Γιώργος Ιωαννίδης said...

σχόλιο από facebook

Chrisa Chrava Chatzisavva
Νομίζω αυτη η παραγραφος τα λεει ολα:"Στην τελική, τι σημασία έχει αν υπάρχει ή όχι Ομάδα «Ε»; Γιατί δίνουμε τόση μεγάλη σημασία σ’ αυτήν; Είναι κρίμα που οι συζητήσεις μας αναλώνονται σ’ ένα τόσο κίτρινο θέμα και όχι στα πνευματικά όπλα που χρειάζεται ο Έλληνας για να αντεπεξέλθει στους σκιερούς καιρούς που ζούμε!"

Γιώργος Ιωαννίδης said...

σχόλιο από Facebook

Marina Mazloymidoy
Σε ένα -ΘΑ μιας Δευτέρας Παρουσίας απο διάφορες Σωτήρες πιστεύουν τόσοι άνθρωποι και δεν προβαίνουν σε καμιά πράξη να αλλάξουν αυτά που τους βαλτώνουν..Ελεος ΚΑΙ με αυτούς !

Γιώργος Ιωαννίδης said...

σχόλιο από Facebook

Christos Kastamonitis
ΙΣΧΥΕΙ ΟΤΙ ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ " ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ"
ΟΜΑΔΑ "Ε" ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ... Α ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΩΣΗ... ΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΛΕΙΣΕ....

Γιώργος Ιωαννίδης said...

σχόλιο από Facebook

Vasilis Scheidt
Συμφωνώ με τον κ.Ιωαννίδη. Δεν χρειάζεται η Ελλάδα άλλους αυτόκλητους σωτήρες, πόσο μάλλον όταν έχουν ύποπτη ιδεολογική προέλευση και σκοτεινές ατζέντες. Μην τους δώσετε ξανά βήμα, απλά αδιαφορήστε. Θα περάσει και αυτή η μόδα....

Γιώργος Ιωαννίδης said...

σχόλιο από Facebook

Eleni Semou
απορω πως βρηκε γονιμο εδαφος αυτη η ανοητη κατα τη γνωμη μου,νεο-συνωμοσιολογια των εψιλον,ας κατσουμε να περιμενουμε τα ελληνοχριστιανα υβριδια να μας σωσουν!

Βίκυ Χριστοπούλου said...

Η αλήθεια είναι ότι όλη αυτή η ιστορία με την Ομάδα Ε και τους Ελ έχει καταντήσει επιστημονική φαντασία. Μου φαίνονται πια τουλάχιστον αστεία ότι θα κατέβουν από τον Σείριο να μας σώσουν και ότι οι όλοι οι Έλληνες έχουν ένα επιπλέον γονίδιο στο DNA τους το οποίο θα ενεργοποιηθεί και η αφυπνισμένη ομάδα Ε θα κυριαρχήσει κλπ. Και στην (απίθανη περίπτωση κατά τη γνώμη μου πάντα) που ισχύουν όλα αυτά γιατί δεν έλαβαν δράση παλαιότερα όταν π.χ. επί Τουρκοκρατίας το Ελληνικό πνεύμα βαλλόταν ανελέητα και αντιμέτώπιζε την εξαφάνιση? Από την άλλη μεριά δεν μπορώ να απορρίψω τελείως το ο,τιδήποτε καθώς από την λίγη πείρα που έχω αποκτήσει στη ζωή έμαθα με σκληρό πολλές φορές τρόπο ότι πρέπει να είμαι ανοιχτόμυαλη και ευέλικτη. Οπότε, πάντα στο πνεύμα του διαλογου, αναρωτιέμαι μήπως τα υπερόπλα δεν είναι αυτό που φανταζόμαστε (π.χ. διαγαλακτικα λέιζερ) και το ΙΧΩΡ είναι μια έννοια η οπόια δεν έχουμε ακόμα κατανοήσει? Έχει μια κρυφή γοητεία πάντως και ένα ελπιδοφόρο μήνυμα που τόσο πολύ χρειαζόμαστε την παρούσα στιγμή. Αλλά όπως είπατε και εσείς κ. Ιωαννίδη το παν είναι τα φίλτρα και η ορθή κρίση

Γιώργος Ιωαννίδης said...

σχόλιο από Facebook

Black River
wx pragmatika poso tragika atoma mporoun na uparxoun, ma kala den skeftontai oti ola ta anousia mnm pou stelnoun dimoshevontai kai xlevazontai apo olous tous anagnwstes??? >>>
"Νέα Επιστολή των Έψιλον – Φτάνει Πια η Εξαπάτηση!"
Poso psuxika diataragmenos prepei na einai kapiws gia na steilh kati tetoio ?

Γιώργος Ιωαννίδης said...

σχόλιο από Facebook

Christos Pandion Panopoulos
και τι θα απογίνουμε τώρα χωρίς αυτούς. Οι άνθρωποι αυτοί ήταν μια κάποια λύση :-)

Γιώργος Ιωαννίδης said...

όπως οι βάρβαροι του Καβάφη ε; ;-)

Γιώργος Ιωαννίδης said...

σχόλιο από Facebook

Christos Pandion Panopoulos
ετσι

Γιώργος Ιωαννίδης said...

σχόλιο από Facebook

Sotiris Petrou
‎"Έχουμε υπερόπλα. Θα χρησιμοποιηθούν όταν οι σαθρές κοινοβουλευτικές δυνάμεις μας παραδώσουν την εξουσία." Φερνει λιγο για τρομοκρατικη οργανωση δεν βρισκεται ? Σε λιγο 8α στειλουν και προκηρυξη που θα συνοδευετε απο φωτογραφια του "οπλισμου" τους.χαχααχαχ ποσο πιο γελοιοι μπορουν να γινουν αυτοι οι ανθρωποι πια ?

Γιώργος Ιωαννίδης said...

σχόλιο από Facebook

Greg Architekton
όσο γρηγορότερα η Ελλάδα απαλλαγεί από τους μύθους της ιστορίας και του μεσσιανισμού, τόσο γρηγορότερα θα εκσυγχρονιστεί και θα αγγίξει τα επίπεδα των μεγάλων δυτικών κρατών.

Anonymous said...

Πάντως είναι πολύ πιθανόν να υπάρχουν τέτοιες ψευτο-ομάδες "Ε" που να εκμεταλλεύονται οικονομικά αφελή άτομα που τρέφουν αγάπη για τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό.Υποσχόμενοι ανώτερες αλήθειες και αποκαλύψεις μυστικών.
Ακόμα μπορεί να υπάρχει και παραπολιτικό εθνικιστικό υπόβαθρο και σύσταση εξτρεμιστικών ομάδων..
Δηλαδή τα πράγματα δεν είναι και αθώα,ώστε απλά να γελάμε και να λέμε γραφικοί αρχαιόπληκτοι.

Anonymous said...

Περιμένοντας τους Βαρβάρους

-Τι περιμένουμε στην αγορά συναθροισμένοι;
Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.

-Γιατί μέσα στην Σύγκλητο μιά τέτοια απραξία;
Τι κάθοντ' οι Συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;


-Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα.
Τι νόμους πια θα κάμουν οι Συγκλητικοί;
Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν.


-Γιατί ο αυτοκράτωρ μας τόσο πρωί σηκώθη,
και κάθεται στης πόλεως την πιο μεγάλη πύλη
στον θρόνο επάνω, επίσημος, φορώντας την κορώνα;


-Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα.
Κι ο αυτοκράτωρ περιμένει να δεχθεί
τον αρχηγό τους. Μάλιστα ετοίμασε
για να τον δώσει μια περγαμηνή. Εκεί
τον έγραψε τίτλους πολλούς κι ονόματα.


-Γιατί οι δυό μας ύπατοι κ' οι πραίτορες εβγήκαν
σήμερα με τες κόκκινες, τες κεντημένες τόγες·
γιατί βραχιόλια φόρεσαν με τόσους αμεθύστους,
και δαχτυλίδια με λαμπρά γυαλιστερά σμαράγδια·
γιατί να πιάσουν σήμερα πολύτιμα μπαστούνια
μ' ασήμια και μαλάματα έκτακτα σκαλισμένα;


Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα·
και τέτοια πράγματα θαμπόνουν τους βαρβάρους.


-Γιατί κ' οι άξιοι ρήτορες δεν έρχονται σαν πάντα
να βγάλουνε τους λόγους τους, να πούνε τα δικά τους;


Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα·
κι αυτοί βαριούντ' ευφράδειες και δημηγορίες.


-Γιατί ν' αρχίσει μονομιάς αυτή η ανησυχία
κ' η σύγχυσις. (Τα πρόσωπα τι σοβαρά που έγιναν).
Γιατί αδειάζουν γρήγορα οι δρόμοι κ' οι πλατέες,
κι όλοι γυρνούν στα σπίτια τους πολύ συλλογισμένοι;


Γιατί ενύχτωσε κ' οι βάρβαροι δεν ήλθαν.
Και μερικοί έφθασαν απ' τα σύνορα,
και είπανε πως βάρβαροι πια δεν υπάρχουν.


Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους.
Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μιά κάποια λύσις.

Post a Comment

Αγαπητέ επισκέπτη, άφησε εδώ το μήνυμα σου, μα να θυμάσαι, σχόλια που δεν αρμόζουν στο ημερολόγιο θα αφεθούν στην λήθη του κυβερνοχώρου!

Copyright 2009 | Based on a FoolBlogger's template, designed by Ophelia Nicholson.
The initial design was modified by Nikolaos Koumartzis for meta-δίκτυο and Hellenic Society of Metaphysics.