Επιτέλους: Πράσινο Φως για τα Γυρίσματα του At the Mountain of Madness!

Author: Γιώργος Ιωαννίδης / Labels:


11 Αυγούστου: Ένα από τα πιο σημαντικά έργα του μεγάλου συγγραφέα του φανταστικού Χ. Φ. Λάβκραφτ, Στα Βουνά της Τρέλας, θα μεταφερθεί επιτέλους στον κινηματογράφο, φέροντας την υπογραφή του γνωστού (και Cthulhu fan) σκηνοθέτη Guillermo del Toro.
Από την εποχή που ο del Toro είχε γεμίσει το Hellboy (2004) με κθουλικά στοιχεία, γνωρίζαμε το πάθος του ισπανού δημιουργού να γυρίσει την εν λόγω ιστορία που έγραψε ο Λάβκραφτ το 1931.
Μέχρι πρόσφατα όμως, παρέμενε απασχολημένος με διάφορα άλλα project. Έχοντας εγκαταλείψει όμως το Hobbit, αποφάσισε να ασχοληθεί αποκλειστικά με τον παλιό του όνειρο.
Έτσι, αν και οι πληροφορίες στο διαδίκτιο διαδέχονται με καταιγιστικούς ρυθμούς η μία την άλλη, αυτό που ξέρουμε με βεβαιότητα πλέον είναι πως τα γυρίσματα θα αρχίσουν στα μέσα του 2011, πως η ταινία θα είναι 3D, θα έχει σύμβουλο σε θέματα σεναρίου, τον S. T. Joshi (τον διακεκριμένο βιογράφο και αναλυτή του Λάβκραφτ), και πως θα συμμετέχει ο James Cameron σε ρόλο παραγωγής.
Δίχως αμφιβολία, η νέα αυτή αξιοπρεπής δημιουργία θα στρέψει την προσοχή του Χόλυγουντ στο έργο του Λάβκραφτ και την Μυθολογία Κθούλου που μέχρι σήμερα έχει ταλαιπωρηθεί από δεκάδες ερασιτεχνικές άνευρες μεταφορές, και (ευτυχώς λιγότερα) δυσάρεστα b-movies.
Η ταινία αναμένετε να κυκλοφορήσει στις μεγάλες οθόνες, όταν τα άστρα θα είναι στην σωστή τους θέση, δηλαδή στα τέλη του… 2012!
Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε εδώ.
Ενώ εδώ, μπορείτε να δείτε ένα εκπληκτικό trailer που έφτιαξαν οι φίλοι της ταινίας.

20 comments:

Γιώργος Ιωαννίδης said...

σχόλιο από Facebook

Nikos Malk kairos itane...Ma kala oudeis goustarei Lovecraft sto Hollywood???

Γιώργος Ιωαννίδης said...

Ναι, ο Gordon!! :(
Θυμάμαι πως όταν έβλεπα τις συνεντεύξεις των ηθοποιών από το Dagon, κανένας ούτε καν αυτός δεν είπε κάτι για τον Λάβκραφτ ή τι προσπαθούσε να πει με το έργο του, παρά μόνο ένας Ισπανός ηθοποιός επιδίωξε μια σύντομη ανάλυση... της ιστορίας! Από τότε πρόσεξα πως οι Ισπανοί βλέπουν με άλλο μάτι το cinema, και ο del Toro τώρα έρχεται να με επιβεβαιώσει :))

Γιώργος Ιωαννίδης said...

σχόλιο από Facebook

Nikos Malk
ο Γκόρτον;;; Με τον Τζέφρευ Κομπς (Re-Animator -From Beyond -Dagon)πρωταγωνιστή;;; Εχχχχμμμμ, να σου πω Γιώργο μου, αν βολεύεσαι με Β-μούβις, καλάααα...αλλά ξέρεις, θέλω...ΜΠΛΟΚΜΠΑΣΤΕΡΙΑ τη ταινιά που βασίζονται στον Λάβκραφτ! Πιο πολύ μου ...άρεσε ο Κάρπεντερ με εκείνο το -αλησμόνητο και αυθεντικότατα "λαβκραφτικό"!- "ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΗΣ ΤΡΕΛΑΣ", πιο μεγάλο μπάτζετ και καλύτερο ατμοσφαιρικά γυρισμένο. Το Ντάγκον του Στιουαρτ καλό ήταν, αλλά το φινάλε...απαράδεκτο!!! Χάλασε την έξοχη ατμόσφαιρα του πρώτου μέρους (ναυάγιο -προβλήτες -ξενοδοχείο -Παράξενη Εκκλησία). Τέσπα, ήθελα να γυριστεί μεν ταινία λάβκραφτ, αλλά ΑΠΟ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΒΕΛΗΝΕΚΟΥΣ (και πιο ταλαντούχους και όχι τσαπατσούληδες -όπως όσοι μέχρι στιγμής ασχολήθηκαν με τα έργα του σε ταινίες!): σαν τον ΝΤΕΛ ΤΟΡΟ, ΠΗΤΕΡ ΤΖΑΚΣΟΝ (γιατί όχι;) ,ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΝΟΛΑΝ...

Γιώργος Ιωαννίδης said...

Υπάρχουν κάποια σημεία στον Gordon που είναι καλά, αλλά ανάθεμα, βάζει χιούμορ στις παραγωγές του και με ξενερώνει! Το θέμα δεν είναι αν είσαι μεγάλο όνομα ή όχι, αλλά αν έχεις όραμα, αν με την τέχνη σου θέλεις να αποδώσεις κάτι παραπάνω… ο... del Toro στο Hellboy μπόλιασε πολλά λαβκραφτικά στοιχεία, και ξέρω πως παρακολουθεί στενά το όλο λαβκραφτικό κίνημα, οπότε τον εμπιστεύομαι περισσότερο!

Γιώργος Ιωαννίδης said...

σχόλιο από Facebook

Nikos Malk Ξέρω το Χελμποϊ (έχω και τα 2 ντιβιντί :-))) )το λάτρεψα και ναι: έχει όντως "λαβκραφτικά" στοιχεία. Είδα το τρέϊλερ που έδωσες για τα ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΤΡΕΛΑΣ. Δεν μου έκανε κάτι...χμμμμ... Για να δούμε (πάντα να δίνουμε ευκαιρίες στους καλλιτέχνες, έτσι???)

Γιώργος Ιωαννίδης said...

Δεν σου άρεσε!? Έχει ωραίο ρυθμό, και είναι αρκετά πομπώδες! Oh well… γούστα είναι αυτά :)

Γιώργος Ιωαννίδης said...

σχόλιο από Facebook

Nikos Malk
Πολλά τρέιλερ έχω δει -εντυπωσιακά άκρως- που όταν φτάνει η μέρα που βλέπεις τις ταινίες...απογοητεύεσαι τελικά! Επιφυλακτικότητα... :))

Γιώργος Ιωαννίδης said...

σχόλιο από Facebook

Tasos Karatasos
an h tainia einai san to "the thing" tha paei kala.tha einai wraio na exei k enan aera comic opws to sky captain alla k ligo style apo carpenter.

Γιώργος Ιωαννίδης said...

σχόλιο από facebook

Nikos Malk
ΕΓΩ τη θέλω σκοτεινή, ατμοσφαιρική, με κατάλληλη μουσική (όπως την αξιοποιούσε ο ταλαντούχος Κιούμπρικ στις ταινίες του π.χ. Λάμψη, Μάτια Ερμητικά Κλειστά...), με λιτούς διάλογους, με συγκρατημένες ερμηνείες. ΟΚ ΟΚ πολλά θέλω το ξέρω- αλλά κρίμα να πάει χαμένη η ευκαιρία να έχουμε επιτέλους ένα 100% αριστουργηματικό λαβκραφτικό διαμάντι!!!!! :\

Γιώργος Ιωαννίδης said...

σχόλιο από Facebook

Christos Pandion Panopoulos
Yes... Fuck Dagon έλεος χαχαχαχαχα Όχι αλλη B-movie Lovecraft. Παρεπιπτόντως δεν είχαν γυριστεί παλαιότερα κανα 2 ταινίες βασισμένες στο at the mountains?

Γιώργος Ιωαννίδης said...

όχι από όσο γνωρίζω!

Γιώργος Ιωαννίδης said...

σχόλιο από Facebook

Christos Pandion Panopoulos
οκ μπορεί να ήταν απο άλλο διήγημα, ετσι κι αλλιώς οι τανίες δεν βλέπονταν ειδικά αν κάποιος είναι fun του lovecraft. Αυτό το fuck Dagon πάντως στην αλλη ταινία δεν παιζόταν με τπτ με σημάδεψε :-)

Γιώργος Ιωαννίδης said...

Ας μην είμαστε ισοπεδωτικοί, υπάρχουν ορισμένες πραγματικά καλές ταινίες, όπως το Call of Cthulhu, το The Color From the Dark, Cool Air, The Music of Erich Zhan, και κάποιες άλλες μικρού μήκους που συμμετέχουν στο ετήσιο φεστιβάλ στην Αμερική.

Γιώργος Ιωαννίδης said...

σχόλιο από Facebook

Andrew A.Goudas
Πως θα μπορούσε κάποιος να αποτυπώσει στην μεγάλη οθόνη κάτι το οποίο δεν μπορείς ούτε καν με λόγια να εκφράσεις... (Unspeakable evil,fears,terrors...)

Γιώργος Ιωαννίδης said...

Μέσα από την έκφραση και την αντίδραση των ηθοποιών! Άλλωστε, αυτό έκανε και ο Λάβκραφτ, δεν πόνταρε τόσο στην όψη, αλλά στο συναισθηματικό αντίκτυπο!

Γιώργος Ιωαννίδης said...

σχόλιο από Facebook

Δημήτρης Αργασταράς
Όμως, κι ο ίδιος θεωρούσε πως το έργο του δεν θα ήταν καθόλου εύπεπτο για το πλατύ κοινό. Δεν περιέχουν το αναγκαίο love-story, ούτε εκείνους τους γλυκανάλατους συναισθηματισμούς που συνήθως αρέσουν. Ένα τόσο ιδιαίτερο κι εκκεντρικό έργο δεν είναι περίεργο που δεν ανταποκρίνεται στα κινηματογραφικά blockbusters (εκτός ίσως κι αν αλλοιωθεί υπερβολικά..)

Γιώργος Ιωαννίδης said...

Αυτό ακριβώς ήταν και το πρόβλημα της Wanrer Bros και γι’ αυτό τα γυρίσματα δεν είχαν αρχίσει το 2006. Η Universal όμως δέχτηκε το σενάριο, προφανώς γιατί το στηρίζουν οι del Toro και Cameron!

Γιώργος Ιωαννίδης said...

σχόλιο από Facebook

Fotis Baltoumas
Να τολμήσω τώρα να πω "όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα μικρό καλάθι;" Είμαι φαν της δουλειάς του Del Toro, όμως ομολογώ ότι η ανάμειξη του Cameron δεν με προϊδεάζει και πολύ θετικά... όχι μετά το Avatar τουλάχιστον.

Γιώργος Ιωαννίδης said...

time will show Fotis... time will show!

Anonymous said...

Είναι τέτοια η μορφή των ιστοριών του Λάβκραφτ που δεν κολλάει με μια Χολλυγουντιανού τύπου ταινιούλα..Με ένα λαβ στόρυ μεταξύ του μοντέλου-επιστήμονα-εξερευνητή και της γκομενάρας-βοηθού του,απλά μηνύματα προς το κοινό και βία αλλά με μέτρο..(Γιατί μας βλέπουνε από παιδιά εως και γριές και μπορεί να πάθουν έμφραγμα)
Επίσης τα περισσότερα έργα του έχουν σκηνές φρίκης και απόκοσμης νοσηρότητας κάτι που περιορίζει αρκετά το ηλικιακό target group αποκλείοντας την πιθανότητα blockbuster παραγωγής...εκτος και αν μιλάμε για διαστρέβλωση του μύθου,μέσα από στρογγυλοποιήσεις και σεναριακές ευκολίες...Όπως πολύ σωστά τόνισε κάποιος,στο βιβλίο δεν δίνει πολλές πληροφορίες-περιγραφές για τον ίδιο τον αρχέτυπο τρόμο αλλά περιγράφει έντεχνα το background που τον προκάλεσε και συναισθήματα που αυτός γεννά στον ήρωα...Όπως όλοι ξέρουμε το Xόλλυγουντ είναι αδηφάγο και τα απαιτεί όλα στο πιάτο προς τέρψην του κοινού...που ήρθε για να περάσει ευχάριστα 2 ώρες..
Έτσι δεν είναι να απορεί κανείς γιατί τόσα χρόνια γυρίζονται μόνο b-movies με αυτήν τη θεματολογία..Τουλάχιστον οι δημιουργοί αυτών έχουνε αγαθούς σκοπούς,άλλο αν δεν τους βγαίνει στην πορεία λόγω περιορισμένων πόρων.

Μιχάλης Β

Post a Comment

Αγαπητέ επισκέπτη, άφησε εδώ το μήνυμα σου, μα να θυμάσαι, σχόλια που δεν αρμόζουν στο ημερολόγιο θα αφεθούν στην λήθη του κυβερνοχώρου!

Copyright 2009 | Based on a FoolBlogger's template, designed by Ophelia Nicholson.
The initial design was modified by Nikolaos Koumartzis for meta-δίκτυο and Hellenic Society of Metaphysics.