Η Παράξενη Αριθμοσοφία του 11

Author: Γιώργος Ιωαννίδης / Labels:


11 Ιουνίου: Όταν πριν από κάποιο διάστημα είχα γράψει για το φαινόμενο 11:11, δέχτηκα ασυνήθιστα πολλά μηνύματα από αναγνώστες, σαν να είχα αγγίξει μια περίεργη χορδή της ανθρώπινης ψυχολογίας.
Υπάρχει άραγε κάτι διαφορετικό στον αριθμό 11; Γεγονός είναι, πως όλοι οι αριθμοί έχουν δεχτεί πολλές μαγικές, φιλοσοφικές, παραδοξολογικές, αριθμοσοφικές, γεματρικές, μυστηριακές αναλύσεις και ερμηνείες. Παρ’ όλ’ αυτά, το 11 όχι μόνο μοιάζει να ξεχωρίσει αλλά ίσως χαρακτηρίζει και την εποχή μας… και το λέω αυτό, διότι το πέρασμα της νέας χιλιετίας έγινε μέσα από την πτώση των Δίδυμων Πύργων (ένα μεγάλο αρχιτεκτονικό 11), γεγονός που κρύβει πολλά εντεκάρια.
Αν και ετοιμάζω ένα μεγάλο άρθρο για την εσωτερική σημασία της Πτώσης των Πύργων, που θα δημοσιεύσω τέτοια εποχή του χρόνου (όταν θα έχει συμπληρωθεί μια δεκαετία από τα τραγικά συμβάντα στην Νέα Υόρκη), μπορώ να σας δώσω από τώρα ένα μικρό δείγμα:
Η επίθεση έγινε στις 11/09 δηλαδή 1+1+9=11, ο καθένας από τους Πύργους είχε 110 ορόφους (πολλαπλάσιο του 11), το αεροπλάνο που χτύπησε τον πρώτο από τους Πύργους, είχε αριθμό πτήσης 11, τα μέλη του προσωπικού που βρίσκονταν στο αεροπλάνο ήταν επίσης 11, ενώ συνολικά στο ίδιο αεροπλάνο επέβαιναν 65 άτομα (δηλαδή 6+5=11).
Αν τώρα δοκιμάσετε να αναλύσετε την πτώση μέσω της ψυχοϊστορίας, θα βρείτε πως ένα ακόμη 11 προκύπτει, αν προσθέσουμε το 1+1+1+8. Τι είναι αυτοί οι αριθμοί;
Πρόκειται για την ημερομηνία ίδρυσης του πρώτου στρατιωτικού και μοναστικού τάγματος στην ιστορία. Τους Φτωχούς Στρατιώτες του Χριστού και του Ναού του Σολομώντα ή πιο απλά, Ναΐτες Ιππότες.
Αν τώρα προσθέσουμε το 9 (ο αριθμός των ιπποτών που ίδρυσαν το Ναϊτικό Τάγμα) παίρνουμε 11/09 την ακριβή ημερομηνία του Μεγάλου Περάσματος ή αλλιώς 2001-1118 = 883 έτη, που μας δίνει τον αριθμό 19 (8+8+3), ο ακριβής αριθμός των τρομοκρατών που συμμετείχαν στο χτύπημα!
Είναι άραγε όλοι αυτοί οι αριθμοί τυχαίοι; Ή είναι μόνο το δικό μας μυαλό που καταφέρνει και βρίσκει συνδέσεις; Δεν νομίζω πως έχουν τόση σημασία αυτά τα ερωτήματα, όσο το γεγονός πως μέσω παρόμοιων συστημάτων ανάλυσης προκύπτουν νοήματα που αξίζουν την προσοχή μας.
Βλέπετε, οι Ναΐτες Ιππότες δεν είναι και τόσο άσχετοι με τους Πύργους. Σε άρθρο του στο περιοδικό Paranoia (τ. 29, 2002) ο Richard Hoagland διακηρύσσει περίτρανα πως οι Δίδυμοι Πύργοι ήταν σύμβολα της Μασονικής/Ναϊτικής καταγωγής των ΗΠΑ, αφού αντιπροσωπεύουν τους πυλώνες ενός οικονομικού (τραπεζικού) συστήματος που θεμελίωσαν πρώτοι οι Ναΐτες και επέτρεψαν αργότερα στην Αμερική, να γίνει ο κολοσσός που όλοι γνωρίζουμε σήμερα.
Αναμφίβολα, η διαπίστωση αυτή εμπεριέχει πολλά διανοητικά άλματα, παρ’ όλ’ αυτά, έχει νόημα και αυτό ακριβώς είναι το παράδοξο!
Ο αριθμός 11 λοιπόν όχι μόνο συνδέεται με διάφορες εσωτερικές Παραδόσεις και εναλλακτικές μορφές σκέψης, αλλά συμβολίζει την αλλαγή, το πέρασμα, τις στήλες μιας πύλης, τους πυλώνες Ιαχείν και Μποάζ.
Είναι τυχαίο άραγε, που η ενδέκατη κάρτα της τράπουλας Ταρώ είναι η Δικαιοσύνη που με την ζυγαριά και το ξίφος της ζυγίζει τις καταστάσεις και κόβει το νήμα των εξελίξεων προσφέροντας καινούργιες ισορροπίες; Το ξέρετε, ότι το ζώδιο της συγκεκριμένης κάρτας είναι ο Ζυγός, το ζώδιο που αντιστοιχεί ακριβώς στην περίοδο της πτώσης των Πύργων;
Με βάση την παραδοσιακή αστρολογία, το ζώδιο της καταστροφής ήταν ο Παρθένος (24 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου), αλλά εξαιτίας της μετάπτωσης, της μετατόπισης δηλαδή του άξονα περιστροφή της Γης, ο Ήλιος δεν μπαίνει στο κάθε ζώδιο στις υπολογισμένες πριν από 2.000 χρόνια ημερομηνίες, αλλά στο ακριβώς προηγούμενο. Έτσι, ο Κριός γίνεται Ιχθύς, ο Ταύρος Κριός και ο Παρθένος Ζυγός!
Το 11 όμως κρύβει πολλά περισσότερα μυστήρια, διότι εμφανίζεται και σε μια άλλη κάρτα, τη 18η που παριστά τη Σελήνη να ορθώνεται πίσω ακριβώς από δυο Πύργους (ξανά συναντούμε μια αρχιτεκτονική εκδοχή του 11).
Και πραγματικά, ο μαγικός χαρακτήρας του 11 δεν είναι ηλιακός, σύμφωνα δε με τον Rudolf Steiner, το 11 είναι καταχθόνιο και σατανικό, γιατί ξεπερνάει τον αριθμό της τελειότητας (10) και ταυτόχρονα ανταποκρίνεται –όπως ακριβώς ο αριθμός 2– στο βουνό του ελλειψοειδούς φωτοστέφανου και στο εστιακό σημείο της αντιστροφής και της αντίθεσης, επειδή είναι ένα συν ένα, όπως περίπου συμβαίνει με το δυο.
Ενδιαφέρουσα τοποθέτηση, αλλά δεν νιώθω άνετα με το χαρακτηρισμό «σατανικό», καθώς είναι εύκολα παρεξηγήσιμος. Όπως και να έχει, το 11 όντως σχετίζεται με την αντίθεση και τα μυστήρια της «νύχτας», αφού είναι ο αριθμός των Κλιφώθ, του Δέντρου του Θανάτου.
Επίσης, είναι ο αριθμός του Had, έτσι όπως φανερώθηκε στο Liber Al vel Legis του Άλιστερ Κρόουλυ. Μέσω του Had εκδηλώνεται η Nu. H Nu είναι η καρδιά της Nuit. Και η Nuit είναι το σύνολο όλων των δυνατών πιθανοτήτων που εμπεριέχονται σ’ αυτό. Αυτά ισχύουν στη θεολογία του Θελήματος, με την οποία είχε άμεση σχέση ο Jack Parsons, πυραυλικός επιστήμονας, μέλος του Ordo Templi Orientis και διάσημος για το περίφημο Babalon Working που τέλεσε το 1946.
Σκοπός αυτής της εργασίας ήταν η αποκάλυψη της Πορφυρής Γυναίκας, της μαγικής συζύγου δηλαδή που χρειαζόταν ο Parsons, για να φέρει στον κόσμο ένα moonchild, ένα ανώτερο υλοποιημένο στοιχειακό. Η μετέπειτα ζωή του όμως, όπως και ο τραγικός του θάνατος, δείχνουν πως μάλλον δεν τα κατάφερε, παρ’ όλ’ αυτά, ήταν πεπεισμένος πως βίωσε μια μυστικιστική εμπειρία, την οποία και κατέθεσε στο βιβλίο Liber 49.
Σ’ αυτό μιλάει η Babalon, μια πολύπλοκη φιγούρα της Θελημικής θεολογίας, ένας «ζωντανός» φάρος στη σεφίρα Binah, που καλεί και μεταμορφώνει τους μάγους, όταν αυτοί καταφέρουν να περάσουν την Άβυσσο και να βρεθούν στην Πολιτεία των Πυραμίδων. Τι σημαίνουν όλα αυτά;
Πρόκειται για μια ημι-συμβολική κατάσταση, κατά την οποία ο μάγος αφήνει πίσω το Εγώ του, για να γεννηθεί ξανά μέσα στη μήτρα της Babalon, μια εξελικτική διεργασία που χαρακτηρίζεται ως η Νύχτα του Πάνα (Παν = Όλον). Ομολογώ, πως η σημασία όλων αυτών των εννοιών είναι κάπως λεπτή, περιγράφουν όμως την ανοδική πορεία του μύστη σε μια μικροκοσμική-μακροκοσμική κλίμακα.
Αυτό που μας ενδιαφέρει εδώ πάντως, είναι το γεγονός, ότι το κλειδί του Liber 49 είναι το 11. Και αυτό διότι, αφενός μεν το όνομα Babalon έχει αριθμολογική αξία 11 (με βάση το γεματρικό σύστημα NAEQ6), αφετέρου γιατί παραπέμπει σ’ έναν ακόμη φύλακα των περασμάτων, το έρπον χάος Νυαρλαθοτέπ, που με βάση το ίδιο σύστημα αριθμοσοφίας, δίνει εξίσου το μαγικό αριθμό 11 (155 δηλαδή 1+5+5=11).
Γιατί αυτό τώρα είναι σημαντικό; Διότι πολύ απλά, στο Ρεύμα του Νεκρονομικόν, ο σκοτεινός πρίγκιπας και αγγελιοφόρος των Μεγάλων Παλαιών, Νυαρλαθοτέπ, είναι ο οδηγός στο Μαύρο Θρόνο του Αζαθώθ, την καρδιά του Χάους, εκεί όπου όλα υφίστανται, γεννιούνται και πεθαίνουν.
Και αυτός ακριβώς είναι ο τελικός στόχος του μύστη, η ψυχανοδία στην πηγή και το απόλυτο. Και ο αριθμός 11 είναι το κλειδί αυτής της πορείας.

12 comments:

Unknown said...

πολλλλά 1111....ουφ ζαλίστηκα :)

Fotis Baltoumas said...

Σαν να διαβάζω κείμενο του Grant ήτανε! Έτσι είχα πελαγώσει και με το Nightside of Eden...

Πάντως, να σημειώσω κάτι που ίσως να μην είναι και τόσο σωστό στο κείμενο: Οι Ναΐτες δεν είναι σίγουρο ότι ιδρύθηκαν το 1118... κάποιες πηγές λένε για 1119, ενώ άλλοι μελετητές θεωρούν ότι είχαν ιδρυθεί πολύ νωρίτερα. Η Καθολική Εκκλησία τους αναγνώρισε επίσημα το 1129. Και φυσικά, υπάρχει και η θεωρία περί σχέσης τους με το Κοινό της Σιών... αλλά αυτήν αν θέλουμε την πιστεύουμε. Από τη στιγμή που δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πότε ακριβώς γεννήθηκε το τάγμα, δεν ξέρω αν μπορούμε να τους βάζουμε στην κουβέντα για το 11...

Τη σχέση του Nyarlathotep με το 11 ομολογώ ότι δεν την είχα πάρει είδηση.

Anonymous said...

αδερφε ξεχασες αλλο ενα 11 στους Διδυμους Πυργους.επικεφαλης των τρομοκρατων ηταν ο Μοχαμεντ Ατα.ωπ!11 γραμματα?τυχαιο?δεν νομιζω!!!

Anonymous said...

Εδώ κολλάει το : Τυχαίο; Δεν νομίζω!

Γιώργος Ιωαννίδης said...

Φώτη, δεν θα διαφωνήσω μαζί σου, απλά σ’ εκείνο το σημείο, χρησιμοποίησα την επιχειρηματολογία του Hoagland για ευνόητους λόγους!

Anonymous said...

η ημερομηνία της πτώσης εχει ζωδιο τον ζυγο. ενδιαφέρον...δεν μας είπε τον ωροσκόπο και αν ειναι ο Ερμής αναδρομος...τι παραλογισμός ειναι αυτός με τις συμπτωσεις? δεν υπάρχει καίμα βάση. αν είχε επιλεγει απο "κάποιον" να παιξει με το 11 γιατι να μην επελεγε ημεριμηνία 11/11 και ωρα 11:11.

Γιώργος Ιωαννίδης said...

Ασφαλώς και δεν υπάρχει βάση – όλοι αυτοί οι υπολογισμοί βασίζονται σε σχετικότητες που εμείς τους δίνουμε σημασία. Όμως, το ίδιο δεν συμβαίνει και με την γλώσσα; Ας πάρουμε για παράδειγμα μια ελληνική βρισιά: αν την ακούσει ένας κινέζος δεν πρόκειται να καταλάβει την σημασία των ήχων που βγάζουμε, το ίδιο συμβαίνει και με τις δικές τους γλώσσες. Κι όμως, θεωρούμε δεδομένο στην χώρα μας πως αν κάποιος μας βρίσει θα θυμώσουμε – η γλώσσα παράγει αποτέλεσμα. Κι όμως, πρόκειται για έναν σχετικό φωνητικό κώδικα που «συμφωνήθηκε» μεταξύ των μελών μιας κοινωνίας για το τι σημαίνει.
Κάπως έτσι είναι και η αστρολογία, η γεματρία και πολλά ακόμη συστήματα σκέψης που αναγάγουν νοήματα σε φαινομενικά ασύνδετες καταστάσεις. Είναι πλαίσια ερμηνείας τα οποία χρησιμοποιείς για να προσδώσεις νόημα εκεί που πραγματικά δεν υπάρχει… ή μήπως υπάρχει; Ή μήπως τα εργαλεία της γεμάτρια κρύβουν κοσμικές αλήθειες; Αυτό ισχυρίζονται πολλοί και τότε κάθε σκοπιά σχετικότητας καταρρίπτετε… εκτός και αν και αυτό είναι σχετικό; Ποιος ξέρει αληθινά! Το μόνο βέβαιο είναι πως ο συγχρονομυστικισμός είναι αρκετά γοητευτικός…

Γιώργος Ιωαννίδης said...

Σχόλιο από το Facebook

Sotiris Petrou
tyxaio ? den nomizw ! hehhehehehe
pera apo tn plaka einai polu kalo bravo kurie giwrgo ! kai perimenoume to megalytero ar8ro gia perisoteres leptomeries :)

Γιώργος Ιωαννίδης said...

Το κάθε τι στην ώρα του :)

Anonymous said...

το ότι εγώ εδώ και χρόνια, αλλά κυρίως τους τελευταίους μήνες μου συμβαίνει συνέχεια να κοιτάζω το ρολόι είτε μέσα στο αμάξι , είτε στον υπολογιστή, είτε να στελνω ένα σημαντικό ιδεολογικό μήνυμα και μετά να συνειδητοποιώ ότι το έστειλα στις 11:11, πρέπει να αρχίσω να ανησυχώ για κάτι; συντονίζομαι . ;; με τι; μήπως γίνομαι έρμαιο συντονισμών και με παίρνει και μένα η μπάλα επειδή είμαι "μικρούλα και αθώα";
Μήπως έχω κάποια αποστολή και να πάρω πιο σοβαρά τα μηνύματα και τις συμΠτώσεις που έχω από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου;

Unknown said...

Φέτος θα έχουμε την εμπειρία τεσσάρων ασυνήθιστων ημερομηνίων. 1/1/11, 1/11/11, 11/1/11, 11/11/11 και αυτό δεν είναι όλο ...
Πάρτε τα δύο τελευταία ψηφία του έτους κατά το οποίο γεννηθήκατε -
Τώρα προσθέστε την ηλικία που θα έχετε φέτος, και το αποτέλεσμα θα είναι 111 για όλους!
Για παράδειγμα, ο Χάρι γεννήθηκε το 1957 και 57 + 54 = 111 καλό, ε !!!
Αυτό είναι το έτος των χρημάτων!
Φέτος τον Οκτώβριο θα έχουμε 5 Κυριακές, 5 Δευτέρες και 5 Σάββατα.
Αυτό συμβαίνει μόνο κάθε 823 χρόνια.
Αυτά τα συγκεκριμένα έτη είναι γνωστά ως «Moneybags» ("σακούλες λεφτά")
H παροιμία, λέει, ότι αν στείλετε αυτό το μήνυμα, σε καλούς φίλους θα εμφανιστούν χρήματα στις επόμενες ημέρες
όπως εξηγεί και το κινέζικο feng-shui.
αξίζει μια δοκιμή, καλή τύχη.

Anonymous said...

11A ....ξεπερναει την τελειοτητα του 10 και καταστρεφει την ολοκληρωση του 12....

Post a Comment

Αγαπητέ επισκέπτη, άφησε εδώ το μήνυμα σου, μα να θυμάσαι, σχόλια που δεν αρμόζουν στο ημερολόγιο θα αφεθούν στην λήθη του κυβερνοχώρου!

Copyright 2009 | Based on a FoolBlogger's template, designed by Ophelia Nicholson.
The initial design was modified by Nikolaos Koumartzis for meta-δίκτυο and Hellenic Society of Metaphysics.