Αυτοί που Ρυθμίζουν τις Τύχες μας

Author: Γιώργος Ιωαννίδης / Labels:


The Adjustment Bureau
Η συνομοσιωλογική παράνοια της εποχής μας για τους αόρατους ισχυρούς που κουμαντάρουν το κάθε τι, υλοποιείτε σε μια ταινία που φλερτάρει ανάμεσα στον αυθεντικό παραδοξολογικό προβληματισμό και τις γνωστές στερεοτυπικές ηθικολογίες που χαρακτηρίζουν το σύνολο των mainstream αμερικάνικων ταινιών.
Αυτά εν συντομία μπορώ να γράψω γι’ αυτή την νέα παραγωγή του σκηνοθέτη και σεναριογράφου (με σπουδές στην πολιτική επιστήμη και την φιλοσοφία) George Nolfi, το The Adjustment Bureau που είναι να κυκλοφορήσει στις αρχές Μαρτίου στην χώρα μας.
Πρόκειται για μια μεταφορά της μικρής ιστορίας του Philip K. Dick, Adjustment Team, που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το 1954.
Δείτε το γιατί σας άρεσε το Dark City και το The Box. Αγνοήστε το γιατί (αν κρίνω από το trailer) δίνεται παραπάνω βάρος στο ρομάντζο παρά σε μια κριτική προσέγγιση στις φιλοσοφικές προεκτάσεις των αφανών δυνάμεων που λέγεται πως ρυθμίζουν τις σκέψεις και τις πράξεις των ελεύθερων (;) ανθρώπων αυτού του πλανήτη.

0 comments:

Post a Comment

Αγαπητέ επισκέπτη, άφησε εδώ το μήνυμα σου, μα να θυμάσαι, σχόλια που δεν αρμόζουν στο ημερολόγιο θα αφεθούν στην λήθη του κυβερνοχώρου!

Copyright 2009 | Based on a FoolBlogger's template, designed by Ophelia Nicholson.
The initial design was modified by Nikolaos Koumartzis for meta-δίκτυο and Hellenic Society of Metaphysics.