Πένθος για την Ελλάδα…

Author: Γιώργος Ιωαννίδης / Labels:


05 Μαίου: Πένθος για την Ελλάδα που σβήνει ανάμεσα στις φωνές της απόγνωσης και τα φοβισμένα δάκρυα, για την Ελλάδα που χάνει τα παιδιά της μέσα στις φλόγες της οργής, και που τυφλή βαδίζει σε ξένα μονοπάτια τα στρωμένα με δηλητηριώδη αγκάθια.
Πόσο ακόμη θα έχουμε δυνάμεις για να κοιτάζουμε ψηλά περιμένοντας το αστέρι που θα μας οδηγήσει μακριά από αυτό τον πνιγερό λαβύρινθο; Γιατί η ελπίδα πεθαίνει τελευταία… αλλά ακόμη και αυτή πεθαίνει κάποτε!

9 comments:

Γιώργος Ιωαννίδης said...

Σχόλιο από το Facebook

Nepheli Zahou-Moussourou
Εεε...όχι.Οι φλόγες κατά πρώτον στις οποίες χάνοται τα παιδιά της Ελλάδος δεν είναι οργής, αλλά αντιπερισπασμού, και κατά δεύτερον δεν έχει γίνει πράξη ακόμη η καταλυτική κίνηση αντίστασης και ανατροπής των καθεστώτων που εάν αποτύχει θα προκαλέσει την απόγνωση του λαού.Συγγνώμη.

Γιώργος Ιωαννίδης said...

το «οι φλόγες της οργής» έχει κυριολεκτική σημασία αφού παραπέμπει στην τραγωδία με τα 3 (ή 4 κατά άλλους) άτομα που κάηκαν στην τράπεζα, όπως και μεταφορική διότι εννοεί την εσωτερική φλόγα που όταν καιει ανεξέλεγκτα θρεμμένη από την οργή, μπορεί να καταστρέψει ακόμη και το ίδιο το άτομο.

Γιώργος Ιωαννίδης said...

Σχόλιο από το Facebook

Aggelikos Drakos
To oti eftasan stin eglimatiki praksi na skotwsoun anthropous gia na katastiloun ton agona den simainei oti euthinodai gia auto to ΠΑΜΕ kai i poreia tou....Exei paei kaneis sas...giati emeis ekei imastan kai sas pliroforw oti tha boorusate na deite kai goneis me ta paidia tous na diadilonoun! To oti i poreia teliwse stis 1 kai autoi kegane kai rimazane stis 4 nomizw ta leei ola!

Γιώργος Ιωαννίδης said...

Σχόλιο από το Facebook

Sasha Non Serviat
Μαζί σου Νεφέλη! Αυτή τη στιγμή δεν χωράει φιλοσοφία το θέμα. Είναι τραγικό ότι υπήρξαν θύματα, αλλά ρωτώ, ποιός τους υποχρέωσε να δουλέωουν τηστιγμήπουΟΛΑ ήταν κλειστά σήμερα, που ήταν τα συστήματα πυρόσβεσης, και γιατί πήγαν; Δεν ελαφραίνει το θάνατό τους αυτό, μην παρεξηγηθώ. Αλλά η θα ανατραπεί αυτό το πράγμα ή θα είμαστε όμηροι μιας ΕΥρώπης για τα συμφέροντα κάποιων... χωρίς τη συναίνεσή μας. Τουλάχιστον να γινόταν δημοψήφισμα, να κοπούν οι μισθοί βουλευτών και να αρθεί το βουλευτικό άσυλο. Αυτό που γίνεται ΕΙΝΑΙ φασισμός.Και αν όλοι σηκωθούμε από τους καναπέδες και ξεχυθεί όλη η Ελλάδα στο δρόμο τότε πράγματι μπορούμε να το σταματήσουμε. Εγώ το έκανα. Και αυτόγιατί αύριο, του χρόυνου, σε 10 χρόνια, θέλω να'χω μούτρα να κοιτάξω τα παιδιά μου.Και δεν ανήκω, ούτε ανήκα σε καμία παράταξη. Αλλά είμαι Ελληνίδα.

Γιώργος Ιωαννίδης said...

Σχόλιο από Facebook

Spiros Skordilis
"Πόσο ακόμη θα έχουμε δυνάμεις για να κοιτάζουμε ψηλά περιμένοντας το αστέρι που θα μας οδηγήσει μακριά από αυτό τον πνιγερό λαβύρινθο;" ...
Γιατί περιμένουμε οι άλλοι να κάνουν το πρώτο βήμα;
Γιατί οι άλλοι, οι ισχυρότεροι να μας λυπηθούν και να μας βοηθήσουν;
Γιατί πάντα φταίνε οι άλλοι και ποτέ εμείς;
Γιατί την λύση την έχει κάποιος άλλος και ποτέ εμείς;...
... Και όλο αυτό μόνο και μόνο για να μην ρίξω το επίπεδο της συζήτησης.

Γιώργος Ιωαννίδης said...

Σπύρο, πράγματι όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης, το πόσο είναι συζητήσιμο. Όπως συζητήσιμο είναι γιατί πρέπει οι άλλοι να κάνουν την αρχή και από τους άλλους να περιμένουμε βοήθεια. Στα ψ μάτια μου, αυτό θυμίζει νευρωσικές προσκολλήσεις σε λάθος ηλικίες – αλλά και πάλι, αυτό είναι ένα θέμα τεράστιο…
Το αστέρι στο κείμενο μου παραπέμπει στον εσωτερισμό (Liber Al Ι:3), όπως και στο Βιβλικό αστέρι-οδηγό, αλλά και μεταφορικά, στην έννοια της ιδεολογίας και τις ιδέας γενικότερα, της φιλοσοφίας εκείνης ή τέλος πάντων ενός ανώτερου προτύπου (όχι φυσικού προσώπου) που μπορεί να μας βοηθήσει. Σε τέτοιες στιγμές, νομίζω πως χρειάζεται να αναζητούμε τέτοιες σταθερές, μια αληθινή και ουσιαστική πυξίδα για το καράβι μας.
Θα με ρωτήσεις τώρα, ποια μπορεί να είναι αυτή η ανώτερη ιδέα… λεπτό και μεγάλο θέμα…

Γιώργος Ιωαννίδης said...

και για να μην παρεξηγηθώ, μιλώντας για την ανάγκη της φιλοσοφίας ως οδοδείκτη, δεν εννοώ θεωρίες και λόγια του αέρα που απέχουν από την πράξη και τα έργα που απαιτούν οι καιροί μας. Αλλά για ένα ζωντανό σχέδιο που θα εμπνέει και θα καθοδηγεί τις κινήσεις μας. Βέβαια, εύλογα θα πείτε πως υπάρχουν είδη αρκετά τέτοια μοντέλα. Συμφωνώ! Το πρόβλημα είναι πως δεν τα ακολουθούμε και αφήνουμε τα πάθη και τον εγωισμό να μας παρασέρνουν…

irenicus777 said...

Αυτό που με αηδιάζει στην όλη υπόθεση, είναι η συμπεριφορά των πολιτικών αρχηγών, που ακόμα κι αυτό το εκμεταλλευτηκαν σαν αφορμή για πολιτικές επιθέσεις. Όσοι είδαν τις συζητήσεις στη Βουλή χθες ξέρουν πολύ καλά τι εννοώ.

Γιώργος Ιωαννίδης said...

Σχόλιο από Facebook

ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Τη παρακμή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, οι τότε Μεγάλες Δυνάμεις αποφάσισαν να νεκραναστήσουν τον Ελληνισμό της φαντασίας τους, φτιάχνοντας ένα κρατίδιο "βαλκανικού τύπου". Η φάρσα που ξεκίνησε τότε, με την δημιουργία και αναγνώριση του ελληνικού κράτους, αναμένεται να τελειώσει με το απο-τέλειωμα της Δύσεως, πρώτα οικονομικά και εν συνεχεία πολιτκο-στρατιωτικά, εντός των επομένων χρόνων/δεκαετιών.
Και δεν πρόκειται να τους σώσει κανείς θεός, παρά θα τους αποτελειώσουν οι δαίμονες που οι ίδιοι εξέθρεψαν.

Post a Comment

Αγαπητέ επισκέπτη, άφησε εδώ το μήνυμα σου, μα να θυμάσαι, σχόλια που δεν αρμόζουν στο ημερολόγιο θα αφεθούν στην λήθη του κυβερνοχώρου!

Copyright 2009 | Based on a FoolBlogger's template, designed by Ophelia Nicholson.
The initial design was modified by Nikolaos Koumartzis for meta-δίκτυο and Hellenic Society of Metaphysics.