Ο Κόσμος του Dune Επιστρέφει

Author: Γιώργος Ιωαννίδης / Labels:


21 Νοεμβρίου: Ένας από τους αγαπημένους μου κόσμους φαντασίας, είναι το Dune, του μεγάλου Frank Herbert. Ξεκίνησα να διαβάζω την σειρά των βιβλίων κατά την στρατιωτική μου θητεία, μετά από πολλές ευχάριστες συζητήσεις που είχα τότε με τον Λουκά Κ. και μέχρι σήμερα παραμένω φίλος αυτής της απίστευτης κοσμολογίας η οποία πραγματικά μπορεί να διδάξει πολλά.
Απορώ που μέχρι σήμερα πάντως δεν υπάρχει κάποια εργασία πάνω στην μυστική φιλοσοφία, στον βαθύ μυστικισμό, και στις εξωτικές θεωρίες που ενέπνευσαν τον Frank για να δημιουργήσει αυτό το σύμπαν!
Εντόπισα προχθές όμως αυτό το άρθρο, που εξηγεί τις αραβικές επιρροές του Herbert.
Επίσης, για όσους ενδιαφέρονται… η πολύαναμενόμενη και πολυσυζητημένη επιστροφή του Dune στην Μεγάλη Οθόνη (προσωπικά είμαι λάτρης του Dune έτσι μας το πρόσφερε στην τηλεώραση ο John Harrison το 2000), έμεινε ορφανή από σκηνοθέτη, καθώς ο μέχρι τώρα υπεύθυνος για την υλοποίηση του project, Peter Berg αποσύρθηκε!
Φήμες θέλουν να αναλαμβάνουν την θέση του είτε ο Neill Blomkamp (District 9) είτε ο Neil Marshall (The Descent), όμως τίποτα ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί.
Το θέμα είναι πάντως, πως τα λεφτά (175 εκατ. δολ.) για το remake έχουν συγκεντρωθεί, το σενάριο έχει ετοιμαστεί, τώρα το μόνο που χρειάζεται είναι να βρεθεί ένας σκηνοθέτης που να διαθέτει όραμα και πραγματική αγάπη ώστε να υλοποιήσει ένα τόσο πολύπλοκο έπος. Υπομονή λοιπόν…
Σημείωση: στην παραπάνω εικόνα, ο Θεϊκός Αυτοκράτορας του Dune, ένα φαλλικό (δυναμικό) τεράτωμα που ενσαρκώνει την σύμπτυξη της ανώτερης διανόησης (άνθρωπος) με την τελειότητα των πρωτόγονων μορφών ζωής του Αρράκις (σκουλήκι). Όπως κάθε δαίμονας, αποστολή του είναι να αφυπνίσει την συνείδηση μέσα από την αποτρόπαια δράση του…

5 comments:

Βάγια Ψευτάκη said...

Άντε μακάρι να το δούμε πάλι στην μεγάλη οθόνη! Μπορεί να μην είμαι μεγάλη φαν των βιβλίων, αλλά σίγουρα είναι ένα έπος που αξίζει να έχει άλλο έναν δικό του, αξιόλογο αντιπρόσωπο στην έβδομη τέχνη. Ας ελπίσουμε πως ο σκηνοθέτης που θα βρεθεί να έχει πάθος και όραμα!

Irenicus said...

Κι εγώ προτίμησα περισσότερο την εξάωρη τηλεοπτική μεταφορά παρά την ταινία του David Lynch. Ας ελπίσουμε ότι αυτή η νέα ταινία (όταν και αν τελειώσει) θα έχει το ίδιο feeling με την τηλεοπτική παραγωγή.
BTW, και η μεταφορά του 2ου και 3ου βιβλίου (με τον ενιαίο τίτλο Children of Dune) ήταν εξίσου καλή, αν και με χάλασε το ότι το καστ είχε αλλάξει πολύ.

Γιώργος Ιωαννίδης said...

Προσωπικά δεν με ενθουσίασε τόσο, κυρίως γιατί παρουσιάσανε τις εξελίξεις δυο βιβλίων σε λίγο χρόνο. Αν παρατηρήσεις, η υπόθεση «τρέχει» σε πολλά σημεία. Κρίμα μονάχα που κανείς δεν συνέχισε με τον Θεϊκό Αυτοκράτορα… θα ήθελα πολύ να έβλεπα το Θεό-Σκουλήκι να μιλάει…

Γιώργος Ιωαννίδης said...

Το στούντιο βρήκε τελικά τον άνθρωπο που έψαχνε στο πρόσωπο του Pierre Morel. Ο Morel, που έχει γίνει ευρέως γνωστός από την ταινία Taken, σκοπεύει να κάνει μία αρκετά πιστή μεταφορά του μυθιστορήματος. Άντε να δούμε...

Γιώργος Ιωαννίδης said...

Δυστηχώς τα νέα δεν είναι ευχάριστα!

http://www.digitalspy.co.uk/movies/news/a310618/dune-remake-dropped-by-paramount.html

Post a Comment

Αγαπητέ επισκέπτη, άφησε εδώ το μήνυμα σου, μα να θυμάσαι, σχόλια που δεν αρμόζουν στο ημερολόγιο θα αφεθούν στην λήθη του κυβερνοχώρου!

Copyright 2009 | Based on a FoolBlogger's template, designed by Ophelia Nicholson.
The initial design was modified by Nikolaos Koumartzis for meta-δίκτυο and Hellenic Society of Metaphysics.