Ο Ρυθμός Παραδοξότητας Έχει Αυξηθεί Πάλι…

Author: Γιώργος Ιωαννίδης / Labels:


26 Νοεμβρίου: Πριν λίγο διάστημα είχα την ευκαιρία να συναντηθώ στην Αθήνα με έναν βιολόγο, ο οποίος ερευνά συστηματικά τα τελευταία χρόνια το φαινόμενο των Chemtrails.
Όπως καταλαβαίνετε, μου μίλησε για την παγκόσμια συνωμοσία αεροψεκασμού, για ειδικά βαμμένα και τροποποιημένα αεροπλάνα που αντανακλούν κατάλληλα το φως ώστε να είναι αόρατα στο μάτι, για ουσίες που ενεργοποιούν επικίνδυνους για την υγεία μας μικροοργανισμούς που βρίσκονται στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας, τις επιδράσεις στην αύξηση της πλανητικής θερμοκρασίας κ.ο.κ.
Μιλήσαμε επίσης για την παράδοξη διεθνή εκστρατεία απαγόρευσης του τσιγάρου και τις underground φήμες που θέλουν τις ουσίες που περιέχει το τσιγάρο ικανές να απενεργοποιούν τις επιδράσεις των chemtrails στον οργανισμό μας!
Σε όλα αυτά, συνδέστε και τις παράξενες πυρκαγιές που το περασμένο Καλοκαίρι ερήμωσαν χιλιάδες στρέμματα σε Γαλλία, Καναδά, Αμερική και φυσικά την Αττική μας.
Στο μεταξύ, αντίθετα με τη ραγδαία πτώση περίεργων εναέριων φαινομένων την περίοδο 2006-07, από τα τέλη του 2008 και ολόκληρο το φετινό έτος, σε κάθε γωνιά του πλανήτη αναφέρονται φωτεινά σημάδια στον ουρανό.
Μήπως όλα αυτά σας παραπέμπουν σε χολιγουντιανά σενάρια εισβολής (βλ. The Arrival, 1996); Το 2012 άλλωστε πλησιάζει επικίνδυνα! Μα ας διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας…
Λίγο καιρό αργότερα με επισκέφτηκε στο γραφείο μου ένας νεαρός που εκτελεί τη στρατιωτική του θητεία σε μια από τις αεροπορικές βάσης της χώρας μας (τα στοιχεία της οποίας μου ζήτησε να μην κοινοποιήσω) για να μου αναφέρει τη θέαση από τους πιλότους της βάσης δυο περίεργων ιπτάμενων αντικειμένων σε σχήμα πούρου, τον περασμένο Αύγουστο.
Αμέσως μετά από αυτήν την αλλόκοτη επίσκεψη, μου τηλεφώνησε μια κυρία από την επαρχία, η οποία μου είπε πως στο σπίτι της συγκατοικεί με το φάντασμα ενός νεαρού που ανοιγοκλείνει τα φώτα, και μια –τουλάχιστον– φορά εμφανίστηκε μπροστά της να διέρχεται φορώντας περίεργα ρούχα.
Τέλος, το βράδυ της ίδιας μέρας, δέχτηκα το σπαραχτικό e-mail μιας κοπέλας, η οποία όποτε θυμώνει σπάνε πράγματα γύρω της σε σημείο να φοβάται να πάει στην εργασία της (poltergeist;). Περίεργα φαινόμενα, δεν νομίζετε; Ή μήπως όλα είναι κατασκευές του στοιχειωμένου μυαλού μας; Αλλά ας δούμε και αυτό…
Ένας καλός μου φίλος, ταξιδεύοντας στη Μαγική Εβδομάδα που διοργάνωσε ένα μεγάλο τάγμα στη Σκανδιναβία, είδε έκπληκτος, την ώρα των επικλήσεων στις αρχαγγελικές δυνάμεις, φωτεινές δέσμες να κατέρχονται από τον ουρανό.
Στην πρωτεύουσα μας πάλι, ένας άλλος συνεργάτης μου, εργαζόμενος πάνω στις ιδιότητες της μαγικής σφαίρας, κάλεσε –με βάση τα τυπικά που παρουσιάζω στο βιβλίο μου σε συνδυασμό με δικές του μεθόδους– τον Κθούλου, με αποτέλεσμα να προκαλέσει μια σειρά από περίεργα φαινόμενα που κατέκλυσαν το δωμάτιο!
Τι μπορούν να σημαίνουν όλα αυτά; Πρόκειται για υπερβολές και ψέματα; Για φαντάσματα του νου και ανόητες δεισιδαιμονίες που υποκεινεί η διεθνής κρίση; Ή μήπως είναι όλα σημάδια μιας νέας έντονης και παγκοσμίου κλίμακας, παραδοξολογικής κινητικότητας;
Είναι γεγονός πως φαινόμενα όπως τα παραπάνω είναι δύσκολο να τα πιστέψει κανείς, πρέπει όμως να κρύβουν ένα ποσοστό αλήθειας! Δεν σας κρύβω πάντως πως τελευταία αρχειοθετώ στις προσωπικές μου σημειώσεις ολοένα και περισσότερα παράδοξα φαινόμενα.
Οι κοινωνιολόγοι υποστηρίζουν πως η νέα αυτή έξαρση σχετίζεται με την παγκόσμια υπαρξιακή κρίση που έχει φέρει η γενικότερη ατμόσφαιρα αμφισβήτησης του συστήματος. Μπορεί λοιπόν για κάποιες περιπτώσεις να είναι αυτή η απάντηση.
Το θέμα είναι όμως, πώς δυσεξήγητα φαινόμενα συμβαίνουν πραγματικά! Δεν τυγχάνουν στους λίγους εκλεκτούς, ούτε μακριά σε ξένους τόπους, αλλά στους απλούς ανθρώπους της διπλανής πόρτας.
Και αυτό είναι αξιόλογο, διότι είναι λάθος να αντιμετωπίζουμε το παράξενο σαν τη διαφυγή των ονειροπόλων ή σαν την εξαίρεση της «φυσιολογικής» ζωής, αλλά ως μια πραγματικότητα στην οποία μπορούμε όλοι να συμμετέχουμε.
Σημείωση: το παραπάνω κείμενο είναι το editorial από το mystery τ. 56 (Δεκέμβριος, 2009)

5 comments:

Anonymous said...

Να σας πω κι άλλες "υπερβολές και ψέματα"; Με τυχαία σειρά και όχι χρονολογικά βέβαια, άλλωστε ο χρόνος είναι "υπερβολή και ψέμα". ΠΡΟΣΟΧΗ, δεν πρόκειται για ονειρικά περιστατικά (αν και θα τα σεβόμασταν εξίσου). Τρεις νεαρές γυναίκες με μαύρα μακριά μαλλιά και στολές κολεγίου μπαίνουν σε ένα σπίτι σε μια πόλη στη Μακεδονία. Προτρέπουν τους ενήλικες να φύγουν και θα φυλάξουν οι τρεις τους τα δύο αγοράκια. Κανείς δεν αναρωτιέται πώς βρέθηκαν εκεί μέσα. Οι νεαρές δίνουν μια χούφτα πολύ μικρά μήλα στους ενήλικες, αυτοί (δύο γυναίκες και δύο άντρες) τα παίρνουν και φεύγουν. Στο δρόμο, τρώγοντας τα μήλα, ΜΟΝΟΝ ΤΟΤΕ, σκέφτονται ότι αυτό που συνέβει είναι παράλογο. Γυρνούν στο σπίτι. Βρίσκουν τα αγόρια να παίζουν, χωρίς να θυμούνται τίποτα για τις κοπέλες.
Μία γυναίκα γύρω στα 40 κολυμπάει σε θάλασσα του Κορινθιακού. Βρίσκεται σε μία στεριά όπου είναι ξαπλωμένοι και άλλοι άνθρωποι. Είναι ελαφρά συγχυσμένη, αλλά ξύπνια. Την παίρνουν από το χέρι και την οδηγούν σε ένα μπαρ. Η ατμόσφαιρα δεν της αρέσει, φεύγει. Βρίσκεται αυτόματα στην κανονική παραλία. ΠΑΛΙ ΠΡΟΣΟΧΗ: Την ρωτάνε οι άλλοι πού είχε πάει. Δεν την είδαν όμως να φεύγει, ούτε να έρχεται.Θέλω να πω, δεν είχε παραίσθηση, έλειπε το φυσικό της σώμα.
Μία οικογένεια μετακομίζει σε μια μικρή επαρχιακή πόλη. Η γυναίκα πηγαίνει σε ένα μπακάλικο, που το έχουν δύο νέοι άνθρωποι, ζευγάρι, πολύ φιλικοί. Την ρωτάνε τα πάντα για τα παιδιά, πώς αποφάσισε να μετακομίσει, πώς είναι η ζωή της. Φιλική κουβεντούλα. Την επόμενη μέρα επισκέπτεται πάλι το μαγαζί, γιατί της άρεσε το ζευγάρι, θέλει να γίνει πελάτισσα. Το μαγαζί είναι σκονισμένο, ενοικιάζεται εδώ κι ένα χρόνο, κανείς δε γνωρίζει το ζευγάρι. Επιστρέφει σπίτι της και κοιτάζει τα, πολύ πραγματικά, ψώνια της στο ψυγείο.
Το ομορφότερο. Ένα ζευγάρι στην Αθήνα συζητάνε στο σαλόνι τους. Ευτυχώς για την αληθοφάνεια του πράγματος, είναι σκληρά ορθολογιστές και γελάνε με τους αλαφροΐσκιωτους. Ξαφνικά ένα φασματικό αλογάκι, φωτεινό, γύρω στους 30 πόντους ύψος, καλπάζει μέσα στο δωμάτιο. Εξαφανίζεται επίσης ξαφνικά. Μου άρεσε να τους ακούω να το διηγούνται. Τόσο έκπληκτοι, τόσο αποσταθεροποιημένοι...

Γιώργος Ιωαννίδης said...

Πολύ ενδιαφέρουσες εμπειρίες! Έχετε συγκεντρώσει και άλλες;

Anonymous said...

Πολλές...Ευχαρίστως τις μοιράζομαι αυτόν τον καιρό.

Γιώργος Ιωαννίδης said...

Θα με ενδιέφερε πολύ! Αν θέλετε επικοινωνήστε μαζί μου στο προσωπικό μου mail arpokratis@yahoo.com

Anonymous said...

Θα σας στείλω ένα mail με επισύναψη σε λίγο.

Post a Comment

Αγαπητέ επισκέπτη, άφησε εδώ το μήνυμα σου, μα να θυμάσαι, σχόλια που δεν αρμόζουν στο ημερολόγιο θα αφεθούν στην λήθη του κυβερνοχώρου!

Copyright 2009 | Based on a FoolBlogger's template, designed by Ophelia Nicholson.
The initial design was modified by Nikolaos Koumartzis for meta-δίκτυο and Hellenic Society of Metaphysics.