H Καμπάλα των Μεγάλων Παλαιών

Author: Γιώργος Ιωαννίδης / Labels:

6 Ιανουαρίου 2009: Μελετώντας τις τελευταίες μέρες ξανά τις σημειώσεις μου για το Necronomicon Compendium, κατέληξα σε ορισμένα συμπεράσματα τα οποία θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας…
Ακριβώς όπως μπορεί να συνταχθεί ένα Κλιφωθικό Δέντρο για τους Μεγάλους Παλαιούς, αντίστοιχα μπορούμε να σχηματίσουμε ένα Σεφιρωθικό Δέντρο με τους Πρεσβύτερους Θεούς. Οι αναλογίες όμως –τόσο με την Καμπάλα όσο και με την οντολογική πραγματικότητα– είναι όχι μόνο πλασματική αλλά και υποκειμενική!
Κάπως έτσι όμως, μπορούμε να φτιάξουμε ένα νέο πρακτικό μεταφυσικό σύστημα κοσμολογίας συνδυάζοντας την Καμπάλα, τον Γνωστικισμό, την Ψυχολογία του Βάθους και την Παραψυχολογία του Κοσμικού Αστείου! Η εποχή μας άλλωστε αποζητά νέα μοντέλα μακριά από τα οντολογικά στεγανά του Χριστιανισμού!
Δεν ξέρω βέβαια το κατά πόσο η Μυθολογία Κθούλου και ο Λαβκραφτικός Σατανισμός θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μελλοντική πάγια θρησκεία, κυρίως διότι αποτελεί μια ιερή γεωμετρία του τρόμου, δηλαδή αφορά μόνο ένα κομμάτι της συμπαντικής πραγματικότητας. Είναι όμως, ένα μετά-γριμοριακό μοντέλο και ασφαλώς προσθέτει το δικό του λιθαράκι στο μονοπάτι της υπαρξιστικής αναζήτησης του ανθρώπου!!

0 comments:

Post a Comment

Αγαπητέ επισκέπτη, άφησε εδώ το μήνυμα σου, μα να θυμάσαι, σχόλια που δεν αρμόζουν στο ημερολόγιο θα αφεθούν στην λήθη του κυβερνοχώρου!

Copyright 2009 | Based on a FoolBlogger's template, designed by Ophelia Nicholson.
The initial design was modified by Nikolaos Koumartzis for meta-δίκτυο and Hellenic Society of Metaphysics.