Confessiones

Author: Γιώργος Ιωαννίδης / Labels:

29 Δεκεμβρίου: Πίσω στην Ελλάδα λοιπόν σήμερα, μετά από ένα σύντομο αλλά χορταστικό ταξίδι στην παραμυθένια πρωτεύουσα της Τσεχίας, την Πράγα! Αναμφίβολα το μέρος είναι εκπληκτικό, και αρκετά πλούσιο από μπαρόκ και γοτθικά αριστουργήματα. Δυστυχώς όμως το αλχημικό κεφάλαιο της πόλης είναι κατά πολύ περιορισμένο! Η περίφημη Οδός των Αλχημιστών έχει είσοδο 10e. για να περιηγηθείς λίγα μέτρα μονάχα σ’ ένα σοκάκι που δεν έχει τίποτε άλλο από τουριστικά μαγαζιά! Οι ίδιοι οι Τσέχοι μάλιστα αποκαλούν τον Ροδόλφο «τρελό αυτοκράτορα!» Ίσως το πιο μυστηριακό κομμάτι της πόλης είναι η εκκλησία του Άγιου Νικόλα στην κεντρική πλατεία, αλλά και οι εβραϊκές συναγωγές (ιδιαίτερα ο πρώτος όροφος του ιουδαϊκού μουσείου που είναι αφιερωμένος στο θρησκευτικό στοιχείο).
Όσοι επιλέξετε πάντως την Πράγα για τον επόμενο ταξιδιωτικό σας προορισμό, αναζητήστε οπωσδήποτε την σειρά βιβλίων Esoteric Prague (υπόψιν, τα εν λόγω βιβλία πουλιούνται μονάχα στην Πράγα και στο βιβλιοπωλείο Atlantis στο Λονδίνου, πουθενά αλλού στον κόσμο!). Οι εν λόγω οδηγοί καταγράφουν όλα όσα θέλει να μάθει ο σύγχρονος παράξενος ταξιδιώτης, και ιδιαίτερα ο άνθρωπος του μυστηρίου!

0 comments:

Post a Comment

Αγαπητέ επισκέπτη, άφησε εδώ το μήνυμα σου, μα να θυμάσαι, σχόλια που δεν αρμόζουν στο ημερολόγιο θα αφεθούν στην λήθη του κυβερνοχώρου!

Copyright 2009 | Based on a FoolBlogger's template, designed by Ophelia Nicholson.
The initial design was modified by Nikolaos Koumartzis for meta-δίκτυο and Hellenic Society of Metaphysics.