Confessiones

Author: Γιώργος Ιωαννίδης / Labels:

13 Μαίου: Έμεινα παγιδευμένος όλη μέρα σήμερα στο σπίτι κάτω από την σκιά που ρίχνει η βιβλιοθήκη μου, διαβάζοντας, το ένα μετά το άλλο έργα για την καταποντισμένη Ατλαντίδα, τις προσπάθειες του Νίκολα Ρέριχ να ανακαλύψει την μυστική Σαμπάλα, και τον «καταραμένο» Χιου Κόνγουαιη ο οποίος αν και βρέθηκε στην τρανή Σάγκρι-Λα, έχασε τον δρόμο της επιστροφής!
Τόποι και κόσμοι μυθικοί όπως οι παραπάνω υπάρχουν άπειροι στην μυθιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού, η R’lyeh είναι μια από αυτές, και όπως είπε ο φίλος μου Γιάννης Σπυρόπουλος στην ομιλία του πριν λίγες μέρες για την Αρκαδική Αδελφότητα, όλες αυτές οι ονειρικές πολιτείες της ουτοπίας είναι διαφορετικές καταστάσεις της συνειδητότητας μας, ένας κόσμος μέσα στον δικό μας κόσμο.
Όλη μέρα σήμερα έμεινα σπίτι να μελετώ κείμενα, σχόλια και σελίδες ατελείωτες για το μυστικό κέντρο του κόσμου. Ο Λάο Τσε έγραψε κάποτε πως δίχως ο σοφός να βγει από το σπίτι του, μπορεί να ταξιδέψει παντού. Δίχως ο Μέγας Κθούλου να βγει από την βυθισμένη μητρόπολη, αγγίζει τα βαθύτερα στοιχεία του εαυτού μας, οικοδομώντας τους πρώτους διαύλους για να ακούσουμε την μουσική φλογέρα του τυφλού θεού!
Τα όνειρα είναι οι πύλες για το Ασυνείδητο, και ο κυβερνήτης τους είναι ο Κθούλου και οι αβυσαίοι του. Όντα αρχετυπικά – έννοιες αρχετυπικές.
Συνάντησα πρόσφατα έναν νεαρό goth-chaotic self-proclaimed μάγο από το Λίβανο που έχοντας διαβάσει το Νεκρονομικόν του Σίμωνα, απαρνήθηκε τον Ισλαμισμό, και όλο ενθουσιασμό μου εξηγούσε πως πρέπει να επικαλούμαστε τους Παλαιούς ώστε να απομυζήσουμε την ενέργεια τους και στη συνέχεια να τους υπερνικήσουμε!!
Μα πως ένα μυρμήγκι μπορεί να τραφεί από έναν ζωντανό θεό; Ο ύστατος στόχος της μαγεία πρέπει να είναι η συμ-πάθεια, η αποδοχή και η φώτιση. Και κάπως έτσι να γίνουμε όπως και αυτοί. Δεν είναι α-δύνατο! Άλλωστε, κάθε άνδρας και κάθε γυναίκα είναι ένα αστέρι – είμαστε συντονισμένοι με τα αστέρια του ουρανού, και τα αστέρια είναι τα παλάτια των θεών. Όταν τα άστρα θα βρίσκονται στην σωστή τους θέση, ο Μέγας Κθούλου θα επιστρέψει από τα βάθη του ωκεανού. Η γεωμετρία του σύμπαντος βρίσκει την ορατή της έκφραση στην ζωή μας και το ασυνείδητο μας είναι μια γέφυρα που μας παντρεύει με κάθε μυστική γωνία της κοσμικής ύπαρξης! Κουβέντες αλληγορικές ή λόγια μυστικιστικά; Εσείς αποφασίστε!
Απέκτησα σήμερα (επιτέλους) ένα από τα σπάνια τεύχη του Starfire, στα περιεχόμενα του συνάντησα ένα εκτεταμένο άρθρο για την Πύλη του Lam. Μερικές σελίδες πιο πέρα, βρήκα μια παράξενη εικόνα από τον Αϊβάζ-Νυαρλαθοτέπ-Μπαφομέτ. Ίσως την βάλω στο επόμενο βιβλίο μου!
Μόλις τελείωσα (με την πολύτιμη βοήθεια του Αλέξανδρου) την επιμέλεια από το νέο βιβλίο που θα κυκλοφορήσει το Ixaxaar μόλις σε 677 αντίτυπα. Πρόκειται για το Πανπαράδοξο, ένα πραγματικά περίεργο βιβλίο που καταδεικνύει τα μυστήρια της Χαοτικής Μαγείας στην λατρεία και την μυθολογία του Πάνα (προσέξτε επίσης πως στην ελληνική γεματρία, οι λέξεις Χαός και Εν το Παν δίνουν 7!). Ήταν μεγάλη μου τιμή να μου προτείνουν να επιμεληθώ το ελληνικό κείμενο. Ανυπομονώ για την έκδοση του… δεν υπάρχει όμως λόγος για βιασύνες! Ο χρόνος είναι μια κατάσταση του νου, πέρασμα από διαδοχικές πύλες.

0 comments:

Post a Comment

Αγαπητέ επισκέπτη, άφησε εδώ το μήνυμα σου, μα να θυμάσαι, σχόλια που δεν αρμόζουν στο ημερολόγιο θα αφεθούν στην λήθη του κυβερνοχώρου!

Copyright 2009 | Based on a FoolBlogger's template, designed by Ophelia Nicholson.
The initial design was modified by Nikolaos Koumartzis for meta-δίκτυο and Hellenic Society of Metaphysics.