Confessiones

Author: Γιώργος Ιωαννίδης / Labels:

13 Ιουνίου: Με απασχόλησε αρκετά το τελευταίο διάστημα το ξεκίνημα μιας νέας στήλης στο περιοδικό με τίτλο Ο Λαβύρινθος του Ψυχοναύτη (βασισμένο σε μια ιδέα του Steve Willner). Επέλεξα τελικά να ακυρώσω τα αρχικά μου σχέδια καθότι δεν γνωρίζω το κατά πόσο οι αναγνώστες επιθυμούν ή όχι μια τέτοια οπτική στο mystery! Από την άλλη, δεν θέλω να συγκριθώ αρνητικά με άλλους συγγραφείς που χρησιμοποιώντας ψευδώνυμα δημοσιεύουν χαοτικές περιηγήσεις στην διάσταση της Αποφένειας!
Κάπως έτσι, αποφάσισα για την ώρα, να συνεχίσω την δημοσίευση αποσπασμάτων από τις έρευνες μου στον παραπάνω τομέα σε κάποια από τα editorial του περιοδικού και φυσικά εδώ, στο προσωπικό μου Blog.
Στην συνέχεια θα ήθελα να αναφερθώ σε περισσότερο μαγικά/λαβκραφτικά ζητήματα, όμως, αξίζει πιστεύω να δείτε αυτό το βίντεο που παρουσιάστηκε στην Ε3 2009 της Microsoft.
Οι τεχνολογικές εξελίξεις είναι ραγδαίες, και αναμφίβολα σε σύντομο χρονικό διάστημα, η αλληλοεπίδραση του ανθρώπινου είδους δεν θα συμβαίνει μονάχα απέναντι σε άλλα οργανικά ενσυνείδητα όντα (όπως τώρα) ή με τον αόρατο κόσμο των πνευμάτων (όπως σαμάνοι και αλαφροΐσκιωτοι κάνουν χιλιετίες τώρα) αλλά και με υψηλής δυναμικής τεχνητές μορφές νοημοσύνης!! Αναλογιστείτε τότε, την ποιότητα των αλλαγών που θα πρέπει να πραγματοποιήσει ο άνθρωπος στον γνωστικό τομέα της ζωής του. Οι κώδικες επικοινωνίες θα εμπλουτιστούν με καινούργιες λέξεις που θα γεννήσουν περισσότερες νέες ιδέες και κατά επέκταση, θα μεταμορφώσουν τμηματικά τον κόσμο μας! Μια νέα εποχή αντιληπτικότητας ανατέλλει…
Μονάχα μια σημείωση για τους λάτρεις των νοημόνων συμπτώσεων: ο χαρακτήρας του μικρού αγοριού ονομάζεται Milo που είναι συντετμημένη λέξη του Μιχαήλ που σημαίνει «αυτός που είναι όμοιος του Θεού».
Άραγε, μπορεί να υπάρξει μια εποχή όπου οι εικονικοί πρωτόπλαστοι θα λατρέψουν τα βιολογικά όντα που τους προγραμμάτισαν; Ή μήπως αυτό είχε συμβεί ήδη;
Μα ας επιστρέψουμε λίγο σε πιο «απτά» θέματα… Οι καλοί μου φίλοι Φίλιππος Αιβαζής και Αλέξανδρος Γιαννακός μου υπέδειξαν αυτό το αρκετά ενδιαφέρων site. Πρόκειται για ένα λεξαριθμικό πρόγραμμα αρκετά χρήσιμο για τους μελετητές της Ελληνικής καμπάλα.
Με ιδιαίτερη χαρά επίσης, ενημερώθηκα πως τον φετινό Οκτώβριο θα κυκλοφορήσει για πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία το περίφημο Κόκκινο Βιβλίο του μεγάλου ψυχαναλυτή και πνευματικού μου μέντορα, Carl G. Jung. Για περισσότερες πληροφορίες για το μείζον εκδοτικό αυτό γεγονός, μπορείτε να δείτε εδώ.
Επίσης, κάποιος αναγνώστης μου επισήμανε την ύπαρξη αυτής της ιστοσελίδας. Πρόκειται για μια ακόμη (μα τον Κθούλου, έχω χάσει τον λογαριασμό!) μεταφορά του Λαβκραφτικού σύμπαντος στην 9 τέχνη.
Εντόπισα πριν λίγες μέρες αυτό τον Πολωνικό ιστότοπο και ομολογώ πως ντράπηκα για την ελληνική εκδοτική σκηνή! Προσωπικά αγανακτώ όταν βλέπω στα εγχώρια βιβλιοπωλεία τα εβδομαδιαία τσουνάμια από επιδερμικά μυθιστορήματα και μελέτες επαναλαμβανόμενης θεματολογίας. Τα τελευταία χρόνια διαβάζω σχεδόν αποκλειστικά αγγλόφωνα βιβλία και προσπαθώ με κάθε ευκαιρία να κάνω γνωστή στην χώρα μας φρέσκια βιβλιογραφία και θεματικές. Ας ελπίσουμε πως η υπάρχουσα οικονομική κρίση θα προκαλέσει ένα κύμα ανανέωσης διαφορετικά, η επανάληψη των ιδεών μας διατηρεί σε περίεργες νοητικές δίνες!
Σ’ αυτό το site τώρα, μπορείτε να ακούσετε μια πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα ανάμεσα σε τρεις συγγραφείς σχετικά πάντα με τον Λάβκραφτ και την μαγεία. Αν και θέλω να τονίσω ξανά πως ο HPL ΔΕΝ ενδιαφερόταν για την πρακτική μαγεία, όπως αναφέρετε στον διάλογο, απλά χρησιμοποιούσε την μαγεία στις ιστορίες του για να προσδώσει το στοιχείο του άλογου τρόμου και τίποτα παραπάνω!
Τέλος, αξίζει να επισημάνω την προσοχή σας στην επερχόμενη κυκλοφορία του καινούργιου τεύχους του περιοδικού Starfire (μέχρι το τέλος του έτους), αλλά και την σκληρόδετη έκδοση του βιβλιοπεριοδικού Howlings, που ανάμεσα στα αλλά περιέχει ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο (Liber 231) για το Κλιφωθικό Δέντρο…

0 comments:

Post a Comment

Αγαπητέ επισκέπτη, άφησε εδώ το μήνυμα σου, μα να θυμάσαι, σχόλια που δεν αρμόζουν στο ημερολόγιο θα αφεθούν στην λήθη του κυβερνοχώρου!

Copyright 2009 | Based on a FoolBlogger's template, designed by Ophelia Nicholson.
The initial design was modified by Nikolaos Koumartzis for meta-δίκτυο and Hellenic Society of Metaphysics.