Confessiones

Author: Γιώργος Ιωαννίδης / Labels:

22 Ιανουαρίου: Ο φόρτος εργασίας της τελευταίας περιόδου ήταν αρκετός ώστε να με κρατήσει μακριά από τακτικές ενημερώσεις. Παρόλ’ αυτά, λίγο οι εκρηκτικές εξελίξεις στο περιοδικό (με την αποκάλυψη της αληθινής Ομάδας Ε), αλλά και οι προσωπικές μου εργασίες πάνω στην μαγεία του Νεκρονομικόν, με οδήγησαν σε ορισμένα πολύ εντυπωσιακά μονοπάτια.
Την περίοδο αυτή μελετάω το βιβλίο του Peter Levenda (ο αληθινός Σίμωνας) Stairway to Heaven (2008) όπου παρουσιάζετε ανάμεσα στα άλλα, το εβραϊκό σύστημα της merkavah, το πέρασμα δηλαδή από 7 επίπεδα που καταλήγουν στο θρόνο του Θεού. Συνειδητοποιώ έτσι πως το μαγικό σύστημα που παρουσιάζει ο Donald Tyson στο Grimoire of the Necronomicon (2008), είναι σημαντικά όμοιο με αυτό του Ιουδαϊκού μυστικισμού. Μένει τώρα να προμηθευτώ τις απαραίτητες εξειδικευμένες μελέτες για να συγκρίνω καλύτερα τα δυο αυτά συστήματα.
Την ίδια στιγμή με προβληματίζει πολύ το γιατί ο Kenneth Grant αλλά και ο Alan Moore παρουσιάζουν της καμπαλιστικές αντιστοιχίες των Μεγάλων Παλαιών με τα Σεφιρώθ και όχι με τα Κλιφώθ όπως θα ήταν λογικό, από την στιγμή που εκπροσωπούν δαιμονικά σύμβολα πραγματικών αρνητικών κοσμικών δυνάμεων.
Σε προσωπικό διάλογο που είχα με τον Thomas Karlsson από το Dragon Rouge, με παρέπεμψε στην μελέτη του Simo Parpola, The Assyrian Tree of Life: Tracing the Origins of Jewish Monotheism and Greek Philosophy που δημοσιεύτηκε στο Journal of Near Eastern Studies, Vol. 52 No. 3, pp. 161-208, 1993.
Στην πορεία της αναζήτησης μου, βρήκα επίσης εδώ και αυτό το εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο: Assyrian Prophecies, The Assyrian Tree, And The Mesopotamian Origins Of Jewish Monotheism, Greek Philosophy, Christian Theology, Gnosticism, And Much More.
Σύμφωνα τώρα με την εργασία του καθηγητή Parpola, η προέλευση του Δέντρου της Ζωής μπορεί να είναι μεσοποταμιακή, και ως εκ τούτου, να είναι δυνατόν να γίνουν αντιστοιχίες ανάμεσα στους θεούς και τους δαίμονες της Βαβυλώνας με τις εκάστοτε σεφίρες. Για παράδειγμα Tiphareth-Ισθάρ, Yesod-Νεργκάλ, Kether-Ανού κ.ο.κ
Αν ισχύει κάτι τέτοιο, ίσως να μην ήταν λάθος να προβούμε σε μια περισσότερο «έγκυρη» και εφαρμόσιμη τοποθέτηση των Παλαιών στο καμπαλιστικό Δέντρο!
Πάντως, διατηρώ ακόμη κάποιες επιφυλάξεις καθότι, οι Μεγάλοι Παλαιοί εκφράζουν χαοτικές δυνάμεις. Πως γίνεται συνεπώς να θέσεις τάξη στην αναρχία των εξωδιαστατικών δυνάμεων;
Όπως και να έχει, τόσο το σύστημα του αστρικού περάσματος, όσο και η καμπαλιστική αντιστοιχία εμπεριέχουν το ζήτημα της Ανόδου (ascent)! Αυτό σημαίνει πως ο τριπλός διαχωρισμός που έθεσα στο βιβλίο μου (σελ. 217-218) για την πρακτική του Λαβκραφτικού Σατανισμού είναι περισσότερο από σωστός!
Αναμφίβολα λοιπόν, και μάλλον αντίθετα από τις αρχικές μου υποθέσεις, στο επόμενο μου βιβλίο Necronomicon Compendium, θα ασχοληθώ ακόμη πιο βαθιά στο ζήτημα του Αστρικού Περάσματος… μέχρι το μονοπάτι για τον Θρόνο του Μαύρου Θεού!

0 comments:

Post a Comment

Αγαπητέ επισκέπτη, άφησε εδώ το μήνυμα σου, μα να θυμάσαι, σχόλια που δεν αρμόζουν στο ημερολόγιο θα αφεθούν στην λήθη του κυβερνοχώρου!

Copyright 2009 | Based on a FoolBlogger's template, designed by Ophelia Nicholson.
The initial design was modified by Nikolaos Koumartzis for meta-δίκτυο and Hellenic Society of Metaphysics.