Επιστροφή από Λέσβο!

Author: Γιώργος Ιωαννίδης / Labels:

22 Αυγούστου: Η περίοδος παρουσίας μας στο όμορφο νησί της Λέσβου ολοκληρώθηκε. Πρόκειται ίσως για μια από τις πιο παράξενες διακοπές που έχω κάνει καθότι ένα σημαντικό κομμάτι του χρόνου μου ήταν αφιερωμένο στην μελέτη για το Νεκρονομικόν! Κάπως έτσι, ασχολήθηκα με το πρόβλημα του αστρικού διπλού στο σύστημα της Μέρκαβα, με τις αδυναμίες στην θεωρία για το Ασσυριακό Δέντρο της Ζωής και τις πιθανές του αναλογίες με το Καμπαλιστικό Δέντρο, και με μια σειρά ακόμη βιβλίων που καταπιάνονται με την θεωρία του Αόρατου Πολέμου από τον Αρχαίο Εχθρό (δαιμονοποιημένα UFOs + Μυθολογία Κθούλου + Καστανέντα + Αποκρυφιστικά Stargates = μια κοσμικών διαστάσεων παράμετρος του Φαινομένου των Σκιών).
Ας επιστρέψω για λίγο στο νησί όμως: η Λέσβος διακρίνεται για τα δεκάδες παλιά εκκλησάκια και τους ναούς της που είναι φορτωμένα από περίεργες και θαυματουργές (;) εικόνες. Η μεγαλύτερη θλίψη μου ήρθε όταν στο γνωστό εκκλησάκι στη Σκάλα Συκαμιάς όπου φυλάσσετε η περίφημη λαϊκότροπη εικόνα της Παναγιάς Γοργόνας, η εικόνα κλάπηκε από αγνώστους ακριβώς δυο βδομάδες πριν την επίσκεψη μας! Η μορφή της στολίζει το εξώφυλλο από το ομότιτλο μυθιστόρημα του μεγάλου λογοτέχνη μας Στρατή Μυριβήλη, ενώ γνωρίζω τουλάχιστον μια ακόμη εικόνα με το ίδιο θέμα – βρίσκεται ξανά στο ίδιο νησί, στο Μοναστήρι στο Περιβόλι Λέσβου, φτιαγμένη τον 16ο αιώνα. Και οι δυο αποτελούν άρτια πειστήρια πως στην συνείδηση του απλού Έλληνα, οι φιγούρες της Νέας Θρησκείας οφείλουν να μετατρέπονται σε σύμβολα μέσω παράδοξων προσμίξεων με παγανιστικές εικονογραφίες δύναμης.
Ένας διαφορετικός ναός τώρα που κέρδισε την προσοχή μου, ήταν αναμφίβολα το μικρό εκκλησάκι των Αγίων Ακίνδυνων δίπλα ακριβώς στον μεγαλοπρεπή Άγιο Θεράποντα στο κέντρο της Μυτιλήνης.
Πρόκειται ασφαλώς για σύγχρονη κατασκευή το εσωτερικό του οποίου όμως θα μπορούσε κάλλιστα να έχει οικοδομηθεί από έναν γνώστη των εσωτερικών μαγικών τεχνών καθότι οι διαστάσεις του χώρου και κυρίως, οι 4 αρχάγγελοι που βρίσκονται ζωγραφισμένοι στις 4 γωνίες, κάνουν το μέρος ιδανικό για γριμοριακές επικλητικές τελετές!
Τέλος μου έκανε θερμή εντύπωση τα τουριστομάγαζα που ξεφύτρωναν έξω από τα μοναστήρια (ήταν ένα θέαμα που είχα καιρώ να δω και μάλλον ευτυχώς είχα λησμονήσει), όπως και τα εμπορικά περίπτερα με τα εγκεκριμένα από την μητρόπολη αγαθά (!) που μπορούσαν να πωληθούν στους επισκέπτες. Είναι πραγματικά τόσο υποκριτικό αυτοί που κατηγορούν τους παραδοσιακούς μάγους και τις τεχνικές τους, να πουλάνε πλαστικά μπουκαλάκια με διαβασμένο νερό, βαμβάκια ποτισμένα σε αγίασμα, και δεκάδες άλλα μικροαντικείμενα που θυμίζουν κάθε άλλο occult shop!
Ίσως κάποιος θα πρέπει να τους θυμίσει το χωρίο 21: 12-13 από τον Ματθαίο…


0 comments:

Post a Comment

Αγαπητέ επισκέπτη, άφησε εδώ το μήνυμα σου, μα να θυμάσαι, σχόλια που δεν αρμόζουν στο ημερολόγιο θα αφεθούν στην λήθη του κυβερνοχώρου!

Copyright 2009 | Based on a FoolBlogger's template, designed by Ophelia Nicholson.
The initial design was modified by Nikolaos Koumartzis for meta-δίκτυο and Hellenic Society of Metaphysics.