Το Τάγμα του Νεκρονομικόν

Author: Γιώργος Ιωαννίδης / Labels:

4 Ιουλίου: H προσωπική μου έρευνα για τα μυστήρια του Νεκρονομικόν δεν σταμάτησαν με την έκδοση του βιβλίου μου. Αντιθέτως! Μέχρι σήμερα, έχω επεκτείνει τις αναζητήσεις μου σε ακόμη περισσότερους τομείς, βρίσκοντας εντυπωσιακά ζητήματα τα οποία και θα παραθέσω στο επόμενο έργο μου.
Ένα από αυτά, ήταν η ανακάλυψη ενός μικρού τάγματος στην Αμερική, το Order of the Necronomicon. Η εν λόγω μαγική αδελφότητα ασχολείται αποκλειστικά, πρακτικά και με σοβαρό τρόπο με το Νεκρονομικόν του Σίμωνα, και πολύ πρόσφατα είχα την ευτυχία να συνομιλήσω με τον αρχιερέα του Τάγματος, κάποιον Edunpanna, ο οποίος και δέχτηκε να απαντήσει σε μια σειρά από ερωτήσεις σχετικά πάντα με την δράση και την φιλοσοφία του OoN.
Μιλώντας αρχικά για τον Σίμωνα, μου τονίστηκε πως όχι μόνο είναι πραγματικό πρόσωπο, αλλά και πως δεν είναι ο Peter Levenda ο οποίος, ναι μεν έχει ασχοληθεί με το editing το βιβλίου, αλλά δεν το κατασκεύασε ο ίδιος!
Μάλιστα, οι υπεύθυνοι του ΟοΝ συνομιλούσαν με τον Σίμωνα, τουλάχιστον μέχρι και την εποχή που κυκλοφόρησε το Gates of the Necronomicon (2006).
Το τάγμα αυτό καθέ αυτό, ιδρύθηκε πριν περίπου 4 χρόνια. Έχει ως έδρα του την Νέα Υόρκη, και αποτελείτε από 20 ενεργά μέλη και μερικές δεκάδες ακόμη άτομα που όμως δεν συμμετέχουν στα rituals, δείγμα των οποίων μπορείτε να δείτε εδώ.
Οι ίδιοι πιστεύουν στην οντολογικοί ύπαρξη των Μεγάλων Παλαιών, επισημαίνουν όμως πως προσεγγίζουν το ρεύμα του Νεκρονομικόν αποκλειστικά μέσω της Μεσοποταμιακής θεολογίας. Αντίθετα δηλαδή με το δικό μου μεταφυσικό σχήμα, δεν είναι ο Αζαθώθ η αρχή και το τέλος των πραγμάτων, αλλά ο Πρεσβύτερος Θεός Enki.
Και για να γνωρίσουν καλύτερα τα μυστικά αυτών των δυνάμεων, τελούνε ποικίλες μορφές μαγείας που διδάσκουν στα μέλη, σύμφωνα με τους βαθμούς μύησης. Δυστυχώς δεν ήθελε να μου αποκαλύψει το ιεραρχικό τους σύστημα. Αυτό που μου είπε όμως είναι πως εργάζονται σε μια μέθοδο που περιλαμβάνει 9 Πύλες + τους Ganzir, Enki και Anu.
Τέλος, ο Edunpanna μου μίλησε και για μια έντονη φιλονικία που είχε προκύψει με τον ιδρυτή του Cthulhu Cult στο παρελθόν, γεγονός που προκάλεσε ένα σύντομο μαγικό πόλεμο μεταξύ των δυο ομάδων. Δυστυχώς δεν μου προσφέρθηκαν λεπτομέρειες, αλλά μου δόθηκε η εντύπωση, πως η απάντηση του ΟοΝ ήταν ιδιαίτερα… σκληρή!


2 comments:

Anonymous said...

The golden philosophy of one group is often considered garbage by another. Leading to bumping of heads. And where magicians are concerned an inevitable battle. A chance to flex magick muscle. The clash between OON and COC was years ago. And Venger Satanis seems to have changed a bit sense then. Or at least our opinion of him. So no animosity currently resides. Our site is here http://simonnecronomicon.net/ Best Regards Edunpanna

Anonymous said...

Φανταστικο!

Post a Comment

Αγαπητέ επισκέπτη, άφησε εδώ το μήνυμα σου, μα να θυμάσαι, σχόλια που δεν αρμόζουν στο ημερολόγιο θα αφεθούν στην λήθη του κυβερνοχώρου!

Copyright 2009 | Based on a FoolBlogger's template, designed by Ophelia Nicholson.
The initial design was modified by Nikolaos Koumartzis for meta-δίκτυο and Hellenic Society of Metaphysics.