Aradia

Author: Γιώργος Ιωαννίδης / Labels:

20 Δεκεμβρίου: Επιτέλους, μετά από πολλούς μήνες μελέτης και εντατικής εργασίας έφτασε ο καιρός που θα δημοσιευτεί ένα αρκετά σημαντικό βιβλίο το οποίο είχα την τιμή να επιμεληθώ. Πρόκειται για το Aradia του λαογράφου και ερευνητή της δυτικής μαγικής παράδοσης Charles G. Leland. Το κλασσικό αυτό έργο –σε μετάφραση της αγαπημένης μου Βάγιας Ψευτάκη– έρχεται για να συμπληρώσει το αδικαιολόγητα μεγάλο κενό της ελληνικής βιβλιογραφίας όσον αφορά το ζήτημα της μαγείας.
Στην συνέχεια, σας μεταφέρω το κείμενο από το οπισθόφυλλο του βιβλίου το οποίο θα κυκλοφορήσει στα βιβλιοπωλεία της χώρας από τις εκδόσεις Αρχέτυπο τις πρώτες βδομάδες του Ιανουαρίου.

Το Βιβλίο που Γέννησε την WICCA!
Ένα μικρό παράξενο βιβλίο κυκλοφόρησε το 1899 υποστηρίζοντας πως είναι το αληθινό, μυστικό ευαγγέλιο που χρησιμοποιούν οι μάγισσες της Ιταλίας αιώνες τώρα στην προσπάθειά τους να απελευθερωθούν από το Χριστιανισμό!
Στις σελίδες του βρίσκεται η κοσμογονία των μαγισσών, πρακτικά ξόρκια, περίεργες αλληγορικές ιστορίες και ύμνοι προς την Μεγάλη Θεά – υλικό που έθεσε τις βάσεις της σύγχρονης θρησκείας Wicca!
Στο βιβλίο αυτό εκτός από το πρωτότυπο μαγικό κείμενο, εξετάζονται όλα τα ιστορικά στοιχεία, αναλύονται έννοιες και δίνονται απαντήσεις σ’ ένα θέμα που πολλοί σήμερα προτιμούν να αγνοούν…

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα μεταφράζεται
το ιστορικό ντοκουμέντο που παντρεύει
τον παγανισμό και τα αρχαία μυστήρια
με την σύγχρονη μαγεία και τα πιστεύω της Wicca.

0 comments:

Post a Comment

Αγαπητέ επισκέπτη, άφησε εδώ το μήνυμα σου, μα να θυμάσαι, σχόλια που δεν αρμόζουν στο ημερολόγιο θα αφεθούν στην λήθη του κυβερνοχώρου!

Copyright 2009 | Based on a FoolBlogger's template, designed by Ophelia Nicholson.
The initial design was modified by Nikolaos Koumartzis for meta-δίκτυο and Hellenic Society of Metaphysics.