Ομιλία για την Δύναμη των Συμβόλων

Author: Γιώργος Ιωαννίδης / Labels:


Μια νέα, πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου (στις 20:00) στην Αθήνα...

Πρόκειται για μια ομιλία της καλής φίλης, ιδρύτριας και διευθύντριας της Ακαδημίας Phoenix Rising Εσωτερικών Σπουδών και Δημιουργικών Τεχνών, Σάσσα Τσέϊτοου, με θέμα τα Σύμβολα, ως η Γλώσσα της Ψυχής!
«Η ψυχή δεν μπορεί να σκεφτεί χωρίς εικόνες», έγραψε κάποτε ο Αριστοτέλης, ενώ ο Πλωτίνος έλεγε ότι ο δρόμος προς τη Σοφία και την απελευθέρωση από την ύλη βρίσκεται μέσα στην συμβολική αντίληψη - την ανάπτυξη της ενεργητικής φαντασίας που «μεταφράζει» τα σύμβολα σε Γνώση.
Κατά την Αναγέννηση δε η χρήση των συμβόλων θα ανθήσει από τους αριστοτέχνες της εποχής, ενώ σε πλήθος εσωτερικών παραδόσεων παρατηρούμε ότι ανέκαθεν συνοδεύονται από αλληγορικές και συμβολικές εικόνες και εμβλήματα.
Η ομιλία της κ. Τσέϊτοου λοιπόν ιχνηλατεί τις θεωρίες της ψυχής μέσα από τους αιώνες, εστιάζοντας στη σημασία και τη χρήση εικόνων και συμβόλων ως ενδιάμεσος για την εσωτερική αφύπνιση της ανθρώπινης ψυχής.
Η ομιλία θα συνοδευτεί με προβολή πλούσιου εικαστικού υλικού, συμπεριλαμβάνοντας έργα της ίδιας της ομιλήτριας από σειρά που φιλοτέχνησε ακολουθώντας τις Αναγεννησιακές θεωρίες για την χρήση του συμβολισμού.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Έδρα της Θεοσοφικής Εταιρείας, στην Βουκουρεστίου 25, στο Κολωνάκι. Για περισσότερες πληροφορίες, τηλεφωνήστε στο 6943-682003.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

6 comments:

Γιώργος Ιωαννίδης said...

σχόλιο από Facebook

Anna Apostolidou
Σύμβολα! Το αγαπημένο μου θέμα!
Δυστυχώς όμως είναι κλεισμένο αυτό το απόγυεμά μου. Αναρωτιέμαι αν θα είναι διαθέσιμη η ομιλία σε άλλη μορφή (κείμενο, CD κλπ).

Γιώργος Ιωαννίδης said...

you have to ask Sasha for that!

Γιώργος Ιωαννίδης said...

σχόλιο από Facebook

Spyros Stabolas
Τι είναι η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου; Ένα ακόμα καταναλωτικό κόλπο. Ο ερωτευμένος γιορτάζει κάθε μέρα.

Γιώργος Ιωαννίδης said...

Είναι στο χέρι του κάθε ερωτευμένου αν θα γιορτάσει σήμερα απλά καταναλώνοντας ή εκφράζοντας τα συναισθήματα του!

Γιώργος Ιωαννίδης said...

σχόλιο από Facebook

Spyros Stabolas
Σχετικό. Αν δεν υπάρχει συναίσθημα, δεν γίνεται τίποτα. Μόνο άσκοπες αναμνήσεις δημιουργούνται τις περισσότερες φορές για τις οποίες μπορεί να μετανιώσεις στο μέλλον καθώς θα είσαι με ένα ταίρι που αξίζει και σου ταιριάζει.

Γιώργος Ιωαννίδης said...

σχόλιο από Facebook

Michael Philippou
Parola auta, tha mporouse na einai mia mera opou tha ktistoun omorfes anamniseis, oxi gt to epibalei i mera alla gt, i energia tis ana tin ifilio einai tetoia pou enisxuei to aisthima tis agapis.

Post a Comment

Αγαπητέ επισκέπτη, άφησε εδώ το μήνυμα σου, μα να θυμάσαι, σχόλια που δεν αρμόζουν στο ημερολόγιο θα αφεθούν στην λήθη του κυβερνοχώρου!

Copyright 2009 | Based on a FoolBlogger's template, designed by Ophelia Nicholson.
The initial design was modified by Nikolaos Koumartzis for meta-δίκτυο and Hellenic Society of Metaphysics.