Πέθανε ο Δημήτρης Κούγκουλος

Author: Γιώργος Ιωαννίδης / Labels:


29 Δεκεμβρίου: Μόλις ενημερώθηκα από τον φίλο Πάρη Τσαντέ πως άλλος ένας ερευνητής και συγγραφέας του παράξενου, έχασε σήμερα το μεσημέρι την ζωή του.
Πρόκειται για τον Δημήτρη Κούγκουλο, συγγραφέα ορισμένων μικρών αλλά αξιόλογων έργων όπως το Και τι εστί λαβύρινθος ή το Και τι εστί ψυχή (κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Έσοπτρον), αλλά έγινε περισσότερο γνωστός μέσα από το δίτομο έργο του Παντελή Γιαννουλάκη Κούφια Γη, όπου οι διεξοδικές του έρευνες για τα μυστήρια της Ελλάδας (και όχι μόνο) πλούτισαν σημαντικά τα βιβλία του τελευταίου.
Δυστυχώς δεν είχα την χαρά να συναντήσω από κοντά αυτό τον πραγματικά διαφορετικό άνθρωπο, γνώριζα όμως πως εδώ και καιρό είχε σοβαρά προβλήματα υγείας, που από ότι φαίνεται νίκησαν στην τελευταία μάχη.
Ο Δημήτρης ήταν ένας από τους «παλαιούς» που μέσα από την αφάνεια της δημοσιότητας προσπάθησε να βρει λύσεις στα μεγάλα μυστήρια του σύμπαντος.
Εύχομαι να συνεχίσει απτόητος το ταξίδι των αναζητήσεων του όπου και αν είναι τώρα...
(Σημ. η κηδεία θα πραγματοποιηθεί αύριο, στο νεκροταφείο Ζωγράφου, στις 2 το μεσημέρι)

O Αόρατος Πόλεμος των Μυστικών Εταιρειών

Author: Γιώργος Ιωαννίδης / Labels:


mystery τ. 57
Ιανουάριος 2010

ΜΑΥΡΗ ΣΤΟΑ
εναντίον

ΛΕΥΚΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ
Ο Αόρατος Πόλεμος των Μυστικών Εταιρειών
για την Παγκόσμια Εξουσία και των Έλεγχο των Συνειδήσεων μας
  • Ποια πραγματικά είναι η Μεγάλη Λευκή Αδελφότητα
  • Είναι Οδηγοί των Εθνών ή Αρχιτέκτονες του Παγκόσμιου Έλεγχου;
  • Αδελφότητες του Αντίχριστου ή Μυθικό Κατασκεύασμα;
  • Τι Συμβαίνει με τον Πόλεμο της Μαύρης με τη Λευκή Στοά;
Ένα αποκαλυπτικό αφιέρωμα με την υπογραφή του Γιώργου Ιωαννίδη.

Το Μυστήριο της Πυραμίδας του Απόλλωνα
Όλοι ξέρουμε πως οι αρχαίοι Έλληνες λάτρευαν τους θεούς τους με ανθρωπόμορφα αγάλματα. Όμως, αρχαίες μαρτυρίες μιλάνε για τη λατρεία του Απόλλωνα με την όψη πυραμίδας! Πρόκειται για αίρεση, ή μήπως ήταν μέρος ενός πανίσχυρου όπλου; Και πώς συνδέονται όλα αυτά με τον περιστρεφόμενο ναού του Επικούρειου Απόλλωνα;
Ο αρχαιολόγος μας Αλέξανδρος Γιαννακός δίνει ορισμένες πολύ περίεργες απαντήσεις.

Ποιες Δυνάμεις Σαμποτάρουν το CERN;
Το Πείραμα του Αιώνα άρχισε πάλι τον περασμένο Νοέμβριο. Οι εξελίξεις στο CERN όμως δεν ήταν και τόσο ομαλές. Έτσι, πολλοί σήμερα ρωτούν: είναι ο Μεγάλος Επιταχυντής μια πύλη για άλλες διαστάσεις; Ένα απρόσμενο όπλο ή μια επικίνδυνη μηχανή που μπορεί να διαστρεβλώσει τον Παγκόσμιο Χρόνο;
Γράφει ο Ανέστης Γεροδήμου

Συνέντευξη Δρ. Χρήστος Παϊζης
Ο διάσημος αστρολόγος-φιλόσοφος μιλάει αποκλειστικά στο mystery για τα μυστικά της αστρολογίας, τη Μεγάλη Αλλαγή του 2012 και την αρχαία Ελληνική αστρολογία.

ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ: Τελικά Υπάρχουν;
Ποιες είναι οι επιστημονικές απαντήσεις που εξηγούν τα στοιχειώματα και ποιες οι παραφυσικές αποδείξεις που τα επιβεβαιώνουν;
Μια μοναδική περιήγηση από τον Γιώργο Ιωαννίδη, γεμάτη από εμπειρίες και αυθεντικό φωτογραφικό υλικό στον παράξενο κόσμο των πνευμάτων…

8 Λόγοι Για τους Οποίους Πρέπει να Πιστεύουμε στην Ύπαρξη Εξωγήινων
Τελευταία υπάρχει αύξηση ξανά στις αναφορές για UFOs. Μήπως η ώρα της Επαφής πλησιάζει; Μπορεί! Αλλά ακόμη και αν δεν πιστεύεται στους εξωγήινους, εμείς θα σας δώσουμε 8 λόγους για να πιστέψετε πέρα από κάθε αμφιβολία!
Γράφει ο Σπύρος Κατσαντάμης

Noetic Science: Η επιστήμης της Νοητικής. Η αληθινή παραψυχολογία πίσω από το Χαμένο Σύμβολο του Dan Brown. Του Νικόλαου Κουμαρτζή

Ανθρώπινη Σεισμοδιαισθητική: Μύθος ή πραγματικότητα η ικανότητα πρόβλεψης των σεισμών; Του Γιώργου Αδαμόπουλου

Μαγικά Δαχτυλίδια: Πώς να κατασκευάσετε το δικό σας.
Της Ανδρέα Νικολάου

Κακές Νεράιδες: Ο σκοτεινός ξωτικόκοσμος της Ελλάδας.
Του Δημήτρη Λαγού

Happy Birthday…

Author: Γιώργος Ιωαννίδης / Labels:


28 Δεκεμβρίου: Σαν σήμερα, το 1977 γεννήθηκα. Θα ήθελα να πω ότι ενσαρκώθηκα, αλλά πιστεύω πως η ανθρώπινη συνείδηση διαμορφώνεται από την στιγμή που τα πρώτα κύτταρα ξεκινούν τις διεργασίες τους στην κοιλιά της μητέρας.
Βέβαια οι ρίζες του ανθρώπου βρίσκονται στο ασυνείδητο του… όμως αυτό κανείς δεν γνωρίζει από πού πηγάζει!
Μπορεί λοιπόν η καταγωγή μου (και η δική σου) να είναι από κάπου μακριά, από μια αρχαία εποχή αληθινών θεών και θαυμαστών επιτευγμάτων. Ποιος ξέρει… μπορεί το αρχέτυπο του Εαυτού (ο πυρήνας του ασυνειδήτου) να είναι η ηχώ εκείνης της Χρυσής Εποχής.
Μα ας επιστρέψουμε στο θέμα μας… αν ναι, σήμερα έχω τα γενέθλια μου! Ήδη τα τηλέφωνα με έχουν τρελάνει, οι φίλοι από το Facebook με έχουν βομβαρδίσει, και οι συγγενείς με έχουν γεμίσει με δώρα και ευχές.
Σας ευχαριστώ θερμά όλους για τις ευχές σας. Θα ήθελα όμως να αναλογιστείτε για λίγο το αληθινό νόημα των γενεθλίων. Ναι, ασφαλώς πρόκειται για μια ιδιαίτερη ευκαιρία να βρεθούν μεταξύ τους άνθρωποι αγαπημένοι, αποτελούν όμως πρώτα από όλα μια ευκαιρία για ενδοσκόπηση και για αυτοκριτική: «Έπραξα σύμφωνα με την Θέληση μου και αυτή την χρονιά;»
Think about this a little.

Great Old Ones Are Coming to Town

Author: Γιώργος Ιωαννίδης / Labels:


You'd better watch out; you better go hide.
And Elder Sign's needed for this Yuletide
Great Old Ones are comin to town and shaking it twice.
They're going to hit you, naughty or nice.
Great Old Ones are coming to town.

They're bringing ugly Shuggoths,
And horrid Deep Ones too,
Shub Niggurath is waking up
And so is Cthulhu

So you better watch out, you'd better go 'way,
Before the big guy comes up from R'lyeh.
Great Old Ones are coming to town.

Η Ζωή Μετά το Διάβολο

Author: Γιώργος Ιωαννίδης / Labels:

Η Ζωή Μετά το Διάβολο
Με σημείο (=βιβλίο) εκκίνησης το Κεκλεισμένων των Θυρών του Ζαν Πωλ Σαρτρ και την περίφημη φράση του «Η Κόλαση είναι οι άλλοι», μεθοδολογικό εργαλείο τη βιωματική ανάγνωση έργων τέχνης και ερμηνευτικό πλαίσιο την Καινή Διαθήκη και τη δαντική Κόλαση, επιχειρείται μια ιστορική προσέγγιση του Κάτω Κόσμου όπως τον αντιλαμβάνεται ο δυτικός άνθρωπος, από την Πρώιμη Αναγέννηση ώς το τέλος του 20ού αιώνα.
Οδηγός του ταξιδιού ο Δάντης· η Κόλαση ζωντανεύει μέσα από το έργο του, και τις γκραβούρες του Γκυστάβ Ντορέ. Στη συνέχεια, θραύσματα του οράματός του αναζητούνται σε χαρακτηριστικά έργα των Τζιότο ντι Μποντόνε, Φρα Αντζέλικο και Μιχαήλ Άγγελου.
Η Κόλαση σταδιακά αλλάζει τόπο και νόημα, καθώς αναλαμβάνουν να την αναπαραστήσουν οι εκφραστές διαφόρων κινημάτων: ο Ντιρκ Μπάουτς, ο Ιερώνυμος Μπος, ο Ωγκύστ Ροντέν, ο Άρνολντ Μπέκλιν, ο Μαρκ Ρόθκο… Μέχρι να φτάσουμε στον Μάρτιν Κίπενμπεργκερ, που θα δηλώσει «ένας από σας, ανάμεσά σας, μαζί σας», πιθανόν φέρνοντας την καλλιτεχνική αντίληψη για την Κόλαση κοντά στη φιλοσοφική θέση του Σαρτρ. Επιστρέφοντάς μας εκεί που ξεκινήσαμε.
Το αποτέλεσμα: μια συνοπτική και εικονογραφημένη ιστορία της Κόλασης. Ένα δοκίμιο ιστορίας της τέχνης, γραμμένο βιωματικά, με τον τρόπο της λογοτεχνίας –ώστε να αφορά ευρύτερο (των ειδικών) κοινό– με τη φιλοδοξία να εμπνεύσει στον σύγχρονο αναγνώστη έναν γενικότερο προβληματισμό αναφορικά με τη σχέση του με το επέκεινα, και το αντίκτυπό της στις σημερινές ηθικές του επιλογές.
Το βιβλίο Η Ζωή Μετά το Διάβολο: Μια Συνοπτική Ιστορία Κόλασης, φέρει την υπογραφή της ιστορικού Μαρίας Λεκάκη, και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Το Μαγικό Κουτί.

Οι Άγνωστες Ελληνίδες Μάγισσες της Βενετίας

Author: Γιώργος Ιωαννίδης / Labels:

Ελληνίδες Μάγισσες στη Βενετία
Μια νέα μελέτη έρχεται να ρίξει φως σε μια πολυσυζητημένη αλλά ακόμη άγνωστη περίοδο της μαγείας. Πρόκειται για το Ελληνίδες Μάγισσες στη Βενετία (16ος-18ος αιώνας): Με Βάση τις Δικογραφίες της Ιεράς Εξέτασης της Βενετίας.
Το βιβλίο αυτό πραγματεύεται την ελληνική παρουσία στο «κυνήγι των μαγισσών», φαινόμενο που συνδέεται με τους σημαντικότερους ιδεολογικούς προσανατολισμούς του ευρωπαϊκού πολιτισμού στον 16ο και 17ο αιώνα.
Με βάση τις δικογραφίες της Ιεράς Εξέτασης της Βενετίας εξετάζονται οι κοινωνικές συνθήκες και οι περιστάσεις μέσα στις οποίες οι γυναίκες αυτές έζησαν και έδρασαν, αλλά και οι θεσμοί και οι μηχανισμοί που κινητοποιήθηκαν για την άμεση αντιμετώπισή τους.
Η μελέτη των δικογραφιών αυτών μας επιτρέπει να ανασυνθέσουμε την καθημερινότητα και τις πρακτικές επιβίωσης των Ελληνίδων μαγισσών μέσα σ' έναν κόσμο, όπου η μικρή και η μεγάλη παράδοση, οι θρησκευτικές πεποιθήσεις και ο σκληρός αγώνας της επιβίωσης, από κοινού με τους φόβους και τις αβεβαιότητες του οικογενειακού και του κοινωνικού τους περιβάλλοντος, συνιστούσαν τις κυρίαρχες παραμέτρους της ζωής τους.
Η ιστορικός Διονυσία Γ. Γιαλαμά χρειάστηκε περίπου 25 χρόνια για να ολοκληρώσει την έρευνα και τη συγγραφή αυτής της ενδιαφέρουσας μελέτης, βασισμένη σε μια ιδέα του αείμνηστου βυζαντινολόγου Νικολάου Παναγιωτάκη. Η Διονυσία Γιαλαμά έψαξε πολλά αρχεία, κατέγραψε κατηγορίες, μαγικές πρακτικές, απολογίες, δίκες, συμπεριφορές ιεροεξεταστών, ιερωμένων, θεολόγων και λογίων, όχι μόνο στη Βενετία αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη, δίνοντάς μας ένα σημαντικό αφήγημα για τα θρησκευτικά ήθη μιας ολόκληρης εποχής στην Ευρώπη.
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Βιβλιοπωλείον της Εστίας.

Απαντήσεις στον Γρίφο της Υπόθεσης με τα Παιδιά του 1983

Author: Γιώργος Ιωαννίδης / Labels:

Υπόθεση «Παιδιά του 1983»
Οι Έλληνες Indigo

Το 2001 και υπό την εποπτεία της Ακαδημίας Αθηνών, πραγματοποιήθηκε μια πανελλαδική έρευνα σε όλα τα παιδιά που γεννήθηκαν τον Απρίλιο του 1983. Λίγο καιρό αργότερα, η δημοσιοποίηση των ερωτηματολογίων της έρευνας προκάλεσε σάλο εξ' αιτίας της περίεργης φύσης τους.
Στη συνέχεια το θέμα έλαβε ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις. Κάποιοι μίλησαν για παρεμβάσεις σκοτεινών κέντρων που προσπάθησαν να εντοπίσουν παιδιά με χαρισματικές ικανότητες, άλλοι για αστρονομικά φαινόμενα που επηρέασαν τη φυσιολογία των παιδιών κατά τη στιγμή της σύλληψής τους, ενώ το φως της δημοσιότητας είδαν ακόμη πιο περίεργες θεωρίες που σχετίζουν το γεγονός με την εμφάνιση των ξεχωριστών παιδιών Indigo.
Σήμερα, ο δημοσιογράφος, ερευνητής και αδελφικός φίλος, Μηνάς Παπαγεωργίου, καταθέτει μια πλήρη και εμπεριστατωμένη έρευνα σχετικά με την περιβόητη Υπόθεση των «Παιδιών του 83'».
Στο βιβλίο αυτό θα διαβάσετε μαρτυρίες από παιδιά που συμμετείχαν στην πολύκροτη εκείνη έρευνα, 10 αποκαλυπτικές συνεντεύξεις από τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης (όπως τον συγγραφέα Ιωάννη Φουράκη) και ειδικούς επιστήμονες (ανάμεσα τους και εγώ!), καθώς επίσης και τα ίδια τα πολυσυζητημένα ερωτηματολόγια που μοιράστηκαν στα σχολεία το 2001.
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Δίoν.

H Συμπτωματική Ακολουθία της Ειδωλοποιϊας & η Επερχόμενη Μοναδικότητα

Author: Γιώργος Ιωαννίδης / Labels:


21 Δεκεμβρίου: Όταν δυο ανεξάρτητα αλλά πανομοιότυπα γεγονότα συμβαίνουν την ίδια σχεδόν περίοδο, μπορούμε να τα ονομάσουμε συμπτώσεις και υπάγονται στους νόμους της τυχαιότητας. Όταν τρία ανεξάρτητα αλλά πανομοιότυπα γεγονότα συμβαίνουν την ίδια σχεδόν περίοδο, μπορούμε να τα ονομάσουμε συμπτωματική ακολουθία, και υπάγονται ξανά στους νόμους των πιθανοτήτων.
Όταν όμως περισσότερα από τρία ανεξάρτητα αλλά πανομοιότυπα γεγονότα συμβαίνουν την ίδια σχεδόν περίοδο, τότε με βεβαιότητα μπορούμε να τα αναγνωρίσουμε σαν εκδηλώσεις ενός ρεύματος σκέψης, κάτι που υπάγετε στους κανόνες της ψυχοϊστορίας.
Προσέξτε τώρα μια σειρά από «συμπτώσεις» που παρακολουθώ εδώ και καιρό…

Σύμπτωση 1η: Τον περασμένο Οκτώβριο κυκλοφόρησε η ταινία Surrogates (προσέξτε τον τίτλο: surreal-gates δηλαδή πύλες του ονειρικού) που εξιστορεί την αντικατάσταση των ανθρώπων με τέλεια κυβερνομηχανικά είδωλα.
Σύμπτωση 2η: Μερικά χρόνια νωρίτερα, το 2003, κυκλοφόρησε η ταινία Terminator 3: Rise of the Machines που δείχνει πως οι μηχανές αντιγράφουν τους ανθρώπους κατά εικόνα (και ουσία;).
Σύμπτωση 3η: Και οι δυο παραπάνω ταινίες έχουν τον ίδιο σκηνοθέτη, τον Jonathan Mostow.
Σύμπτωση 4η: Ο πρώτος σκηνοθέτης του Εξολοθρευτή, πίσω το 1984, ήταν ο James Francis Cameron που πριν λίγες ημέρες παρουσίασε την νέα του δουλειά, το Avatar. Ο όρος αυτός είναι σανσκριτικός και περιγράφει τον θεό που κατέρχεται από τον ουρανό για να ενσαρκωθεί ανάμεσα μας.
Avatar λοιπόν είναι η υλική εκδήλωση μιας ανώτερης ύπαρξης, κάτι που αντιπροσωπεύει κάποιον, που εκφράζει στοιχεία από την προσωπικότητα του, αλλά δεν περιλαμβάνει το σύνολο και την ουσία του Είναι του!
Σύμπτωση 5η: Αυτή την περίοδο, μια από τις πιο πολυσυζητημένες τηλεοπτικές σειρές φαντασίας στην Αμερική, είναι το V. Η σειρά εξιστορεί την ξαφνική κάθοδο από τον ουρανό μιας φυλής εξωγήινων που με τα γιγάντια διαστημόπλοια τους, αιωρούνται πάνω από τις μεγαλουπόλεις της Γης.
Οι εξωγήινοι αυτοί παρουσιάζονται ανθρωπόμορφοι και ευγενικοί, στην πραγματικότητα όμως, καλύπτονται από κλωνοποιημένο ανθρώπινο δέρμα, κάτι σαν μάσκες δηλαδή, θέλοντας να κρύψουν το ερπετοειδές πρόσωπο τους και τις αληθινές τους κτητικές διαθέσεις.
Σύμπτωση 6η: Δεν είναι πρώτη φορά που το V εμφανίζεται στον κινηματογράφο. Το 2006 προβάλετε η δυστοπία V for Vendetta όπου ο επίσης μασκοφορεμένος πρωταγωνιστής υλοποιεί (γίνεται avatar δηλαδή) την ιδεολογία του αντιεξουσιασμού.
Προσέξτε τώρα: το V for Vendetta ήταν σειρά κόμικς του Allan Moore και κυκλοφόρησε αρχικά σε 10 τεύχη την περίοδο 1982-85. Την ίδια ακριβώς περίοδο που προβάλλονταν στην τηλεόραση το V (η έκδοση του 2009 είναι remake).
Σύμπτωση 7η: Επίσης remake ήταν το Battlestar Galactica που η προβολή του την περίοδο 2003-2009, άλλαξε τα δεδομένα της επιστημονικής φαντασίας. Φέτος, η σειρά θα συνεχιστεί με τον τίτλο Caprica όπου εξιστορείτε η εφεύρεση των Cylons. Το όνομα Cylon προέρχεται από τον περιγραφικό του ορισμό Cybernetic Lifeform Node. Η σειρά περιστρέφεται γύρω από το θέμα της ψηφιοποίησης της ανθρώπινης προσωπικότητας και της ενσωμάτωσης της μέσα στην μηχανή (εμψύχωση;)
Σύμπτωση 8η: Την ίδια περίοδο που όλα αυτά συμβαίνουν, μια άλλη τηλεοπτική σειρά θίγει το ζήτημα της αντικατάστασης και του πλασματικού. Πρόκειται για το Dollhouse (2009) όπου μια εταιρία προσφέρει ανθρώπους-κούκλες δίχως μνήμη, ικανούς όμως να προγραμματιστούν ανάλογα με την επιθυμία του αγοραστή. Δημιουργός της σειράς ήταν ο Joseph Whedon, που έγραψε το σενάριο για το Alien Resurrection (1997) όπου η πρωταγωνίστρια Ellen Ripley (Sigourney Weaver) κλωνοποιήτε και μετά από αλλεπάλληλα πειράματα, προγραμματίζετε να είναι ο τέλειος πολεμιστής… όπως περίπου συμβαίνει με τον χαρακτήρα Alice (Milla Jovovich) στην σειρά τεσσάρων ταινιών Resident Evil (2002-2011).
Αλλά σταματήσουμε κάπου εδώ. Νομίζω άλλωστε πως έχουμε ήδη συγκεντρώσει αρκετά δεδομένα!
Πιστεύω πως έχετε εντοπίσει το κοινό στοιχείο όλων των παραπάνω «συμπτώσεων»: πρόκειται καταρχήν για την εικονικότητα του πραγματικού. Και πιο συγκεκριμένα, την πλασματική ειδωλοποιϊα που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες. Προσέξατε όμως τον ορισμό των Cylons; Node σημαίνει κόμβος, αλλά στην γεωμετρία σημαίνει το σημείο τομής δύο καμπυλών.
Αυτή είναι η θεωρία της Μοναδικότητας (Singularity) του φουτουριστή Raymond Kurzweil. Όπως ο ίδιος εξηγεί στο ριζοσπαστικό του βιβλίο The Singularity Is Near: When Humans Transcend Biology (2005), η πορεία ανάπτυξης του ανθρώπου θα συγκλίνει μια μέρα με την εξέλιξη των μηχανών φτάνοντας σε ένα σημείο συνάντησης και ενοποίησης.
Ο άνθρωπος του αύριο θα μπορεί μέσω της νανοτεχνολογίας και άλλων απίστευτων επιστημονικών επιτευγμάτων να ενισχύσει όλες του τις έμφυτες δυνατότητες ακόμη και να επιμηκύνει την διάρκεια της ζωής του. Σύμφωνα δε με τον ερευνητή Aubrey Jasper de Grey –υπεύθυνο του προγράμματος S.E.N.S., Strategies for Engineered Negligible Senescence– το ανθρώπινο σώμα μπορεί να ζήσει τουλάχιστον 2.000 χρόνια αν επιτευχθεί ένας συνδυασμός από επισκευαστικές μικρομηχανές και υγιεινή διατροφή.
Και δεν είναι μόνο αυτοί οι δυο επιστήμονες που εργάζονται πάνω σ’ αυτό το μονοπάτι! Οι εξελίξεις στον τομέα του Methuselarity είναι εκπληκτικές, αγγίζοντας σχεδόν τα όρια της μαγείας…
Βέβαια, το πάντρεμα της ψυχρής μηχανής με την θερμή οργανική μας φύση αποτελεί μια πράξη ανίερη για πολλούς. Και δεν είναι ψέμα πως τα πρώτα υβρίδια αυτής της Μοναδικότητας θα είναι εφιάλτες!
Θα χρειαστούν πολλές γενιές πειραματισμών μέχρι ωσότου ο νέος άνθρωπος θα αναδειχτεί από τα τερωτόματα. Το ίδιο ακριβώς δεν συμβαίνει όμως και στην φύση;
Μήπως κάθε τι που σήμερα μπορεί και επιβιώνει αρμονικά, δεν προέκυψε μέσα από εκατομμύρια χρόνια δοκιμών στην κοσμική σούπα; Μήπως ακόμη και αυτό που σήμερα ορίζουμε ως συμμετρικό, δεν είναι στην ουσία του μια ευαίσθητη ισορροπία;
Η μόνη διαφορά μεταξύ της Φυσικής Επιλογής και της Τεχνητής Αλλαγής είναι ο χρόνος. Και η ανθρωπότητα θα πληρώσει τις δοκιμές της με μια σειρά από δυσάρεστες συνέπειες. Παρόλ’ αυτά, η μεταμόρφωση θα συμβεί και αυτό διότι οι συνθήκες θα το απαιτήσουν.
Ο άνθρωπος βλέπετε πρέπει να κατοικήσει στα άστρα, είναι αυτό το πεπρωμένο του, να αναπτυχθεί και να ξεχυθεί όπως ακριβώς κάνει το παιδί όταν ενηλικιώνεται και αφήνει πίσω του την πατρική του οικία. Ο νέος αυτός άνθρωπος λοιπόν, δεν θα θυμίζει σε πολλά τον άνθρωπο του 21ου αιώνα. Μήπως όμως ο άνθρωπος της τρέχουσας εποχής θυμίζει σε πολλά τον homo που δρασκέλιζε τις ηπείρους πριν από 100.000 χρόνια; Αντίστοιχα, οι μηχανές που σήμερα σχεδιάζουμε δεν θα μοιάζουν σε τίποτα με τις μηχανές του αύριο.
Η νανοτεχνολογία που θα μας μεταμορφώσει δεν θα συμπληρώνει απλά την ύλη, αλλά θα αναδομεί τα σωματίδια. Θα αλληλεπιδρά με την κοσμική ενέργεια που διαχέεται ελεύθερα γύρω μας, κάνοντας την επιθυμία του νου, αισθητή πράξη.
Αυτό θα είναι το απόλυτο επίτευγμα της Παραψυχολογίας, το ύστατο όνειρο της Νοητικής Επιστήμης. Και αυτό που σήμερα μοιάζει με υπόθεση φαντασίας, αύριο μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Αυτό που σήμερα προβάλουν τα σενάρια των τηλεοπτικών μας σειρών, αυτές οι περίεργες κινηματογραφικές «συμπτώσεις» για την τεχνολογική πλασματικότητα του αληθινού, είναι πιστεύω μέρος της βρεφικής εκδήλωσης ενός πανανθρώπινου λανθάνοντος ρεύματος για αλλαγή και εξέλιξη!

Η Αρκαδική Αδελφότητα Ξεκινάει τις Εργασίες της

Author: Γιώργος Ιωαννίδης / Labels:


17 Δεκεμβρίου: Ο καλός φίλος, συγγραφέας και (ας μου επιτραπεί) μύστης του αρχαίου πνεύματος, Γιάννης Σπυρόπουλος, με ενημέρωσε μόλις σήμερα για το πρόγραμμα του Αρκαδικού Κύκλου που διοργανώνει. Είμαι βέβαιος πως θα το βρείτε ιδιαίτερα ενδιαφέρον…

Ο Αρκαδικός Κύκλος είναι ένα σύγχρονο κίνημα που αυτοχαρακτηρίζεται ταυτόχρονα ως τέχνη, επιστήμη, φιλοσοφικός στοχασμός, κοινωνικό όραμα και στάση ζωής. Είναι ένας σύνδεσμος ανάμεσα στον πολιτισμό και την πνευματικότητα που θεμελιώνεται σε μια ριζική διαφοροποίηση της αντίληψης για τον κόσμο και τον εαυτό μας.
Το Ιδεώδες του Κύκλου δεν υφαίνεται από τη νοσταλγία ούτε περιορίζεται στο όραμα μιας χρυσής εποχής. Δεν είναι μια νοητική σύλληψη που επικεντρώνεται στην ελπίδα του αύριο. Είναι ένα εσωτερικό μονοπάτι, μία ηθική όσο και αισθητική κληρονομιά, που συμμετέχει καθοριστικά στη διαμόρφωση του παρόντος. Νοηματικά, αντιπροσωπεύει την αθωότητα, την ευαισθησία, την δικαιοσύνη, την απλότητα, την επιστροφή στην ουσία και τη χαρά της ζωής.
Σε πρακτικό επίπεδο ο Δρόμος της Αρκαδίας σημαίνει υγιεινή διατροφή, ποίηση, δίκαια κατανομή του πλούτου, προστασία των φυσικών πόρων, οικολογικός ακτιβισμός, πνευματικότητα μέσω της τέχνης, αειφόρος ανάπτυξη, ουμανιστική συνείδηση και ειλικρινής αγάπη για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Συνειρμικά συνδέεται με τον αιώνιο έρωτα, την ολοκληρωτική αφοσίωση και την βαθύτερη γνώση. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, η Αρκαδία σχετίζεται άμεσα και με τις οικολογικές και περιβαλλοντικές επιστήμες. Βασική της αρχή η ενότητα του κόσμου, η έρευνα για την ένωση του Ουρανού με τη Γη, του Θείου με το εγκόσμιο, του ανθρώπου με τη Φύση.
O Αρκαδικός Κύκλος είναι η συνέχεια της Αρκαδικής Ακαδημίας και της Αρκαδικής Αδελφότητας που επηρέασαν καθοριστικά τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό από τον 16ο αιώνα μέχρι σήμερα. Η ιδέα της Αρκαδίας διακατέχεται από μια διάσταση μυθική και ιερή, καθώς αντιπροσωπεύει την πηγή της ζωής, την μήτρα όλων των πρωταρχικών στοιχείων. Ως αρχέτυπο θεωρείται σαν στέρεο και αιώνιο στήριγμα των πάντων που καθορίζει και καθοδηγεί, από τα βάθη του υποσυνείδητου, την αντίληψη και την καθημερινή μας συμπεριφορά. Κάτω από αυτό το πρίσμα μπορούμε να πούμε ότι, σαν κέντρο της πανίερης Γης, η Αρκαδία είναι το τριπλό μονοπάτι της Δύναμης, της Σοφίας, και της Ομορφιάς, που οδηγεί τους ανθρώπους μέσα από τα βαθύτερα μυστήρια της Ύπαρξης στην απέραντη κι ολοκληρωτική Αγάπη.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Αρκαδικός Κύκλος σας προσκαλεί από τις 13 Ιανουαρίου 2010, και κάθε Τετάρτη 8.30μ.μ. στο ξενοδοχείο «President» (Κηφισίας ) σε μια σειρά από παρουσιάσεις με θέμα τον Εσωτερισμό και τις Μυστικές Παραδόσεις της Αρκαδίας.
Στις εβδομαδιαίες αυτές συναντήσεις θα μιλήσουμε για την Αρκαδική Ακαδημία, την ίδρυση και την εξέλιξη της Αρκαδικής Αδελφότητας. Θα γνωρίσουμε την Αρκαδική Ιδέα όπως αναπτύχθηκε από τον 16ο αιώνα μέχρι σήμερα μέσα από του εκπροσώπους της στην ποίηση, τη λογοτεχνία, τη ζωγραφική και την μουσική. Θα ιχνηλατήσουμε μονοπάτια που θα μας οδηγήσουν στην Εσωτερική Διάσταση και τους Μύθους της Αρκαδίας και θα ακολουθήσουμε το μονοπάτι της Δύναμης, της Αγάπης και της Σοφίας, τρεις λέξεις που τα αρχικά τους (Δ.Α.Σ.) συμβολίζουν τον ιερό πυρσό της αναγέννησης, τη δάδα που έφερε η Άρτεμις ψυχοπομπός, όταν από τον υπόγειο κόσμο οδηγούσε τις ψυχές προς το Φως.

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΝ
Κάθε Τετάρτη 20.30
Παρουσιάζει ο Γιάννης Σπυρόπουλος
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
13: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ. Η ΙΔΕΑ, ΤΟ ΝΟΗΜΑ, Ο ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ.
20: ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΜΑΝΙΣΜΟ ΣΤΟ ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ. Η ΖΩΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ.
27: Η ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΥΘΟΣ ΤΩΝ ΜΕΡΟΒΙΓΓΕΙΩΝ.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
3: ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ. ΜΥΘΟΙ, ΙΣΤΟΡΙΑ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ.
10: ΟΙ ΑΠΑΡΧΕΣ ΚΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ.
17: ΑΡΚΑΔΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ. ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΗ.
24: Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ. ΣΚΑΡΛΑΤΙ. Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ.

ΜΑΡΤΙΟΣ
3: ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ. ΜΥΘΟΙ, ΙΣΤΟΡΙΑ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ.
10: Ο ΕΡΩΤΑΣ ΚΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ. Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ.
17: ΙΤΑΛΙΚΗ ΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΡΚΑΔΙΑ. Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΣΤΑΣΙΟ.
24: ΚΟΡΕΛΛΙ. Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ.
31: ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ. ΜΥΘΟΙ, ΙΣΤΟΡΙΑ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες, απευθυνθείτε στο e-mail: ilgaios@yahoo.com

Έρχονται οι Πρώτοι Έλληνες Ghostbusters

Author: Γιώργος Ιωαννίδης / Labels:


16 Δεκεμβρίου: Την άνοιξη του 2008, είχα την χαρά να συναντήσω μια παρέα που γεμάτη ενθουσιασμό και ζήλο για την έρευνα του παραφυσικού, συγκροτήσανε μια ομάδα για ghost hunting.
Θέλοντας να φέρουν στην χώρα μας αυτό που μια δεκαετία τώρα έχει συναρπάσει Αμερική και Αγγλία, η παρέα αυτή εργάστηκε σκληρά για να μεταφέρει τις έρευνες της στην Ελληνική τηλεόραση, και όπως έμαθα σήμερα, τα κατάφερε!
Συνέντευξη της άλλοτε Ο.Μ.Ε.Α. (πλέον AlphaResearchTeam), είχαμε φιλοξενήσει με τον φίλο και συνεργάτη, Γιώργο Αδαμόπουλο, στο mystery τ. 42.
Σήμερα ο Αλκιβιάδης Αϊβάζης και η ομάδα του, επιστρέφουν δυναμικά με την υπόσχεση πως πολύ σύντομα θα τους δούμε στο γυαλί της μικρής οθόνης προσφέροντας μας βέβαιες αποδείξεις για την ύπαρξη του παράξενου πέρα από το πέπλο του ορατού!
Αν θέλετε να δείτε ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό και αντιπροσωπευτικό δείγμα της δουλειάς τους, παρακολουθήστε εδώ την πρώτη εκπομπή.
Μετά τον Κώστα Χαρδαβέλλα και τον Γιούρι Γκέλλερ, ήρθε η σειρά για τους πρώτους έλληνες Ghostbusters… από πλευράς μου, τους εύχομαι τα καλύτερα!

Ταξίδι στις Μοναξιές των Ελληνικών Βουνών

Author: Γιώργος Ιωαννίδης / Labels:


14 Δεκεμβρίου: Και μέσα σ’ όλο το κομφούζιο της εντατικής εργασίας, κατάφερα να ξεκλέψω μια μικρή ανάπαυλα για το διήμερο! Το σαββατοκύριακο που αφήσαμε πίσω μας λοιπόν, είχα την χαρά να βρεθώ με μερικούς καλούς συνεργάτες στα όμορφα Ζαγοροχώρια. Οι εντυπώσεις ποικίλες!
Τα χωριά στα οποία περιηγηθήκαμε αν και άδεια από κατοίκους, ήταν γεμάτα από ιστορία. Ίσως από τις πιο μαγικές στιγμές όμως, ήταν η επίσκεψη μας στο Μικρό Πάπιγκο.
Εκεί, η είσοδος ολόκληρου του χωριού γίνεται από μια και μοναδική σιδερένια πύλη, από όπου ο επισκέπτης περνά στα λαβυρινθώδη σοκάκια του μικρού παλιού χωριού νομίζοντας πως βρίσκεται στις σελίδες ενός καλού μυθιστορήματος φαντασίας.
Το γκρίζο της πέτρας έδενε μυστηριακά με το λευκό του χιονιού, και οι καπνοί από τα τζάκια έμοιαζαν με μικρές σπηλιές που έτρεφαν με καινούργια σύννεφα τον ήδη σκεπασμένο ουρανό.
Λίγο πιο πέρα, συναντήσαμε μικρές «αρχαίες» θα έλεγε κανείς, εκκλησίες, χτισμένες από μια περιπλανώμενη ομάδα ανθρώπων που άφηναν παντού ένα χαρακτηριστικό σημάδι. Ποιο είναι αυτό;
Σήμερα ελάχιστοι το προσέχουν, αποτελεί όμως ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία της λαϊκής ναοδομίας, μια λεπτομέρεια που έχει συνδεθεί κατά καιρούς με πολλά παράξενα… μα για το θέμα αυτό θα αφιερώσω ένα σχετικό άρθρο στο επόμενο τεύχος του mystery.
Εκτός όμως από τα αρχιτεκτονικά μυστήρια της περιοχής, η αίσθηση που αφήνουν αυτοί οι τόποι, είναι σίγουρα η απουσία ανθρώπων. Όλα θύμιζαν μοναξιά κάνοντας και τον πιο ανυποψίαστο επισκέπτη να νομίζει πως βρίσκεται σε μια από τις ξεχασμένες πολιτείες της λαβκραφτικής φαντασίας.
Έψαξα μαζί με τους συντρόφους μου για την Εκκλησία του Βουνίσιου Ντόγκον, μα δεν βρήκαμε πουθενά τα ίχνη της. Ίσως γιατί ο Πάνας ξέρει να κρύβεται καλά μέσα στο χιονισμένο δάσος...
Όπως και να έχει, η Ελλάδα μας, διατηρεί ακόμη ορισμένους μαγικούς τόπους, και εγώ, είχα την τύχη να βρεθώ σε ένα από αυτούς.

Η Χαμένη Γνώση της Ενωχιανής Μαγείας, Αποκαλύπτετε!

Author: Γιώργος Ιωαννίδης / Labels:


The Lost Art of Enochian Magic
Ομολογώ πως δεν είμαι ειδικός στην Ενωχιανή μαγεία –αν και περιστοιχίζομαι από δυο καλούς φίλους που ξυπνούν και κοιμούνται με την μελέτη τους– μπορώ εύκολα όμως να εκτιμήσω ένα καλό βιβλίο που αφορά αυτό το θέμα.
Τον ερχόμενο Ιούλιο λοιπόν, του 2010, θα κυκλοφορήσει ένα καινούργιο έργο αφιερωμένο στην μαγεία του John Dee. Πρόκειται για το The Lost Art of Enochian Magic: Angels, Invocations, and the Secrets Revealed to Dr. John Dee (εκδ. Destiny Books)
Την εισαγωγή την υπογράφει (ποιος άλλος;) ο Lon Milo DuQuette (συγγραφέας μιας εκπληκτικής πραγματείας πάνω στο ίδιο θέμα, το Enochian Vision Magick (2008).
Το κυρίως μέρος του βιβλίου όμως, είναι γέννημα του βιοφυσικού (PhD) John DeSalvo (παλαιότερα έγινε γνωστός μέσα από ένα αρκετά περίεργο βιβλίο πυραμιδολογίας, το The Complete Pyramid Sourcebook (2003).
Στο παρών έργο όμως, ο συγγραφέας αναζητάει την ιστορική πηγή της Ενωχιανής μαγείας, μα κυρίως, προσφέρει την φωνητικά ορθή (ή τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει) προφορά των καλεσμάτων!
Αν σας ενδιαφέρει λοιπόν να ακούσετε πως πρέπει να προφέρονται τα Κλειδιά (παλαιότερα το περιοδικό mystery έδωσε στους συνδρομητές του ηχητικά ντοκουμέντα από τον Άλιστερ Κρόουλυ να ασκείται στην Ενωχιανή μαγεία – σήμερα το CD αυτό είναι εξαιρετικά σπάνιο και συλλεκτικό!) δεν έχει παρά να προπαραγγείλετε το εν λόγο έργο αφού συνοδεύεται με ένα CD με τον συγγραφέα να μας καθοδηγεί στους φωνητικούς κανόνες της τόσο παράξενης αυτής γλώσσας.
Αλήθεια, παρατηρήσατε τελευταία πως το Ενωχιανό σύστημα επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο; Ολοένα και περισσότερα βιβλία κυκλοφορούν πλέον στην αγορά. Ενώ δεν είναι λίγοι πια αυτοί που διψούν να μάθουν για το σύστημα που αποκαλύφτηκε στον John Dee. Τι συμβαίνει άραγε και το λανθάνον ρεύμα σκέψης βγάζει στην επιφάνεια αυτή την θεματική; Πιστεύω πως έχει να κάνει με μια ανάγκη η οποία κινείτε έντονα τα τελευταία χρόνια, ένα ζήτημα το οποίο αν και δεν έχει γίνει mainstream ακόμη, συγκεντρώνει γύρω του αρκετά υποψιασμένους οπαδούς… αλλά στο θέμα αυτό θα επεκταθώ σε κάποιο άλλο post.

Τα Στοιχειώματα της Πόλης μας Βλέπουν και μας Κρίνουν

Author: Γιώργος Ιωαννίδης / Labels:


8 Δεκεμβρίου: Κατεβαίνοντας σήμερα στο γραφείο συνάντησα έναν ηλικιωμένο ντυμένο από την σκόνη και τις μυρωδιές του πεζοδρομίου, να κοιτάζει θλιμμένος τους περαστικούς και να φωνάζει με την τελευταία δύναμη που είχε στα πνευμόνια του «αλήθεια σας λεω, δεν είναι η γρίπη των χοίρων ότι χειρότερο μπορεί να μας συμβεί, είναι η γρίπη των ανθρώπων το αληθινό μας πρόβλημα».
Στάθηκα λίγο πιο πέρα για να δω το πρόσωπο του παππούλη που μέσα στην παράνοια του είπε κάτι σοφό! Πόσοι όμως τον άκουσαν; Οι σαλοί της πόλης, όπως ακριβώς και τα ημίζώντανα τζάνκια είναι μέρος ενός ευρύτερου πλέγματος αστικού στοιχειώματος, παράπλευροι ήχοι και σκιές από χαμένα όνειρα και επιλογές που το Σύστημα περιθωριοποιεί αυτόματα.
Καθημερινά, μα και κάθε στιγμή ο νους μας είναι που δημιουργεί την πραγματικότητα μας. Πρόκειται για ένα είδος ασυνείδητης επιλογής που συμβαίνει πριν από εμάς για εμάς. Ο τρελός είναι αυτός που αποκαλεί σπίτι του τον απαγορευμένο χώρο που η μεταξένια μας συνείδηση φοβάται να περιπλανηθεί. Αν το έκανε, θα ανακάλυπτε περίεργα τερατώματα, αλήθειες, ιδέες και φαινόμενα που θα αναποδογύριζαν τις έννοιες των σταθερών που μας δομούν.
Ή για να το πω απλά, προτιμούμε να τρέξουμε να πάμε στο γραφείο για να φύγουμε γρήγορα από αυτό και να πάμε σπίτι ακόμη πιο γρήγορα, ώστε βιαστικά να δούμε ΤV και να φαμε το γρήγορο φαγητό, για να μπορέσουμε μετά να κοιμηθούμε λίγο στα γρήγορα και μετά να ντυθούμε να βγούμε, να πιούμε για να ξεχαστούμε και μετά πάλι γρήγορα να γυρίσουμε πίσω ώστε να προλάβουμε να κοιμηθούμε ακόμη λίγο πριν να αρχίσει το ρολόι να χτυπά περνώντας μας σε μια νέα ημέρα όπου τα πράγματα θα έρθουν ξανά πάλι και ξανά και ξανά και ξανά, σαν ένα ατελείωτο déjà vu.
Fast life, fast food, fast thinking, fast spirituality… όλα γίνονται παρασυρμένα από το βέλος του χρόνου. Υπάρχουμε όσο καβαλάμε αυτό το περίεργο χρονοπλάσμα που καλπάζει ανεξέλεγκτα αλλά ακόμη δεν έχουμε καταλάβει πως αυτό –όπως και εμείς– είναι μια απλή ψευδαίσθηση.
Ο χρόνος είναι μια κατάσταση του νου, όπως και η πραγματικότητα είναι μια ασυνείδητη επιλογή, μια ψευδαισθιακή κατασκευή. Στο πλασματικό σύμπαν του παππούλη λοιπόν, αυτου του ερημίτη της κοινωνίας μας, η διαισθητική του ματιά συμπέρανε: «δεν είναι ο φόβος μας το πρόβλημα, είναι ο ίδιος ο άνθρωπος το πρόβλημα!» Πιστεύετε πως έχει λάθος;

H Συνέντευξη μου στο Bloodcult

Author: Γιώργος Ιωαννίδης / Labels:


6 Δεκεμβρίου: Κυκλοφόρησε το νέο, 9ο τεύχος του συλλεκτικού περιοδικού Bloodcult στο οποίο εκτός των άλλων πολύ ενδιαφέρων θεμάτων (ξεχωρίζω τα κείμενα για τον Φουτιρισμό, τα Βαμπίρ, και τον Γκιλγκαμές), υπάρχει και η δική μου συνέντευξη στον αρχισυντάκτη του περιοδικού.
Νίκο, σ’ ευχαριστώ για την τιμή που μου έκανες και εύχομαι τα καλύτερα στο πολύ αξιόλογο fanzin σου!
Το Bloodcult μπορείτε να το βρείτε στην Αθήνα, στα καταστήματα Darkcell, Darkside, Bowel of Noise, Black Dragon, και στο IT xtreme. Στην Θεσσαλονίκη στο The Nephilim Metal Music Store, Lotos Music Store, Naya/Piu, Musicland Records, Empire DVDs and Accessories. Στην Κέρκυρα στο Mario's Corner... Records. Στο Ρέθυμνο, στο Vibes Records, Στην Αλεξανδρούπολη, στο Zion (CROSSOVER) ή να το παραγγείλετε μέσω του email του περιοδικού: vampyrcult@gmail.com
Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε εδώ.

Ένας Χρόνος από τα Δεκεμβριανά του 2008

Author: Γιώργος Ιωαννίδης / Labels:


5 Δεκεμβρίου: «Η επιθυμία της κανονικότητας γεννάει τέρατα». Αυτό είχε τοιχοκολληθεί πέρσι τέτοια εποχή σε κάποιο δρόμο της Αθήνας.
Το στοχαστικό αυτό μήνυμα ήταν ένα από τα εκατοντάδες που γέμισαν την πρωτεύουσα (και όχι μόνο) από τους χιλιάδες ανώνυμους που ξεχύθηκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για τον άδικο χαμό του μικρού Αλέξη.
Μόνο που η δεύτερη πράξη της τραγωδίας ήταν περισσότερο καταστρεπτική από την πρώτη. Όλοι θυμόμαστε το πανδαιμόνιο που επικράτησε σε κάθε γωνιά της χώρας. Και όλοι ρωτήσαμε τότε: γιατί;
Για κάποιους ήταν μια πράξη αγανάχτησης, για κάποιους άλλους, απλά μια διέξοδος από την ρουτίνα.
Για τους ερευνητές του παράξενου βέβαια, η κινητικότητα αυτή μπορεί να ερμηνευτεί διαφορετικά. Συνοπτικά –και κάπως αλληγορικά μιλώντας– τα Μαύρα Υπόγεια Ρεύματα της Εποχής του Σεθ πρόβαλαν δυναμικά επηρεάζοντας τα πιο ευάλωτα μέλη της κοινωνίας μας.
Δεν ήταν λοιπόν έκπληξη αυτή η συμπεριφορά. Καθώς πλησιάζουμε άλλωστε προς τον ορίζοντα γεγονότων του 2012, θα δούμε ολοένα και περισσότερα, παρόμοια περιστατικά πανικού. Πιστεύω για παράδειγμα, πως η υστερία ή πιο σωστά η σχιζοφρένεια που συμβαίνει σήμερα (σε πλανητικό επίπεδο μάλιστα) για τον νέο ιό της γρίπης και το αμφιλεγόμενο εμβόλιο, υπάγετε στα ίδια μοντέλα ψυχοιστορικής εξήγησης!
Δεν ξέρω όμως αν θέλετε να αναφερθώ περισσότερο σ’ αυτό το κομμάτι. Δεν ξέρω αν πρέπει να προσθέσω περισσότερα στο όλο ζήτημα. Ίσως απλά οι κουβέντες μου να γίνουν θόρυβος στην ήδη ζαλισμένη μας σκέψη, και αυτό είναι κάτι που δεν το επιθυμώ… απλά να είστε βέβαιοι πως όλα τα γεγονότα που συμβαίνουν τα τελευταία 15 χρόνια τουλάχιστον, δεν είναι ασύνδετα μεταξύ τους… και για να το καταλάβει κανείς αυτό, δεν χρειάζεται να επιστρατεύει την αποφένεια!
Όπως και να έχει, ο σκοπός αυτού του post ήταν να σας παρουσιάσω μια νέα ειδική έκδοση από τον Καστανιώτη η οποία προσφέρετε και δωρεάν (σε μορφή pdf) στο internet! Πρόκειται για το βιβλίο/λεύκωμα Η Ανησυχία: Μια καταγραφή του αυθόρμητου τον Δεκέμβριο του 2008 (μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ)
Ο τίτλος είναι παρμένος από ένα αυτοκόλλητο που βρέθηκε εκείνες τις μέρες στους τοίχους. Το βιβλίο είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας του συντάκτη της Ελευθεροτυπίας Αλέξανδρου Κυριακόπουλου και του φωτογράφου και γραφίστα Ευθύμη Γουργούρη.
Το έργο αυτό είναι εξαιρετικό και καταγράφει μια πτυχή της νεότερης ιστορίας μας που δεν πρέπει να ξεχαστεί. Ήδη παρατηρώ πως τα media αποφεύγουν να κάνουν ανακοινώσεις για το τι συμβαίνει στην πρωτεύουσα ακόμη και αυτή την στιγμή που γράφω το post… μην αφήνεστε όμως στην πραγματικότητα που σας προσφέρουν. Η αλήθεια βρίσκεται έξω από τα παράθυρα των σπιτιών μας, όχι στο παράθυρο της τηλεόρασης.
Σε μια από τις σελίδες του βιβλίου βλέπω γραμμένο ένα σύνθημα από κάποιο παιδί που πέρσι έκανε την δική του επανάσταση: «Θέλω να Ζήσω!» Έτσι απλά, αυτό ήταν το νόημα των όσων έγιναν τον Δεκέμβρη του 2008.

Το Κλειδί της Κόλασης

Author: Γιώργος Ιωαννίδης / Labels:


4 Δεκεμβρίου: Μόλις παρέλαβα μια πρόσφατη, και εξαιρετικά σπάνια έκδοση ενός περίεργου γριμορίου με τίτλο Clavis Inferni sive magia alba et nigra approbata Metatrona ή για συντομία, Το Κλειδί της Κόλασης. Πρόκειται για ένα από τα ψευδεπίγραφα μαγικά βιβλία που αποδίδεται στον Άγιο Κυπριανό.
Το κείμενο είναι ένας συνδυασμός από ελληνικά, εβραϊκά, λατινικά (κανονικά, κωδικοποιημένα αλλά και αντεστραμμένα). Αυτό που πραγματικά όμως το κάνει να ξεχωρίζει ανάμεσα στην υπόλοιπη γριμοριακή γραμματεία, είναι το περιεχόμενο του.
Βλέπετε, αντί για τις συνήθεις κοπιαστικές προσευχές που περιλαμβάνονται στα Σολομονικά βιβλία, το Clavis Inferni περιέχει απλά και άμεσα τυπικά επίκλησης των τεσσάρων Αρχαγγέλων (Michael, Raphael, Gabriel, Uriel) και των τεσσάρων Δαιμονικών Βασιλιάδων (Paymon, Maimon, Egyn, Oracus).
Μάλιστα, οι τελευταίοι απεικονίζονται με μορφές ζώων παραπέμποντας σε μια ιδιαίτερη παράδοση ζωολατρίας την οποία και αναπτύσσω στο βιβλίο μου Δαίμονες: Οι Σκοτεινοί Άγγελοι (2006). Τέλος, στο βιβλίο κυριαρχεί η φιγούρα του Metatron ο οποίος παρουσιάζεται ως εξαιρετικά πανίσχυρος αρχάγγελος.
Το βιβλίο κυκλοφορεί σε 200 μόλις αντίτυπα και σε μετάφραση/σχόλια των γνωστών μελετητών Stephen Skinner και David Rankine. Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε εδώ.

Τα Εμφητεύματα Τηλε-Ελέγχου του 2020

Author: Γιώργος Ιωαννίδης / Labels:


3 Δεκεμβρίου: Τα εργαστήρια της εταιρείας Intel στο Πίτσμπουργκ σκοπεύουν να δημιουργήσουν, μέχρι το 2020, εμφυτεύματα εγκεφάλου, που θα μπορούν να ελέγχουν απευθείας όλων των ειδών τα gadgets, μέσω των εγκεφαλικών κυμάτων.
Οι επιστήμονες προβλέπουν πως οι καταναλωτές θα προσαρμοστούν γρήγορα στην ιδέα και μάλιστα θα επιζητούν την ελευθερία που θα προσφέρει, καθώς δεν θα χρειάζονται πλέον πληκτρολόγια, ποντίκια ή χειριστήρια για να σερφάρει κάποιος στο διαδίκτυο ή να αλλάξει ένα κανάλι.
Προβλέπουν, μάλιστα, πως οι άνθρωποι θα κουράζονται από τις συσκευές πολλαπλής αφής, όπως το iPhone και τα Android smart phones.
Η μετατροπή των εγκεφαλικών κυμάτων σε τεχνολογική ενέργεια για τον πραγματικό κόσμο απαιτεί πολύ μεγάλη αποκωδικοποίηση της εγκεφαλικής δραστηριότητας. Η ομάδα της Intel έχει πραγματοποιήσει ήδη λειτουργικές απεικονίσεις μαγνητικού συντονισμού, με σκοπό να ταιριάξει τα μοντέλα εγκεφάλων διαφόρων υποκειμένων με παρόμοιες σκέψεις.
Η Intel δεν είναι όμως η μοναδική που περιπλανήθηκε σε αυτό τον τομέα. Η Toyota προσφάτως δοκίμασε μία αναπηρική καρέκλα, που ελέγχεται από τα εγκεφαλικά κύματα, ενώ ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Γιούτα κατασκεύασαν έναν ασύρματο εγκεφαλικό μεταδότη, που επιτρέπει στους πιθήκους να ελέγχουν ρομποτικά χέρια.
Υπάρχουν ακόμα πολλές συνέπειες από τη δημιουργία μίας εγκεφαλικής διεπιφάνειας, εκτός από το ότι θα κυκλοφορούν παντού cyborgs. Εάν οι επιστήμονες καταφέρουν να μεταφράσουν τα εγκεφαλικά κύματα σε συγκεκριμένες ενέργειες, για ποιο λόγο να μην δημιουργήσουν έναν εικονικό κόσμο (βλ. Matrix) με ένα πλήρες φάσμα δραστηριότητας, που θα είναι άρτια συνδεδεμένο με τα εγκεφαλικά κύματα.
Το παραπάνω κείμενο, είναι αναδημοσίευση από εδώ. Επίσης, δείτε εδώ για τα εκπληκτικά επιτεύγματα της Emotiv Corporate για τον Νοητικό Τηλε-Ελεγχο.

Το mystery χρειάζεται την γνώμη σου

Author: Γιώργος Ιωαννίδης / Labels:

Πλησιάζοντας στο τέλος του 2009, ξεκινήσαμε τον σχεδιασμό των τευχών για το νέο έτος. Θα θέλαμε όμως και την γνώμη σας για τα άρθρα που εσείς θα θέλατε να αναλυθούν στο περιοδικό.

-Τι είναι αυτό που θα θέλατε να διαβάσετε;

-Από ποιους ανθρώπους θα θέλατε να πάρουμε συνέντευξη;

-Ποιες νέες θεματικές θα θέλατε να αναπτύξουμε;

-Σε ποια παλαιότερα (αλλά πάντα αγαπητά) ζητήματα θα θέλατε να επανέλθουμε;

Πείτε μας την γνώμη και τις ιδέες σας για να γίνει το mystery ακόμη καλύτερο.

Join the Illuminated CyberMysticism

Author: Γιώργος Ιωαννίδης / Labels:


1 Δεκεμβρίου: Την περίοδο 2001-2003 κυκλοφόρησε στην Αμερική μια underground σειρά animation με τίτλο Broken Saints. Αποτελούνταν από 24 επεισόδια, που πάντρευαν την αισθητική anime με την τεχνική του cutout για να δημιουργήσουν μια φιλοσοφική ψυχεδέλια πολυεπίπεδων νοημάτων!
Σήμερα –και ενώ η βραβευμένη αλλά αδίκως άγνωστη εκείνη σειρά– θα μεταφερθεί στην τηλεόραση, εντόπισα ένα νέο project της ομάδας του B.S. που αναπτύσσετε από το 2008 και αναμένετε να κυκλοφορήσει αν όχι το 2010, σίγουρα μέχρι το 2012.
Πρόκειται για μια νέα σειρά animation με τίτλο Illuminated. Σύμφωνα με τα λιγοστά στοιχεία που κατάφερα να συγκεντρώσω, πρόκειται για το αυτογνωσιακό (και περιπετειώδες) ταξίδι μιας κοπέλας μέσα στον ψηφιακό ονειροσύμπαν μιας φουτουριστικής Γης, όπου άνθρωποι και μηχανές έχουν συγκλίνει σε μια κοινή μοίρα.
Η πρωταγωνίστρια λοιπόν, η Aya, θα ταξιδέψει μαζί με τον γκουρού της Shen στο Μεγάλο Πεδίο των Ονείρων αναζητώντας να βρει μέσα από τις διδαχές των εσωτερικών παραδόσεων, την δύναμη της ονειροπλασίας και τα θαυμαστά της τεχνολογίας, τον βαθύτερο εαυτό της.
Η εν λόγω παραγωγή έχει προκαλέσει ήδη κύματα ενθουσιασμού στους φίλους των φιλοσοφικών anime πόσο δε όταν γνωρίζουμε το αξιόλογο παρελθόν των δημιουργών του Illouminated. Πρόκειται λοιπόν για ένα γνήσιο απόγονο του Ghost in the Shell; Μια αληθινή animated πραγματεία κυβερνομυστικισμού; Θα μάθουμε πολύ σύντομα…
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την νέα, πολλά υποσχόμενη σειρά, δείτε εδώ.

Copyright 2009 | Based on a FoolBlogger's template, designed by Ophelia Nicholson.
The initial design was modified by Nikolaos Koumartzis for meta-δίκτυο and Hellenic Society of Metaphysics.